Gå til innhold

Avvenning av nattpupp


vimsemor

Anbefalte innlegg

Jeg har til nå ammet jenta mi som er 7 mnd. Hun våkner vanligvis kl 24, 02, 05, 07, og nå begynner jeg å få nok. Tenkte at det var på tide å avvenne hennne med dette. Lurer på hvordan vi skal gjøre dette?! Skal pappan ta henne opp og trøste, eller skal hun bare ligge å skrike. Kan jeg gi henne siste puppen kl 24, og første igjen kl. 07? Takknemlig for råd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Elisabeth Tufte, helsesøster

Kjære vimsemor. Du kan jo prøve deg frem med å ikke amme henne mellom 24 og 07. Pappaen bør da trøste henne i sengen, men uten å ta henne opp. Dette temaet har vært oppe til debatt fleree ganger. Se litt på de andre svarene så går du kanskje noen ideer om hva som har fungert. Du må være forberedt på at hun hyler og blir sinna. For noen vil det fungere å kutte ut alle nattmåltider, for andre ett og ett. Noen barn aksepterer dette etter noen netter, for andre tar det lengre tid. Vær obs på at du ikke får tette melkeganger nåt du plutselig ikke ammer så ofte om natten. Kanskje du må håndmelke litt for å lette på sprengen. Lykke til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei vimsemor!

Skjønner godt at du begynner å bli lei nå med alle de nattemåltidene enda. Må jo bli lite nattesøvn på stakkars deg da! Vi avvente vår lille jente da hun var rundt den samme alderen. Og dette gikk forholdsvis greit så snart hun begynte å ta til seg nok fast føde i løpet av dagen. Vi startet med ett grøtmåltid til kvelds, men dette var ikke nok til at hun sov over. Først når hun fikk grøt til lunsj + ett middagsmåltid, med pupp innimellom, var det nok til at hun kunne klare seg natta i gjennom. Og når det først var gjort sover hun nå i en alder av 8 mnd. 11 timer uten mat. Kan være lurt at far står opp, i alle fall til å begynne med. Men etter hvert vil det jo også være lurt for barnet å lære seg at det ikke alltid betyr mat fordi om mor viser seg..:) Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...