Gå til innhold

høyt blodtrykk


mummimamma

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Gjest Stig Bruset

Kjære mummimamma.

Det er avhengig av hvor høyt blodtrykket er og hva årsaken er. I de fleste tilfeller kjenner vi ikke årsaken, eller den skyldes livsstilsfaktorer som overvekt, feil kosthold og stress. Når det gjelder disse faktorene kan de bedres med alternative behandlingsformer. Jeg anbefaler en fettfattig kost med rikelig inntak av frisk frukt og grønnsaker. Hvis dette kombineres med en reduksjon i saltinntaket, vil blant annet kroppens mineralbalanse bedres og du vil innta mere kalium og mindre natrium. Mosjon (20 min daglig eller 45 min 3 ggr per uke) er også gunstig da blodtrykket synker etter fysisk aktivitet. Som stressreduksjon er meditasjon den mest effektive ved høyt blodtrykk i følge forskningsrapporter. Sist og ikke minst vil blodtrykket synke når kroppsvekten går ned hos overvektige. Med disse rådene er det ikke urealistisk å forvente at trykket går ned 10-15 mmHg.

Informasjon via Internett erstatter ikke konsultasjon med lege eller annet kvalifisert medisinsk personell. For en sikker vurdering av problemstillingen du tar opp i brevet, bør du rådføre deg med din kontaktperson i det offentlige helsevesen.

Vennlig hilsen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...