Gjest Christell Skrevet 30. september 2003 Del Skrevet 30. september 2003 Jeg leter etter en brødoppskrift til brødet til Dr. Lindberg. (Er det ikke det han heter). Kunne tenke meg å prøve det en gang. Har kjøpt det i butikken, og det var i hvertfall godt så.... 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
darma Skrevet 1. oktober 2003 Del Skrevet 1. oktober 2003 Solsikke brød 25 g gjær 7 dl lunket vann 1.5 ss olivenolje 1ss fruktose 8 dl grovt sammalt rug 3 dl fin rugmel 0.5 dl speltflak 1 dl solsikkekjerner 1 dl linfrø 1 dl rugflak 1 dl havregryn 1ss johannesbrødmel/ carobpulver 5 ss gluten mel 1 ss salt Blir to brød, stekes ved 200 c i 45-60 min. Jeg synes det blir for dyrt med alle produktene fra helsekost, men når man føst har kjøpt så varer det visst lenge.. Jeg pleier å lage mitt eget brød i brødbake maskinen, velger bort hvetemel og mer andre sorter - blir som regel bra, hehe!! 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Christell Skrevet 3. oktober 2003 Del Skrevet 3. oktober 2003 Solsikke brød 25 g gjær 7 dl lunket vann 1.5 ss olivenolje 1ss fruktose 8 dl grovt sammalt rug 3 dl fin rugmel 0.5 dl speltflak 1 dl solsikkekjerner 1 dl linfrø 1 dl rugflak 1 dl havregryn 1ss johannesbrødmel/ carobpulver 5 ss gluten mel 1 ss salt Blir to brød, stekes ved 200 c i 45-60 min. Jeg synes det blir for dyrt med alle produktene fra helsekost, men når man føst har kjøpt så varer det visst lenge.. Jeg pleier å lage mitt eget brød i brødbake maskinen, velger bort hvetemel og mer andre sorter - blir som regel bra, hehe!! Ja, her var det jammen mye rart. Har jo ikke hørt om mer en halvparten av disse ingrediensene. Tror jeg skal gjøre som det, og velge bort hvetemel og velge annet mel i stedet. Men hever det så bra da? Trodde hvetemelet var enklere å heve enn grovt mel.... 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
darma Skrevet 5. oktober 2003 Del Skrevet 5. oktober 2003 Ja, her var det jammen mye rart. Har jo ikke hørt om mer en halvparten av disse ingrediensene. Tror jeg skal gjøre som det, og velge bort hvetemel og velge annet mel i stedet. Men hever det så bra da? Trodde hvetemelet var enklere å heve enn grovt mel.... Ja derfor lager jeg selv oppskrift - men resultater er litt varierende.. rug smaker veldig godt, noen anbefaler å hvertfall kjøpe glutenmel for å få deigen til å heve seg.. (en ss for hver dl hvetemel - tror jeg!!) Jeg pleier å ha 2-3 dl hvetemel per 10 dl mel for at deigen skal bli bra.. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.