ShitDiddelyDo Skrevet 13. desember 2005 Skrevet 13. desember 2005 Du får smake komler en gang! Det er kjempegodt! Nei, det holder at jeg får fluer i kjeften når jeg er ute og sykler, om jeg ikke skal begynne å dytte i meg humler helt frivillig. 0 Siter
snø Skrevet 13. desember 2005 Skrevet 13. desember 2005 Jeg er i grunnen altetende, har vokst opp med en mor som sa at "jeg serverer ikke noe giftig", så alt måtte smakes på. Men det er tre ting jeg virkelig kan styre min begeistring for, og det er sild (sånn i forskjellige sauser), blodpudding og kokte gulrøtter. Da snakker jeg om sånne helkokte, ikke om biter i lapskaus og sånn. Det med gulrøttene har jeg klart å holde i sjakk ved å aldri lage det hjemme etter at jeg ble voksen. Og enkelt å greit la være å forsyne meg av det når vi er ute. Helt diskre. Men nå har altså min kjære lille datter på fem fått det for seg at hun ikke liker kokte gulrøtter. Og hun har det IKKE fra meg, så mye er sikkert. Og jeg sliter virkelig med å presse henne til å spise det, for jeg synes jo det er så pyton selv. Men det kan jeg jo ikke si.... Beste hilsen fra 0 Siter
hare1365380455 Skrevet 13. desember 2005 Skrevet 13. desember 2005 Nei, det holder at jeg får fluer i kjeften når jeg er ute og sykler, om jeg ikke skal begynne å dytte i meg humler helt frivillig. Hehe, ikke humler! Komler! Men jeg har hørt at de som aldri har smakt komler/raspeballer ikke alltid liker det så godt, men noen liker det om de har spist det noen ganger. Det er jo ikke bare disse grå "ballene", men også kjøtt, bacon, potet og f.eks. kålrabistappe. 0 Siter
Gjest Tante Tea Skrevet 13. desember 2005 Skrevet 13. desember 2005 Torsketunger smaker som torsk, bare veldig fint kjøtt og ingen ben eller skinn å rense bort... Jammen det er jo så slimete? 0 Siter
Mirabell Skrevet 13. desember 2005 Skrevet 13. desember 2005 Jammen det er jo så slimete? Slimete? All rå fisk er vel litt slimete? Man vender tungene i mel, salt og pepper og steker, fins ikke slimete da! 0 Siter
Gjest blomsterløk Skrevet 13. desember 2005 Skrevet 13. desember 2005 Hehe, ikke humler! Komler! Men jeg har hørt at de som aldri har smakt komler/raspeballer ikke alltid liker det så godt, men noen liker det om de har spist det noen ganger. Det er jo ikke bare disse grå "ballene", men også kjøtt, bacon, potet og f.eks. kålrabistappe. Nam, det er godt det. Har bare spist det 3-4 ganger, men likte det første gang jeg fikk det. 0 Siter
hare1365380455 Skrevet 13. desember 2005 Skrevet 13. desember 2005 Nam, det er godt det. Har bare spist det 3-4 ganger, men likte det første gang jeg fikk det. Det er lenge siden jeg har spist det nå! Det er skikkelig søndagsmiddag:) 0 Siter
Mrs. Wallace Skrevet 13. desember 2005 Skrevet 13. desember 2005 De aller fleste typer mat går ned, men jeg må innrømme at jeg er litt sær på kvaliteten. Imidlertid er man oppvokst med at man smaker på alt, og er man borte, spiser man i hvert fall litt av det man blir servert, og gjør gode miner til slett spill. ;o) Men lutefisk og røkt ål prøver jeg å styre unna. 0 Siter
ShitDiddelyDo Skrevet 13. desember 2005 Skrevet 13. desember 2005 Hehe, ikke humler! Komler! Men jeg har hørt at de som aldri har smakt komler/raspeballer ikke alltid liker det så godt, men noen liker det om de har spist det noen ganger. Det er jo ikke bare disse grå "ballene", men også kjøtt, bacon, potet og f.eks. kålrabistappe. Det har jeg aldri smakt, men det er ikke fordi jeg er pingle. Det er mer fordi jeg aldri har blitt servert det. Tror ikke det er vanlig å servere baller til middag i min del av landet. Men jeg er ikke vond å be i forhold til nye retter, dog har jeg dårlig erfaringer med retter bestående av blod og innvoller. 0 Siter
org Skrevet 13. desember 2005 Forfatter Skrevet 13. desember 2005 Jeg spiser alt, og liker det aller meste. Er mer kresen på kvalitet, liker ikke altfor kunstig mat, gummigotteri o.a. Men torskerogn på boks ville jeg kanskje slitt litt med. Husker jeg spiste lungemos med pasta og ketchup i studietiden, spiselig, nærinsmessig verdiløst og billig (ikke godt). Næringsmessig verdiløst? Nei, er det det? Min kjære, matgledeødeleggende mor påsto at lungemos var sååå sunt? 0 Siter
Mrs. Wallace Skrevet 13. desember 2005 Skrevet 13. desember 2005 Jeg er i grunnen altetende, har vokst opp med en mor som sa at "jeg serverer ikke noe giftig", så alt måtte smakes på. Men det er tre ting jeg virkelig kan styre min begeistring for, og det er sild (sånn i forskjellige sauser), blodpudding og kokte gulrøtter. Da snakker jeg om sånne helkokte, ikke om biter i lapskaus og sånn. Det med gulrøttene har jeg klart å holde i sjakk ved å aldri lage det hjemme etter at jeg ble voksen. Og enkelt å greit la være å forsyne meg av det når vi er ute. Helt diskre. Men nå har altså min kjære lille datter på fem fått det for seg at hun ikke liker kokte gulrøtter. Og hun har det IKKE fra meg, så mye er sikkert. Og jeg sliter virkelig med å presse henne til å spise det, for jeg synes jo det er så pyton selv. Men det kan jeg jo ikke si.... Beste hilsen fra Æh, du og frøkna har helt enkelt litt kvalitetssans. Det er slett ingen mening i å ødelegge utmerkede gulrøtter ved å koke dem. De er jo så gode rå eller wokede! 0 Siter
Mirabell Skrevet 13. desember 2005 Skrevet 13. desember 2005 Næringsmessig verdiløst? Nei, er det det? Min kjære, matgledeødeleggende mor påsto at lungemos var sååå sunt? Mamma trodde også det, den gangen, men både hun og jeg har hørt at det er fullstendig verdiløst i den senere tid. 0 Siter
hare1365380455 Skrevet 13. desember 2005 Skrevet 13. desember 2005 Det har jeg aldri smakt, men det er ikke fordi jeg er pingle. Det er mer fordi jeg aldri har blitt servert det. Tror ikke det er vanlig å servere baller til middag i min del av landet. Men jeg er ikke vond å be i forhold til nye retter, dog har jeg dårlig erfaringer med retter bestående av blod og innvoller. Komler er ikke blod og innvoller, så du får smake det en gang. De er laget av ufarlige poteter! Spiser dere heller ikke "fishballs" der øst? Hihi..... 0 Siter
org Skrevet 13. desember 2005 Forfatter Skrevet 13. desember 2005 Jeg er i grunnen altetende, har vokst opp med en mor som sa at "jeg serverer ikke noe giftig", så alt måtte smakes på. Men det er tre ting jeg virkelig kan styre min begeistring for, og det er sild (sånn i forskjellige sauser), blodpudding og kokte gulrøtter. Da snakker jeg om sånne helkokte, ikke om biter i lapskaus og sånn. Det med gulrøttene har jeg klart å holde i sjakk ved å aldri lage det hjemme etter at jeg ble voksen. Og enkelt å greit la være å forsyne meg av det når vi er ute. Helt diskre. Men nå har altså min kjære lille datter på fem fått det for seg at hun ikke liker kokte gulrøtter. Og hun har det IKKE fra meg, så mye er sikkert. Og jeg sliter virkelig med å presse henne til å spise det, for jeg synes jo det er så pyton selv. Men det kan jeg jo ikke si.... Beste hilsen fra Rå, ferdigskrelte gulerøtter er godt! Har tenkt å lage en porsjon og sette i vann i kjøleskapet. Så kan man bare ta når man får lyst på. 0 Siter
snø Skrevet 13. desember 2005 Skrevet 13. desember 2005 Æh, du og frøkna har helt enkelt litt kvalitetssans. Det er slett ingen mening i å ødelegge utmerkede gulrøtter ved å koke dem. De er jo så gode rå eller wokede! Sant nok ;-) Vi er begge veldig glad i rå gulrøtter, nemlig. Men altså ikke helt enige om gulrøtter smaker godt i wok og lapskaus.... Men hva gjør man når farmor legger kokt gulrot på tallerkenen hennes, og barnet proklamerer "jeg er ikke så glad i sånne jeg!". Sier man at ungen må spise det hun har fått? Det virker liksom litt hyklerisk når jeg selv lot være å ta gulrot to sekund tidligere - fordi jeg synes det smaker like py som hun synes det gjør.... Barneoppdragelse er ikke lett! ) 0 Siter
org Skrevet 13. desember 2005 Forfatter Skrevet 13. desember 2005 Mamma trodde også det, den gangen, men både hun og jeg har hørt at det er fullstendig verdiløst i den senere tid. Jaja, da går vi ikke glipp av noe, når vi ikke har lungemos til middag... 0 Siter
org Skrevet 13. desember 2005 Forfatter Skrevet 13. desember 2005 Sant nok ;-) Vi er begge veldig glad i rå gulrøtter, nemlig. Men altså ikke helt enige om gulrøtter smaker godt i wok og lapskaus.... Men hva gjør man når farmor legger kokt gulrot på tallerkenen hennes, og barnet proklamerer "jeg er ikke så glad i sånne jeg!". Sier man at ungen må spise det hun har fått? Det virker liksom litt hyklerisk når jeg selv lot være å ta gulrot to sekund tidligere - fordi jeg synes det smaker like py som hun synes det gjør.... Barneoppdragelse er ikke lett! ) Når vi er på besøk, sørger vi for at det er enten jeg eller mannen min som legger på tallerkene til barna. Da unngår vi sånne episoder. 0 Siter
Gjest trultemor25 Skrevet 13. desember 2005 Skrevet 13. desember 2005 - bær (unntatt jordbær, men da må jeg ha melk og sukker på og de må være delt i 2 eller 4 utifra str) - syltetøy *grøss* - waldorfsalat - blodmat - sjokolade- og karamellpudding - tomat - yoghurt med klumper - lever - rosiner i ting (jeg liker rosiner alene) - svisker - druer - appelsin (jeg liker smaken, men ikke konsistensen, alt for mye sånn fruktkjøtt så jeg brekker meg når jeg skal svelge. Mandariner og klementiner er ok) - ananas - oliven - fetaost og andre ekle oster Vel, sikkert mye mer og som jeg ikke kommer på her og nå. 0 Siter
snø Skrevet 13. desember 2005 Skrevet 13. desember 2005 De aller fleste typer mat går ned, men jeg må innrømme at jeg er litt sær på kvaliteten. Imidlertid er man oppvokst med at man smaker på alt, og er man borte, spiser man i hvert fall litt av det man blir servert, og gjør gode miner til slett spill. ;o) Men lutefisk og røkt ål prøver jeg å styre unna. Samme oppdragelse som vi har fått hjemme hos meg :-) Og som jeg prøver å videreføre hos oss... Husker vi var i et selskap, hvor en gutt på ca 14 laget skikkelig bråk fordi han ikke likte maten han ble servert. Lillesøsteren min, da ca 8 år, bøyde seg bort til meg og sa "jeg er jammen glad at mor har tvunget meg til å spise maten jeg får servert". 0 Siter
ShitDiddelyDo Skrevet 13. desember 2005 Skrevet 13. desember 2005 Komler er ikke blod og innvoller, så du får smake det en gang. De er laget av ufarlige poteter! Spiser dere heller ikke "fishballs" der øst? Hihi..... Poteter? Åja, da er det mulig jeg har spist det. Jeg trodde det hadde med helt andre ting å gjøre. Poteter i diverse varianter spises, men hva de ulike variantene heter henger vi oss sjelden opp i her i øst. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.