Gå til innhold

Sjokoladekakekrise!


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Gjest Elextra

Denne har jeg funnet her, og den er nydelig. Passer til stor langpanne:

12 dl hvetemel

9 dl sukker

3 ss kakao

1 ss vaniljesukker

1 ss natron

1 l kefir

200 gr smør

Man skal røre ut natronen i litt kefir, ellers er det bare å blande alt, jeg tror smøret skulle være smeltet.

Glasuroppskriften finner jeg selvfølgelig ikke...

Temperatur (varmluft) og steketid, please?

Denne har jeg funnet her, og den er nydelig. Passer til stor langpanne:

12 dl hvetemel

9 dl sukker

3 ss kakao

1 ss vaniljesukker

1 ss natron

1 l kefir

200 gr smør

Man skal røre ut natronen i litt kefir, ellers er det bare å blande alt, jeg tror smøret skulle være smeltet.

Glasuroppskriften finner jeg selvfølgelig ikke...

Hehe... Den er fast takst her i huset også... Men jeg hadde oppskriften før jeg oppdaget dol.

Serendipity har en krydderkake laget over samme lest, og den er også knallgod.

Gjest annlovinda

Husker du glasuroppskrifta?

Kaka ser kjempefin ut! Bakte den nå i ettermiddag og den ble sååå fin atte! :o)

Sorry. Kom så sent hjem i går, så jeg glemte hele greia. Beklager så mye.

Håper du allikevel får bruk for den nå.

Her er den iallefall.

300 gram smør

250 gram melis

3 ss kakao

1 ts vaniljesukker

1 egg

Smør smeltes, det tørre has i en bolle. Spe med litt og litt smør da blir det lettere å få glasuren glatt. Egget has i når det har avkjølt seg litt. Settes i kjøleskap. Må røres kraftig med jevne mellomrom. Glasuren skal bli skikkelig fluffy. Ha glasuren på når kaken er avkjølt.

Annonse

Sorry. Kom så sent hjem i går, så jeg glemte hele greia. Beklager så mye.

Håper du allikevel får bruk for den nå.

Her er den iallefall.

300 gram smør

250 gram melis

3 ss kakao

1 ts vaniljesukker

1 egg

Smør smeltes, det tørre has i en bolle. Spe med litt og litt smør da blir det lettere å få glasuren glatt. Egget has i når det har avkjølt seg litt. Settes i kjøleskap. Må røres kraftig med jevne mellomrom. Glasuren skal bli skikkelig fluffy. Ha glasuren på når kaken er avkjølt.

Takke takke takk! :o)))) Skal ikke lage galsuren før i morgen tidlig så det kom i god tid. :o)

Håper kaka ble god, Lillemus.

Og håper du hadde en fin feiring, leste du skulle feire fødselsdagen din. Forresten, gratulerer.

Den ble kjempegod! Men det er mulig den hadde blitt enda bedre om glasuren var lysere, neste gang skal jeg prøve å bruke smeltet lys kokesjokolade istedetfor kakao tror jeg.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...