Gå til innhold

Skadet kne/menisk


Gjest skarral
 Del

Anbefalte innlegg

Gjest skarral

Hei! Jeg skriver dette innlegg på vegne av min mor på 57 år. Hun hadde for noen måneder siden et fall i trappa hjemme, og skadet sitt kne. Legen mente det var menisken som var røket/strukket, og anbefalte henne å holde kneet i ro. Men da det etter ei ukes tid ikke ga noen bedring, ble hun henvist til fysioterapeut. Han har anbefalt henne å sykle 10-15 minutter på ergometer sykkel for at ikke kneet skal "stivne". Det hjalp noe, og fysioterapeuten sa hun kunne prøve å begynne å arbeide, hvilket min mor så gjorde. Hun jobber som servitør, og går da selvfølgelig mye. Derfor skulle hun starte forsiktig. Det gikk bra de første dagene, men nå har hun siden bare blitt verre, og hun klager over at kneet gjør skikkelig vondt noen dager. Det jeg lurer på er om hun har startet for tidlig på arbeid? Det er jo hun som kjenner best hvordan kneet er, ikke fysioterapeuten! Og finnes det andre behandlingsmuligheter for slike skader? hun blir nå nødt til å avlyse feriereiser, som jo selvfølgelig er veldig trist. Og jeg vil så gjerne hjelpe min mor, men vet ikke hvordan. Har noen andre noen erfaringer med lignende?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Thor-Øistein Endsjø, barne- og idrettslege

Mor bør ta en ny tur til legen for å få henvisning til MR-rtg. Dette vil kunne fortelle hva skaden virkelig er og hva man skal gjøre videre. Servitør-yrket er fysisk krevende og hun har nok sansynligvis startet opp litt tidlig uten at kneet er skikkelig bra igjen-.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
 Del

×
×
  • Opprett ny...