Gå til innhold

9-åring tisser i buksa


Gjest antonsen

Anbefalte innlegg

Gjest antonsen

Vi har en gutt akkurat fylt 9 år som fortsatt tisser i buksa. Han er tørr om natten og mens han er på skolen, men han blir ofte våt når han er ute og leker.

Verst er det når han har på seg boblebukse om vinteren eller gummibukse, da tisser han på seg hver dag, men også ellers har han ofte "uhell". Han unnskylder seg alltid med at han glemte å gå på do, eller at han hadde det så moro at han ikke hadde tid til å gå.

Siden han egentlig ikke har problemer med å holde seg, tror vi ikke at det er noe galt med ham, snarere at han er "lat". Vil ellers nevne at han er kvikk og glad og gjør det bra på skolen, men han er nok noe umoden og sent utviklet.

Må si vi er lei av buksevasking og har vurdert å ta på ham bleier etter skoletid. Han er såpass liten at han antakelig fortsatt vil kunne bruke største størrelse Pampers. Vi er selvsagt klar over at han muligens vil kunne risikere erting hvis andre oppdager dette, og også at bleier kanskje kan ha den effekt at han tror det er greit at han tisser i buksa.

Tanker og tips rundt dette mottas gjerne!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

hei. Det hadde kanskje vært lurt med faste og hyppige doturer på dagen også på skolen i samarbeid med læreren . Bleier tror jeg at jeg ikke hadde begynt med selv om klesvasken er stor . Alternativt kanskje ha et innlegg som heter Adam (fåes på apoteket ) til bruk hvis dere skal noe spesielt og føler behovet for å ha noe på gutten. Det er et innlegg som er formet som en liten skål og har tape i front. Dere kan kanskje få det på blåresept hos legen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest EvaL

Jeg ville ha satt på ham bleie igjen jeg. Han klarer jo å holde seg på skolen, så det er lite som tyder på at det feiler ham noe fysisk. Tror det er som dere sier at han er "lat", og da vil han nok komme på andre tanker når han får bleie på seg igjen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siri Harket, uroterapeut

Til antonsen Du har allerede fått noen råd.Ut i fra det du beskriver kan det tyde på at han ikke er på toalettet i skoletiden. Det er det første dere må begynne med. Prøv å få til faste dotider, noe han skal prøve å holde, selv om han leker og har det gøy.Han bør også være motivert for å ønske at dette skal bli bedre. Det kan være et alternativ at dere sjekker om det finnes uroterapeut på sykehuset der dere hører til . Da kan dere be om en henvisning dit dersom legen utelukker at det kan være andre årsaker. Ut i fra det du beskriver er det ikke noe som tyder på det. En uroterapeut vil i samarbeid med barnet motivere ham for å bedre på dette.Mye kan nok hentes på å endre på de dovanene han har.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...