Gå til innhold

Pepsi Max og blodsukker


toci

Anbefalte innlegg

Er det noen som vet hvordan pepsi max og andre sånne drikker virker på blodsukkeret? Jeg er i faresonen for diabetes 2 og insulinresistens, og tenkte det var på tide å begynne å tenke litt fornuftig i forhold til det.

En lege jeg snakket med, fortalte at pepsi max har samme virkning på blodsukkeret som vanlig sukker har, og en annen lege sa at det ikke kan sammenlignes. Dersom PM fører til voldsom stigning i blodsukkeret, hvordan har det seg da at diabetikere kan drikke lightbruser? Noen som vet?

mvh

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Brus som er søtet kunstig med stoffer som ikke inneholder kalorier, gir ikke blodsukkerstigning, MEN: søtsmaken er så lik sukkerets at kroppen TROR den får tilført noe søtt og dermed produserer den ekstra insulin for å bearbeide sukkeret inn i cellene til energi. Når du da ikke har tilført sukker, men et kunstig stoff, vil en frisk person faktisk kunne få LAVERE blodsukker, noen får ubehag av dette og vil automatisk bli sulten, særlig søtsugen. Dermed går det opp i opp, bruken av lightbrus kan føre til at du stapper i deg unødvendige kalorier etterpå.

Men. Lightbrus er opprinnelig ment for diabetikere, men drikkes nå i store mengder av alle som tror de er sunne. Hvis du er i faresonen for å utvikle diabetes/resistens, vil jeg anbefale deg å kutte ned all brus (light og vanlig) til et absolutt minimum, for å venne kroppen av med at det skal være noe søtt hver dag og hele tiden.

Bytt ut brusen med farris eller lignende usøtede drikker hvis du ikke klarer deg med bare vann/te/kaffe.

Også sparer du brusen til festlige dager som 17. mai:-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...