Gå til innhold

12 åring med migrene


Gjest Marius 12 år

Anbefalte innlegg

Gjest Marius 12 år

Vi har en sønn på 12 år som er plaget med migrene. Han har fått lite hjelp av distriktslegen i Austevoll med er omsider henvist til en barnelege. Venter på time. Har kontaktet Akupunktør idag og fått tine på mandag kl.1400. med anbefaling å begynne med å ta en spiseskje olivenolje om morningen. Vi er fortvilet for det går ut over skolegang. Vi har fått beskjed av leger om å tro på gutten når har sier at han har vont i hodet, men er litt usikker på hvor smerte terskelen hans ligger. Vi ønsker å få litt hjelp i denne prosessen og lurer på om dere har noen gode rår og anbefalinger. Vi bor i Austevoll og alternative behandlingsmåter er begrenset. mvh. Far & Mor

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg synes at det eneste riktige er å få henvisning til en (barne)nevrolog for utredning og behandling.

En vanlig barnelege kan muligens også utrede dette, men det er nevrologenes spesialområde egentlig.

Uansett finnes det mange gode medisiner mot migrene i dag. Noen medisiner benyttes for å dempe/stoppe anfall, andre kan brukes for å forebygge dersom man er hyppig plaget. Man kan også kartlegge utløsende faktorer for om mulig å forebygge anfall.

Det er også nyttig å føre en hodepinedagbok hvor hyppigheten, varigheten og intensiteten på anfallene nedtegnes. Begynn gjerne med dette i god tid før time hos spesialisten.

Først når diagnosen er stilt synes jeg det er riktig å vurdere alternative behandlingsformer parallellt eller i steden for medisinsk behandling.

Akupunktur som du nevner kan ha god effekt på migrene hos noen, men ved nevrologiske tilstander er det viktig å ha en sikker diagnose først for å utelukke annen årsak til hodepinen. Personlig ville jeg vært skeptisk til en akupunktør som anbefaler olivenolje som førstebehandling til et barn med migrene..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...