Gå til innhold

Kosthold ved amming


lkb

Anbefalte innlegg

Jeg har hatt anorexia for noen år tilbake og fikk ostoporose etter dette. Beintettheten har nå bygd seg opp igjen ( målinger for 3 år siden viste npe ostoponi). Jeg har hatt normalvekt io flere år nå. Er nå gravid og vil forsøke å amme den første tiden. Hva bør jeg passe på mht kosthold.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Christine Helle, Ernæringsfysiolog

Hei

Det er viktig at du får i deg nok kalorier og næringsstoffer i løpet av svangerskapet. Under graviditeten tappes jernlagrene, og det er viktig at du får i deg nok jern. De beste kildene til jern er grovt mel, korn, fisk, fjærfe, kjøtt, leverpostei, blåskjell, spinat, grønnkål og brunost. Du bør sjekke jernstatus regelmessig i løpet av svangerskapet, og bruke et lavdosepreparat hvis jernlagrene dine blir for lave. Fordi du har hatt osteoporose, er det viktig at du får i deg nok kalsium. De beste kildene til kalsium er melk, yoghurt, ost, sardiner, tørket fiken, mandler, grønne bladgrønnsaker og korn. Du bør også passe på at du får i deg mye flerumettet fett som gir essensielle fettsyrer. Det får du særlig fra fet fisk, myk margarin, oljer og tran. Etter fødselen og når du ammer, vil du ha et fortsatt økt kaloribehov fordi amming forbruker kalorier. Kaloriinntaket kan være lavere enn kaloriforbruket i ammeperioden hvis du har lagt på deg fettvev. Da vil ammingen bidra til at du går ned til din normalvekt igjen. Fordi du har hatt anorexi, må du passe på at du ikke går ned mer enn du la på deg under svangerskapet. I tillegg må du sørge for at du får dekket behovet for flerumettede fettsyrer, vitaminer og mineralstoffer med et sunt og variert kosthold under ammeperioden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...