John Gunnar Oppheim, Instruktør Skrevet 11. mai 2001 Del Skrevet 11. mai 2001 Melkesyre og det punkt hvor dette skjer under trening, er et svært interessant område når det gjelder måling av treningsresultater og treningstilstand. Melkesyre kan betraktes som et nedbrytningsprodukt som begynner å hope seg opp i muskulaturen når oksygen og glykose ikke klarer å imøtekomme kravet fra utført fysisk aktivitet. Ved ekstrem anearob intensitet oppstår denne opphopingen i ekstrem grad. kroppsbyggere kaller denne reaksjonen for "pump". Ved lettere intensitet kan utøveren trene på grensen til det punkt hvor det begynner å bygge seg opp melkesyre i muskulaturen. Idrettsutøvere benevner denne grensen som "anearob terskel". Melkesyren vil bygge seg opp raskere jo mer utslitt muskulaturen er. Altså finner vi en nær relasjon mellom treningstilstand og syreterskel. Generelt kan en si at trening som foregår helt opp under syreterskelen er intensiv. Denne typen trening tåles kun av utøvere som har et godt treningsgrunnlag. Et dårlig treningsgrunnlag vil raskt innfri til smerter, skader, stagnasjon og overtrening. Er utøveren fri for treningsvaner, vil så hard belastning også kunne framprovosere kvalme, blodsmak i munnen, sting, svimmelhet, hetebyer og ja, tunnelsyn. [email protected] 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.