Gjest baremei Skrevet 2. mars 2005 Del Skrevet 2. mars 2005 Men er det ikke noe med at den med 70% kakao øker forbrenningen, og har lav GI ? Vet ikke om den øker forbrenningen, men de mørke variantene har oftest noe mindre sukker, samt mer antioksidanter. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gemini Skrevet 2. mars 2005 Del Skrevet 2. mars 2005 Hva betyr GI egentlig? Det har jeg alltid lurt på.. GI = Glykemisk Indeks. Det som angir hvor mye hver enkelt matvare får blodsukkeret til å stige. Det finnes tabeller over matvarers GI på nettet og å få kjøpt. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Babette Skrevet 2. mars 2005 Del Skrevet 2. mars 2005 Hva betyr GI egentlig? Det har jeg alltid lurt på.. Glykemisk indeks. I følge Fedon er det viktig å spise mat med lav GI. Og dette er ikke alltid ensbetydende med lavt kaloriinnhold. Grønnsaker har både få kalorier og lav GI, men nøtter, mandler og olje har mange kalorier, men lav GI. Trur eg. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest mij Skrevet 2. mars 2005 Del Skrevet 2. mars 2005 Hva betyr GI egentlig? Det har jeg alltid lurt på.. Glykemisk index viser til hvor mye produktet får insulinnivået i blodet til å stige. Jo mer insulin, jo mer sukker og næringsstoffer tas opp fra blodet. Mat med lav GI trigger altså ikke insulinet, slik at unødvenlig mye næring tas opp for lagring. Har vært på en slags Fedon-kur i ca 3 uker nå, og mistet rett i underkant av 2 kg :-))) Har likevel unnet meg rødvin iblant, mørk sjokolade og cappuchino 2-3 ganger i uka. Har trent en del og da, men føler _ikke_ at jeg er på slanker'n. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest mij Skrevet 2. mars 2005 Del Skrevet 2. mars 2005 Hva betyr GI egentlig? Det har jeg alltid lurt på.. ...pluss at store svingninger i blodsukkeret (og dermed insulinnivået) gjør deg mer sulten), så mat med lav GI skal holde deg mett i lengre perioder enn mat med høy GI. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mary Poppins Skrevet 2. mars 2005 Del Skrevet 2. mars 2005 Glykemisk index viser til hvor mye produktet får insulinnivået i blodet til å stige. Jo mer insulin, jo mer sukker og næringsstoffer tas opp fra blodet. Mat med lav GI trigger altså ikke insulinet, slik at unødvenlig mye næring tas opp for lagring. Har vært på en slags Fedon-kur i ca 3 uker nå, og mistet rett i underkant av 2 kg :-))) Har likevel unnet meg rødvin iblant, mørk sjokolade og cappuchino 2-3 ganger i uka. Har trent en del og da, men føler _ikke_ at jeg er på slanker'n. Takk for svar alle sammen, nå lærte jeg noe nytt. Som dere sikkert skjønner er jeg ingen kostholdsekspert 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest mij Skrevet 2. mars 2005 Del Skrevet 2. mars 2005 Takk for svar alle sammen, nå lærte jeg noe nytt. Som dere sikkert skjønner er jeg ingen kostholdsekspert Ikke jeg heller.. :-) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mary Poppins Skrevet 2. mars 2005 Del Skrevet 2. mars 2005 ...pluss at store svingninger i blodsukkeret (og dermed insulinnivået) gjør deg mer sulten), så mat med lav GI skal holde deg mett i lengre perioder enn mat med høy GI. forresten en ting til, hvor mye er lavt GI da? Og høyt? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest baremei Skrevet 2. mars 2005 Del Skrevet 2. mars 2005 Glykemisk index viser til hvor mye produktet får insulinnivået i blodet til å stige. Jo mer insulin, jo mer sukker og næringsstoffer tas opp fra blodet. Mat med lav GI trigger altså ikke insulinet, slik at unødvenlig mye næring tas opp for lagring. Har vært på en slags Fedon-kur i ca 3 uker nå, og mistet rett i underkant av 2 kg :-))) Har likevel unnet meg rødvin iblant, mørk sjokolade og cappuchino 2-3 ganger i uka. Har trent en del og da, men føler _ikke_ at jeg er på slanker'n. Dette er ikke helt riktig. GI er et mål på hvor raskt karbohydratet tas opp i blodet og høyner blodsukkeret. GI påvirker ikke mengden av næringsstoffer kroppen tar opp. Normalt tar vi opp alle næringsstoffer (og alle kcal.)vi spiser. Det som ikke brukes som brensel (til prod. av varme og energi) eller i oppbygningen av proteiner etc. i kroppen, lagres som glykogen og fett. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest mij Skrevet 3. mars 2005 Del Skrevet 3. mars 2005 Dette er ikke helt riktig. GI er et mål på hvor raskt karbohydratet tas opp i blodet og høyner blodsukkeret. GI påvirker ikke mengden av næringsstoffer kroppen tar opp. Normalt tar vi opp alle næringsstoffer (og alle kcal.)vi spiser. Det som ikke brukes som brensel (til prod. av varme og energi) eller i oppbygningen av proteiner etc. i kroppen, lagres som glykogen og fett. Ok, jeg har bare lest korte sammendrag. Men i korte trekk så medfører mye insulin i blodet at flere næringsstoffer tas opp fra blodet, og man blir mer sulten. Står det i "slankeboka" mi, så :-) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest mij Skrevet 3. mars 2005 Del Skrevet 3. mars 2005 forresten en ting til, hvor mye er lavt GI da? Og høyt? I boka mi står det: Høy GI -> mer insulin -> høyere blodsukker og mer fettlagring. Høy GI er f.eks. hvitt brød, banan, hvetemel, cornflakes, dadler, kokt gulrot(!), gulost, brunost, potet, ris, rosiner, sukker, vannmelon, øl..... Såkalt høy GI ligger mellom 50 og 100, men det jeg ikke helt forstår, er at en vare kan ha verdi 52 (banan) og bli betegnet som å ha høy GI, mens bokhvete har GI 54 og betegnes som middels på GI-skalaen.... Det virker altså som verdiene overlapper hverandre litt. Har ikke satt meg inn i det. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest mij Skrevet 3. mars 2005 Del Skrevet 3. mars 2005 Dette er ikke helt riktig. GI er et mål på hvor raskt karbohydratet tas opp i blodet og høyner blodsukkeret. GI påvirker ikke mengden av næringsstoffer kroppen tar opp. Normalt tar vi opp alle næringsstoffer (og alle kcal.)vi spiser. Det som ikke brukes som brensel (til prod. av varme og energi) eller i oppbygningen av proteiner etc. i kroppen, lagres som glykogen og fett. Mer korrekt sagt - høy insulin gir mer effektiv fettlagring. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest baremei Skrevet 3. mars 2005 Del Skrevet 3. mars 2005 Mer korrekt sagt - høy insulin gir mer effektiv fettlagring. Ja, nå er jeg mer med:) Det som skjer er at kroppen, ved inntak av mye s.k. "raske" karbohydrater kan "lures" til å frigi veldig mye insulin. Mengden insulin blir altså høyere enn det blodsukkermengden egentlig krever, og vi kan få en for kraftig blodsukkersenkning. I verste fall blir blodsukkernivået lavere en liten stund etter måltidet enn det var før man spiste. Man blir da gjerne trøtt og slapp, samt sugen på noe søtt for å få opp blodsukkeret igjen. Dessuten ser kroppen seg tvunget til å frigjøre kortisol for å få leveren til å slippe ut glukose. Kortisol har katabole egenskaper, dvs. bryter ned muskelvev.(=negativt, så klart.) Kortisol virker også negativt inn på immunforsvaret, og kan øke fettinnlagringen. Så det er lurt å unngå at blodsukkeret kjører berg-og -dalbane, ja:) Vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest mij Skrevet 3. mars 2005 Del Skrevet 3. mars 2005 Ja, nå er jeg mer med:) Det som skjer er at kroppen, ved inntak av mye s.k. "raske" karbohydrater kan "lures" til å frigi veldig mye insulin. Mengden insulin blir altså høyere enn det blodsukkermengden egentlig krever, og vi kan få en for kraftig blodsukkersenkning. I verste fall blir blodsukkernivået lavere en liten stund etter måltidet enn det var før man spiste. Man blir da gjerne trøtt og slapp, samt sugen på noe søtt for å få opp blodsukkeret igjen. Dessuten ser kroppen seg tvunget til å frigjøre kortisol for å få leveren til å slippe ut glukose. Kortisol har katabole egenskaper, dvs. bryter ned muskelvev.(=negativt, så klart.) Kortisol virker også negativt inn på immunforsvaret, og kan øke fettinnlagringen. Så det er lurt å unngå at blodsukkeret kjører berg-og -dalbane, ja:) Vennlig hilsen Du har visst peiling - takk for utdypingen :-) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Sinai Skrevet 4. mars 2005 Del Skrevet 4. mars 2005 Hvis mengdeforholdet skal stemme da, må du hive innpå: 1,5kg grønnsaker, 7,5dl meieriprodukter, 150g ost, 540g kjøtt/ fisk, 900g fullkorn og 450g linser. Lykke til! 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
soleil Skrevet 5. mars 2005 Del Skrevet 5. mars 2005 100 grrm mørk sjokolade er rundt 550 kcal, det er omtrent 25% av det du trenger i løpet av en dag. Det blir noe annet dersom du spiser like mengder mørk og hvit sjokolade, da opphever kaloriene hverandre, og du kommer ut i null! "Det blir noe annet dersom du spiser like mengder mørk og hvit sjokolade, da opphever kaloriene hverandre, og du kommer ut i null! :)" Hehe Det er også slik at sjokolade som er servert i en bolle er kalorifri. Sjokolade som man kun smaker på, inneholder heller ikke energi. Enjoy! 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ShitDiddelyDo Skrevet 6. mars 2005 Del Skrevet 6. mars 2005 Hva er poenget med å dytte i seg sjokolade hver dag? Hva med å spise det du vil av sjokolade en gang i uka i stedet? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.