songbirdy Skrevet 15. mai 2008 Skrevet 15. mai 2008 Det var da veldig mange kaker på hver husstand?! Men du kan lage en god kake veldig enkelt. Jeg syns at kjøpebunner (særlig de billigste) er helt greie, men noen av dem har et litt "klebrig" brunt lag under bunnen. Om man legger denne brune bunnen ned mot fatet, blir det ofte liggende igjen rester av dette når man forsyner seg, og jeg syns det ser udelikat ut. (Og du ser at det er kjøpebunn). Derfor har jeg ofte snudd denne nederste delen opp ned, og latt den brune delen være innover mot kaka. (dessuten syns jeg ikke den smaker noe godt så jeg pleier å skrape den av - noe som er lettere om den ikke skal snus oppned igjen etterpå). Vet ikke hvor "klønete" du er med bløtkaker, men det kan være litt plundrete å få delt kakebunnen og flyttet de delene hver for seg uten at den knekker i flere deler.. Kan da være lurt å løfte litt av "topplokket" (ene enden) opp og skyve tallerkenen inn under den. Så gjør du samme med neste del. Så kan du legge en tallerken oppå den siste (bunnen) og "vippe" hele greia rundt (om du skal snu den oppned)... Dynk bunnen _etter_ du har lagt den på fatet den skal serveres på. Når neste del legges på den forrige, dynker du denne osv. Dersom du ikke er så dreven er kanskje ikke gelè i kaka det lureste å "starte" med, iallefall ikke når du har 2 andre kaker som skal mekkes... Men du kan jo koke litt gelè og la den halvstivne før du heller den over (kaka bør da lages i en kakeform), eller stivne helt - og hakke gelèen opp i små biter som du sprer ut over ene laget med fyll). Veldig godt sammen med krem/vaniljekrem og litt jordbær.. Nam! En kake jeg skal lage i morgen skal ha krem/vaniljekrem/banan i første laget, krem/jordbærgelètopp, med bringebær og blåbær drysset i/oppå gelèen.. Gleder meg allerede Skogsbær i bløtkake er forresten himmelsk! ) Lykke til! 0 Siter
Gjest togli Skrevet 15. mai 2008 Skrevet 15. mai 2008 Det var da veldig mange kaker på hver husstand?! Men du kan lage en god kake veldig enkelt. Jeg syns at kjøpebunner (særlig de billigste) er helt greie, men noen av dem har et litt "klebrig" brunt lag under bunnen. Om man legger denne brune bunnen ned mot fatet, blir det ofte liggende igjen rester av dette når man forsyner seg, og jeg syns det ser udelikat ut. (Og du ser at det er kjøpebunn). Derfor har jeg ofte snudd denne nederste delen opp ned, og latt den brune delen være innover mot kaka. (dessuten syns jeg ikke den smaker noe godt så jeg pleier å skrape den av - noe som er lettere om den ikke skal snus oppned igjen etterpå). Vet ikke hvor "klønete" du er med bløtkaker, men det kan være litt plundrete å få delt kakebunnen og flyttet de delene hver for seg uten at den knekker i flere deler.. Kan da være lurt å løfte litt av "topplokket" (ene enden) opp og skyve tallerkenen inn under den. Så gjør du samme med neste del. Så kan du legge en tallerken oppå den siste (bunnen) og "vippe" hele greia rundt (om du skal snu den oppned)... Dynk bunnen _etter_ du har lagt den på fatet den skal serveres på. Når neste del legges på den forrige, dynker du denne osv. Dersom du ikke er så dreven er kanskje ikke gelè i kaka det lureste å "starte" med, iallefall ikke når du har 2 andre kaker som skal mekkes... Men du kan jo koke litt gelè og la den halvstivne før du heller den over (kaka bør da lages i en kakeform), eller stivne helt - og hakke gelèen opp i små biter som du sprer ut over ene laget med fyll). Veldig godt sammen med krem/vaniljekrem og litt jordbær.. Nam! En kake jeg skal lage i morgen skal ha krem/vaniljekrem/banan i første laget, krem/jordbærgelètopp, med bringebær og blåbær drysset i/oppå gelèen.. Gleder meg allerede Skogsbær i bløtkake er forresten himmelsk! ) Lykke til! *imponert* Du høres skikkelig dreven ut, så jeg takker masse for tips :-)) 0 Siter
songbirdy Skrevet 15. mai 2008 Skrevet 15. mai 2008 *imponert* Du høres skikkelig dreven ut, så jeg takker masse for tips :-)) eeehh... masse prøving og feiling iallefall! hehe ) Og en aversjon mot å bake bunn, uvisst av hvilken grunn, for den er jo bare BEST! Men det finnes sikkert kjempegode ferdigbunner, feks hos bakeren (??) som er av bedre kvalitet enn de der Bertha eller andre billige greier. Nå er det så lenge siden jeg har bakt kake, at jeg ikke husker hvilke merker som er hva, men du ser raskt forskjell. Uansett, kræsjer bunnen, er det bare å pusle sammen så godt som råd, det skal jo dekkes til av krem og andre godsaker likevel 0 Siter
Gjest prust Skrevet 15. mai 2008 Skrevet 15. mai 2008 Kluet er å dynke den skikkelig!!!! Bruk saft fra jordbær, evt brus eller eplejuice, og dynk hvert lag godt. Jeg bruker alltid vanlijekrem i bløtkaka. Pleier å bruke jordbær + ananas eller jordbær + bringebær eller bringebær + blåbær. Banan kan være godt, men vi er ikke så himla glad i det i bløtkake. Svigermor bruker aprikosmarmelade i, men det synes jeg blir for søtt. 0 Siter
morsan Skrevet 15. mai 2008 Skrevet 15. mai 2008 MÅ du bake? Kan du ikke bare kjøpe ferdig bunn og pynte den? 0 Siter
morsan Skrevet 15. mai 2008 Skrevet 15. mai 2008 OK, ser nå at du ikke mener å bake sukkerbrød! ;-) Jeg liker svært sjelden bløtkake, og har derfor ikke prioritert å bruke all verdens tid på det, men har smelt sammen en kjapp en til barnebursdag og slikt, og da har jeg faktisk fått mye skryt! ;-) Kanskje det er fra folk som er som meg at de ikke liker at kaka fylles med alskens klumpete frukter? (I tillegg liker jeg ikke fløtekrem...*S*) Men slik har jeg gjort det: * har dynket bunnen med saft * fyll = kjøper ferdig vaniljekrem og blander godt med jordbærsyltetøy før det smøres på * selve fløtekremen: har i en god dæsj vaniljesukker 0 Siter
morsan Skrevet 15. mai 2008 Skrevet 15. mai 2008 Kaken blir lett veldig tørr, særlig med kjøpebunn, men den blir saftig god med noen dråper appelsinjuice på ). NB: Ingen stor baker jeg heller, altså, men ganske god på snarveier. ''men ganske god på snarveier.'' Det enkle er svært ofte det beste!! :-D 0 Siter
Gjest togli Skrevet 16. mai 2008 Skrevet 16. mai 2008 MÅ du bake? Kan du ikke bare kjøpe ferdig bunn og pynte den? Ja, du tror vel ikke at jeg hadde tenkt å bake bunnen selv?? *måper* ;-)) 0 Siter
morsan Skrevet 16. mai 2008 Skrevet 16. mai 2008 Ja, du tror vel ikke at jeg hadde tenkt å bake bunnen selv?? *måper* ;-)) Ja, nei jeg skjønte jo fort at det ikke var det du snakket om:-) Men jeg har nesten sluttet å la meg sjokkere over hva dobbeltarbeidende husmødre over det ganske land MÅ gjøre når det gjelder baking etc.;-) 0 Siter
Lillemus Skrevet 16. mai 2008 Skrevet 16. mai 2008 Ja, nei jeg skjønte jo fort at det ikke var det du snakket om:-) Men jeg har nesten sluttet å la meg sjokkere over hva dobbeltarbeidende husmødre over det ganske land MÅ gjøre når det gjelder baking etc.;-) Bake? Jeg kommer til dekket bord i morra. ) 0 Siter
morsan Skrevet 16. mai 2008 Skrevet 16. mai 2008 Bake? Jeg kommer til dekket bord i morra. ) Jeg også:-) 0 Siter
Gjest togli Skrevet 16. mai 2008 Skrevet 16. mai 2008 Ja, nei jeg skjønte jo fort at det ikke var det du snakket om:-) Men jeg har nesten sluttet å la meg sjokkere over hva dobbeltarbeidende husmødre over det ganske land MÅ gjøre når det gjelder baking etc.;-) ''Men jeg har nesten sluttet å la meg sjokkere over hva dobbeltarbeidende husmødre over det ganske land MÅ gjøre når det gjelder baking etc.;-)'' Jeg får alltid så mye skryt for de nydelige bollene mine! Til og med ungene mine sier at vennene deres sier jeg lager verdens beste boller... og, ja, de er laget av ferdigblanding ;-) 0 Siter
morsan Skrevet 16. mai 2008 Skrevet 16. mai 2008 ''Men jeg har nesten sluttet å la meg sjokkere over hva dobbeltarbeidende husmødre over det ganske land MÅ gjøre når det gjelder baking etc.;-)'' Jeg får alltid så mye skryt for de nydelige bollene mine! Til og med ungene mine sier at vennene deres sier jeg lager verdens beste boller... og, ja, de er laget av ferdigblanding ;-) Herlig! :-) Jeg kjenner mer enn nok av dem som fnyser en lang vei bare av tanken på ferdigblandinger. Og en jeg kjenner er så stolt av sin hjemmelagde marsipan at hun nesten dør på seg - jeg tør jo ikke da si at den er alt for grovmalt for min smak og at den ikke når Odense marsipan opp på ankelen engang;-) Eller som en halvt hysterisk dame på en stor matbutikk på et kjøpesenter en sen lørdags ettermiddag like før jul, på slep med to små barn og en oppgitt mann, da hun oppdaget at kjøledisken var tom for smør. Mannen spurte om de ikke kunne kjøpe margarin istedet, hvorpå hun bokstavelig talt _freste_ til han at det var da alldeles uhørt å bake utne å bruke ekte smør - da var det bedre å dra innom enda en butikk! ;-p Både mann og barn så ut som om det var mer enn fornøyd med handlinga forlengst. 0 Siter
Gjest togli Skrevet 16. mai 2008 Skrevet 16. mai 2008 Herlig! :-) Jeg kjenner mer enn nok av dem som fnyser en lang vei bare av tanken på ferdigblandinger. Og en jeg kjenner er så stolt av sin hjemmelagde marsipan at hun nesten dør på seg - jeg tør jo ikke da si at den er alt for grovmalt for min smak og at den ikke når Odense marsipan opp på ankelen engang;-) Eller som en halvt hysterisk dame på en stor matbutikk på et kjøpesenter en sen lørdags ettermiddag like før jul, på slep med to små barn og en oppgitt mann, da hun oppdaget at kjøledisken var tom for smør. Mannen spurte om de ikke kunne kjøpe margarin istedet, hvorpå hun bokstavelig talt _freste_ til han at det var da alldeles uhørt å bake utne å bruke ekte smør - da var det bedre å dra innom enda en butikk! ;-p Både mann og barn så ut som om det var mer enn fornøyd med handlinga forlengst. Hehe, ja, enkelte tar matlaging så gravalvorlig. Hadde dette skjedd i 1970 skulle jeg ikke sagt noe, men idag!? Makan! Jeg tar imot alt som kan gjøre hverdagen lettere ;-) 0 Siter
morsan Skrevet 16. mai 2008 Skrevet 16. mai 2008 Hehe, ja, enkelte tar matlaging så gravalvorlig. Hadde dette skjedd i 1970 skulle jeg ikke sagt noe, men idag!? Makan! Jeg tar imot alt som kan gjøre hverdagen lettere ;-) Jeg også:-) Og noen ganger er det ikke så voldsomt med forenklinga, men det at det kan være praktisk å ha en pakke på lur av andre årsaker. Som f eks pannekakemix. Det er jo svært liten jobb å lage pannekakerøre fra scratch, men ettersom vi ikke bruker å ha egg til enhver tid, måtte vi ha planlagt pannekakelaging, mens jeg synes det er en sånn typisk ting som man tar etter innfallsmetoden. 0 Siter
Orio Skrevet 16. mai 2008 Skrevet 16. mai 2008 eeehh... masse prøving og feiling iallefall! hehe ) Og en aversjon mot å bake bunn, uvisst av hvilken grunn, for den er jo bare BEST! Men det finnes sikkert kjempegode ferdigbunner, feks hos bakeren (??) som er av bedre kvalitet enn de der Bertha eller andre billige greier. Nå er det så lenge siden jeg har bakt kake, at jeg ikke husker hvilke merker som er hva, men du ser raskt forskjell. Uansett, kræsjer bunnen, er det bare å pusle sammen så godt som råd, det skal jo dekkes til av krem og andre godsaker likevel Hjemmebakt bunn er helt klart best. Og så er det jo egentlig enkelt å bake sukkerbrød, da. 0 Siter
Gjest togli Skrevet 16. mai 2008 Skrevet 16. mai 2008 Jeg også:-) Og noen ganger er det ikke så voldsomt med forenklinga, men det at det kan være praktisk å ha en pakke på lur av andre årsaker. Som f eks pannekakemix. Det er jo svært liten jobb å lage pannekakerøre fra scratch, men ettersom vi ikke bruker å ha egg til enhver tid, måtte vi ha planlagt pannekakelaging, mens jeg synes det er en sånn typisk ting som man tar etter innfallsmetoden. Pannekakemix har jeg foreløpig ikke prøvd *stolt* ;-) 0 Siter
Orio Skrevet 16. mai 2008 Skrevet 16. mai 2008 Ja, du tror vel ikke at jeg hadde tenkt å bake bunnen selv?? *måper* ;-)) Ferdigbunn? Skal du ikke bake selv? *sjokkert* 0 Siter
morsan Skrevet 16. mai 2008 Skrevet 16. mai 2008 Pannekakemix har jeg foreløpig ikke prøvd *stolt* ;-) Nå spiser vi nesten ikke pannekaker lenger, for poden har omtrent "vokst fra det". Men da han gikk i bhg hendte det ofte at det ble med bar hjem "på sparket". Det var ikke sikkert vi hadde nok mat til et ekstra barn, eller barnet ikke likte det vi hadde. Da var det kjekt å kunne mikse sammen røre til bare noen få pannekaker og steke opp:-) 0 Siter
morsan Skrevet 16. mai 2008 Skrevet 16. mai 2008 Hjemmebakt bunn er helt klart best. Og så er det jo egentlig enkelt å bake sukkerbrød, da. Men så mye bortkasta tid med å bake en god bunn når man etterpå skal dekke den til med den ekle kremen.....;-p 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.