Gå til innhold

vitamintilskudd


Gjest trine

Anbefalte innlegg

Kva treng ein av dei ulike kosttilskudda, og kor mykje av dei enkelte? Treng ein ta jerntilskudd?Dersom ein er plaga med eksem og allergi, kan det då hjelpe med ekstra tilskudd? Er det ok å gi biovit til spedbarn?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Christine Helle, Ernæringsfysiolog

Hei

Du trenger kosttilskudd hvis du ikke får dekket behovet for vitaminer og mineralstoffer gjennom kosten din. De fleste får dekket behovene sine med et kosthold som dekker kaloribehovet deres og som samtidig er variert med et stort innslag av frukt og grønnsaker. De som spiser lite og har liten variasjon i kosten, kan bruke et multi vitaminmineral preparat som inneholder daglig anbefalt dose for alle de viktigste næringsstoffene. Jerntilskudd skal kun brukes ved jernmangel. Unødvendig bruk av jerntilskudd kan gi forhøyete jernlagre, som er skadelig. Risikogrupper for å utvikle jernmangel er de som spiser lite mat og som unngår kjøtt i kosten, og jenter som blør mye under menstruasjonen. Hvis du er i tvil om du har dårlig jernstatus, bør du undersøke den hos lege som i såfall vil gi deg riktig dosering for jerntilskudd. Såvidt meg kjent er det ingen næringsstoffer som bedrer plager med eksem og allergi, men det er muligens noen naturmidler som har god effekt. Det er bra å gi biovit til spedbarn fordi det sikrer at de får dekket sitt behov.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...