laguna1365380434 Skrevet 27. mars 2004 Skrevet 27. mars 2004 Jeg konfererte "Ingrids matkalander" Ingrid mener at søndagen i fjerdeuke i mars, da spiser man Baconbiffer med grønnsaker, sjy og potet, og man har hvetekake med eple til dessert.. :-) 0 Siter
Tornerose Skrevet 27. mars 2004 Skrevet 27. mars 2004 Hjemmelaget lapskaus? Denne er nydelig. 1 kg oksekjøtt 3 ss olivenolje 3 ss hvetemel 3 hakkede løk 3 store hakkede gulrøtter 4 hakkede selleristenger 7,5 dl oksekraft 1 dl tomatpuré 1 ss worcestershire saus 2 ss soyasaus ½ ts hver av salt, pepper, timian og paprikapulver 6 store poteter Skjær kjøttet i terninger og brun dem i olje. Ta gryten av platen og dryss mel over, stek i 5 minutter på svak varme. Ta ut kjøttet. Surr løk, gulrøtter og selleri til det blir mørt. Tilsett kjøtt, kraft, tomatpuré, worcestershiresaus, soya og krydder. Sett på lokk og la småkoke i 45 minutter. Skrell potetene og skjær dem i små terninger. Ha dem i lapskausen og la det koke i 30 minutter til. 0 Siter
Gjest malun Skrevet 27. mars 2004 Skrevet 27. mars 2004 Tja..jeg skal spise indisk kyllinggryte med masse deilig curry og grønnsaker i morgen. 0 Siter
shandy Skrevet 27. mars 2004 Skrevet 27. mars 2004 Hjemmelaget lapskaus? Denne er nydelig. 1 kg oksekjøtt 3 ss olivenolje 3 ss hvetemel 3 hakkede løk 3 store hakkede gulrøtter 4 hakkede selleristenger 7,5 dl oksekraft 1 dl tomatpuré 1 ss worcestershire saus 2 ss soyasaus ½ ts hver av salt, pepper, timian og paprikapulver 6 store poteter Skjær kjøttet i terninger og brun dem i olje. Ta gryten av platen og dryss mel over, stek i 5 minutter på svak varme. Ta ut kjøttet. Surr løk, gulrøtter og selleri til det blir mørt. Tilsett kjøtt, kraft, tomatpuré, worcestershiresaus, soya og krydder. Sett på lokk og la småkoke i 45 minutter. Skrell potetene og skjær dem i små terninger. Ha dem i lapskausen og la det koke i 30 minutter til. Jeg for min del syntes det er sløsing av fint kjøtt å lage lapskaus. Lapskaus lager man av restekjøtt, som f.eks det som blir igjen av ei steik. Det tenker jeg at jeg skal ha i morgen. 0 Siter
Tornerose Skrevet 27. mars 2004 Skrevet 27. mars 2004 Jeg for min del syntes det er sløsing av fint kjøtt å lage lapskaus. Lapskaus lager man av restekjøtt, som f.eks det som blir igjen av ei steik. Det tenker jeg at jeg skal ha i morgen. Man bruker jo ikke ytrefilet i lapskaus da, man bruker billig kjøtt som kommer til sin rett ved lang tids koking. :-) 0 Siter
shandy Skrevet 27. mars 2004 Skrevet 27. mars 2004 Man bruker jo ikke ytrefilet i lapskaus da, man bruker billig kjøtt som kommer til sin rett ved lang tids koking. :-) Åssen kjøtt bruker du da? Oksebibringe? Bedre å lage fersk suppe av kraften da, med grønnsaker og bolle oppi først. For så å ha poteter og sursøt saus til kjøttet etterpå. DET er godt det. Er jeg vrang nå :-) 0 Siter
Tornerose Skrevet 28. mars 2004 Skrevet 28. mars 2004 Åssen kjøtt bruker du da? Oksebibringe? Bedre å lage fersk suppe av kraften da, med grønnsaker og bolle oppi først. For så å ha poteter og sursøt saus til kjøttet etterpå. DET er godt det. Er jeg vrang nå :-) Det varierer litt, kjøper ofte i pakker hvor det står "grytekjøtt", mye fett og sener på, men det gir god smak. Å bruke ferdig stek synes jeg liksom ikke blir det samme, da har ikke kjøttet kokt med hele tiden og det mangler den fyldige smaken. Men, altså, smak og behag da, noen liker det ene og noen liker det andre. Jeg er på ingen måte lapskaus-dronning. :-) 0 Siter
pjusken Skrevet 28. mars 2004 Skrevet 28. mars 2004 Åssen kjøtt bruker du da? Oksebibringe? Bedre å lage fersk suppe av kraften da, med grønnsaker og bolle oppi først. For så å ha poteter og sursøt saus til kjøttet etterpå. DET er godt det. Er jeg vrang nå :-) Åååå det hadde vi når jeg var barn! Sånn kjøtt med sursøt saus. Jeg har ennå ikke klart å finne noen oppskrift. for sausen var da jammen ikke sånn tomatbasert sursøt? Har du oppskrift? 0 Siter
Gemini Skrevet 28. mars 2004 Skrevet 28. mars 2004 Åååå det hadde vi når jeg var barn! Sånn kjøtt med sursøt saus. Jeg har ennå ikke klart å finne noen oppskrift. for sausen var da jammen ikke sånn tomatbasert sursøt? Har du oppskrift? Håper du får en oppskrift av Shandy, kunne tenke meg den jeg også. Men kan det være noe sånt som dette? http://www.nrk.no/mat/3304086.html 0 Siter
shandy Skrevet 28. mars 2004 Skrevet 28. mars 2004 Åååå det hadde vi når jeg var barn! Sånn kjøtt med sursøt saus. Jeg har ennå ikke klart å finne noen oppskrift. for sausen var da jammen ikke sånn tomatbasert sursøt? Har du oppskrift? Hei du :-) Smelt ca. 50 gram smør, og ha i en stor ss mel. Spe med kraften av kjøttet ca. 5-6dl (bland med litt vann, hvis kraften er sterk) kok opp. Ha i ca. 1ss 7% eddikk 1-2 ss sukker. Bittelitt salt, men smak det til. Dette er sånn nogenlunde hva jeg bruker, men du må smake deg til, for å få den slik du liker den. Lykke til, det er iallefall sabla godt :-) 0 Siter
pjusken Skrevet 28. mars 2004 Skrevet 28. mars 2004 Hei du :-) Smelt ca. 50 gram smør, og ha i en stor ss mel. Spe med kraften av kjøttet ca. 5-6dl (bland med litt vann, hvis kraften er sterk) kok opp. Ha i ca. 1ss 7% eddikk 1-2 ss sukker. Bittelitt salt, men smak det til. Dette er sånn nogenlunde hva jeg bruker, men du må smake deg til, for å få den slik du liker den. Lykke til, det er iallefall sabla godt :-) Tusen takk! Og bare fordi jeg er litt treg..... Du koker kjøttet lang tid og har vanlige poteter til? Hvordan kjøtt bruker du? Lapsaus kjøtt? 0 Siter
shandy Skrevet 28. mars 2004 Skrevet 28. mars 2004 Tusen takk! Og bare fordi jeg er litt treg..... Du koker kjøttet lang tid og har vanlige poteter til? Hvordan kjøtt bruker du? Lapsaus kjøtt? Koker kjøttet i ca. 2timer. Bruk 2ts salt pr.liter vann. Du kan også ha i kjøttbuljongterning, men dette gjør du kun hvis det er nødvendig. Det kjenner du når kjøttet er ferdig kokt. Husk å skumme av. Ikke la kjøttet fosskoke, men småputre Jeg bruker oksebibringe(best), men oksebog og oksehøyrygg er også godt. Bruker vanlige poteter ja :-) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.