Gjest jeg er visst Skrevet 3. mai 2004 Skrevet 3. mai 2004 Du er kommet til et fint selskap hos venner og har fått en drink i hånden. Hjelper litt til på kjøkkenet, praten går og stemningen fin. Plutselig ser du at det også tilberedes kylling - i tillegg til lam. Dagen i forveien har du lest i avisene at det er stor fare for salmonellabakterier i kyllinger i dette landet. Hva gjør du? Sier du ifra? Hvis så, hvordan sier du ifra? 0 Siter
Gjest salmonella Skrevet 3. mai 2004 Skrevet 3. mai 2004 Salmonella er jo bare en risiko hvis tilberedning (mht hygiene) ikke er bra, eller at kjøttet ikke er gjennomstekt. Hvis kniver og fjæler som er brukt på salmonellainfisert rå kylling ikke er vasket før tilberedning av annen mat, er jo den andre maten (særlig den ustekte, som brød og salat osv) en større risiko enn kyllingen (hvis den er gjennomstekt). Så å holde seg unna kyllingen (med mindre den er rå ved benet) har jo ingen hensikt. Jeg ville antageligvis ikke gjort noe, hvis jeg hadde gjort noe, ville det vært å tat med meg drinken på kjøkkenet og småpratet med kokken, for å sjekke at han / hun vasket det som hadde vært i kontakt med den rå fuglen. Kanskje tilbudt meg å vaske / rydde benken før jeg skar brød / kuttet salat eller noe annet man kan gjøre mens man småprater? men antagelivis ville jeg stolt på vertskapet. 0 Siter
serendipity Skrevet 3. mai 2004 Skrevet 3. mai 2004 1. Spiser lam 2. Driter i det, og regner med at det går bra. Jeg orker ikke å bekymre meg for alt. Sier ingenting til vertskapet. 0 Siter
Tornerose Skrevet 3. mai 2004 Skrevet 3. mai 2004 Jeg ville ikke gjort annet enn å spise både kylling og lam uten bekymring. 0 Siter
laguna1365380434 Skrevet 3. mai 2004 Skrevet 3. mai 2004 Jeg spiser maten min, og takker og bukker. Jeg orker ikke å risikovurdere alt mulig. Dessuten ville jeg i hvertfall ikke si fra til vertskapet, det ville jo høres ut som jeg hadde ankepunkter mot den huslige hygiene eller noe i den duren. 0 Siter
Gjest engel (har med kake, vin, og litt eddik) Skrevet 3. mai 2004 Skrevet 3. mai 2004 Stolt på vertskapet. Tatt et glass vin til og kost meg. 0 Siter
Gjest Grape soda Skrevet 3. mai 2004 Skrevet 3. mai 2004 Jeg ville stolt på at vertskapet hadde gjenomstekt kyllingen bra nok, og spist den uten å si noe som helst. De kan jo blir fornærmet viss du begynner å legge ut om salmonella. Det får du jo bare viss kyllingen ikke er bra nok stekt, så det kan tyde på at du tviler på hygenen og kjøkkenferdighetene til vertskapet.. 0 Siter
skorpionfisken Skrevet 3. mai 2004 Skrevet 3. mai 2004 Jeg hadde blitt fornærmet om noen hadde kommentert at maten jeg serverte teoretisk sett kunne inneholde noe slik at man ble syke av det. I et slikt selskap hadde jeg holt kjeft, og spist kyllingen om den ikke var rosa inni. Ellers hadde jeg holdt meg til lammet. At et land har problemer med salmonella i enkelte produkter betyr ikke at man er garantert å finne salmonellaen. Men, forhåndsregler kan man jo ta, jeg spiser for eksempel ikke bløtkokte egg i Danmark, men godt stekt egg spiser jeg da. 0 Siter
Gjest papirtiger Skrevet 3. mai 2004 Skrevet 3. mai 2004 Jeg er heldigvis ingen hysterisk kjærring.. Hadde jeg vært gravid, så hadde saken kanskje stilt seg annerledes. 0 Siter
Lucretia Skrevet 3. mai 2004 Skrevet 3. mai 2004 Jeg er vegetarianer.. så jeg hadde spist potetene og grønnsakene og salaten (eller hva de nå hadde av kjøttfritt tilbehør..) og ikke tenkt mer på det. Ingen kan heller bli fornærmet da, om jeg ikke spiser kyllingen. En god fordel. 0 Siter
Dorthe Skrevet 3. mai 2004 Skrevet 3. mai 2004 I et land med stor salmonellafare, tror jeg de fleste vet hvordan de skal tilberede kyllingen. Jeg så et program fra Danmark og tenkte at her har vi noe å lære. De aller fleste var kjempeforsiktige med tilberedning av kylling. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.