Gå til innhold

Smerter i kne!


IFA1365380907

Anbefalte innlegg

Min datter snart 13 år og veldig aktiv turner. Trener turn 7- 8 timer i uka. Har stadig veldig vondt i knærne. Det er midt inne i kneet og smertene kommer og går. Det venstre er værst. Det klikker også når hun bøyer kneet. Hun har vokst en god del det siste året.Hun har vært til al.legen og han sa etter 5 min. at dette var Chondromalacia Patella. Hun skulle strekke lårmuskelen hver dag i 3 mnd. Hun fikk forbud om å stå på kne eller på huk. Hvis ikke disse reglene ble overholdt ville knærne være totalt utslitt før hun var 20 år. Hun kunne bare trene videre. Men, det er ikke enkelt å turne uten å stå på huk eller stå på kne. Kan en slik diagnose stilles etter så kort tid og hvor alvorlig er dette. Bør jenta sees på av en spesialist?

Hvilke øvelser er bra - tross alt hun er jo veldig utstrekt etter som hun trener så mye.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Thor-Øistein Endsjø, barne- og idrettslege

-IFA.

Turn på det nivået din datter øyensynlig er, fører ofte til svære belastninger på leddene. Det er ikke usannsynlig at legens "hurtigdiagnose" er riktig. Men når hun så veldig gjerne vil fortsette, vil jeg foreslå et diagnostisk hjelpemiddel med ganske bra presisjon i tillegg. Få tatt en MR- rtg. av det leddet som er mest plagsomt. Inntil videre bør hun ta en pause med alt som fremprovoserer smerter i knærne. Uansett hva man finner ved undersøkelsen, blir det nødvendig. Lykke til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...