Gå til innhold

Korsrygg og hofteproblemer.


R.Dahl

Anbefalte innlegg

Hei. jeg er 36 år og jobber som murer. Det jeg sliter med fortiden er ryggen og hoftene, er sykemeldt pr.dags dato og 1 uke til.Smertene startett for sirka 1 år siden,jeg kunne ikke ligge mere på knean, som murer ligger jeg masse på betonggulv med knean.Bruker knepute.Så jeg står og sitter på huk, men når man legger flis på gulv så blir det hardt i lengden.Det stråler fra nakke gjennom ryggen ut i hoftene og lårene, stopper ved knerne.Jeg tar behandlig i form av strøm og kopping samt dybdemassasje.Begynte for 3 uker siden.Kjenner bedring. Så det jeg lurer på om du syntes at det er rett behandling eller har du noe annet å foreslå? Har også prøvd akunpunktur.Hjalp litt,men ikke nok.Med hilsenRune

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Stig Bruset, Allmenpraktiserende Lege

Du er i en alder hvor belastningen fra jobben med ubekvemme arbeidsstillinger begynner å merkes på kroppen og jeg er redd det ikke blir lettere med tiden! Det beste er bestandig å forsøke å forebygge plagene fremfor å behandle disse når de først har satt seg og gir smerter og stivhet. Først og fremst er det viktig at du tenker grundig gjennom dine arbeidsstillinger og hvordan du kan unngå så stor belastning på ryggen. Dernest bør du finne et program som passer deg for å få trent og tøyd ryggmusklene. Yoga er en skånsom form for trening med mye tøying og strekking. På et treningsstudio finnes apparater som kan hjelpe deg å spesifikt aktivere ryggmusklene. Det kan høres rart ut å foreslå trening til en som er så mye i fysisk aktivitet, men erfaring tilsier at det meste av bevegelsene foregår innen et begrenset bevegelsesområde. Anbefaler at du vurderer medisinsk treningsterapi (MTT) som din fastlege eventuelt henviser deg til. Da foregår treningen hos en fysioterapeut til å begynne med som undersøker og veileder. Deretter kan du selv fortsette på egen hånd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...