Bookworm Skrevet 19. mai 2008 Skrevet 19. mai 2008 Bare stjel, min kjære orm. Og jeg kommer med glede med detaljinstrukser om potetene. Da kan du f. eks si: Kjære, vakre Babette, fortell meg hvordan jeg lager dine nydelige ovnsstekte potetskiver. Kjære, vakre Babette, fortell meg hvordan jeg lager dine nydelige ovnsstekte potetskiver. 0 Siter
Gjest mora2 Skrevet 19. mai 2008 Skrevet 19. mai 2008 Sukker og smeltet smør serveres til blodklubb, brunostsaus til potetklubben:-) Aldri hørt om noen av de tingene.... 0 Siter
Bookworm Skrevet 19. mai 2008 Skrevet 19. mai 2008 Duppe = brunostsaus. ) Auauau, leste litt fort, og overså det siste ordet. Jeg kaller det også duppe, men trodde det var et såpass lokalt uttrykk at jeg brukte brunostsaus i stedet;-) Så lite visste jeg... Men sirup også...klissete? 0 Siter
Bookworm Skrevet 19. mai 2008 Skrevet 19. mai 2008 Aldri hørt om noen av de tingene.... Hihi... 0 Siter
Bookworm Skrevet 19. mai 2008 Skrevet 19. mai 2008 Sukker og smør?! Jeg har hørt mye rart til klubb, men det er første gangen jeg hører om dette! ;o) Sukker og smør skal være til blodklubb det:-) 0 Siter
Bookworm Skrevet 19. mai 2008 Skrevet 19. mai 2008 De fleste har også tyttebær.. ...og flatbrød:-) Og sausen må selvfølgelig være hjemmelaget:-) (Sagt med enorm stor selvironi, siden hjemmelaget brun saus er noe jeg bare spiser hos mor, stemor og svigermor:-)) 0 Siter
favn Skrevet 19. mai 2008 Skrevet 19. mai 2008 Kjære, vakre Babette, fortell meg hvordan jeg lager dine nydelige ovnsstekte potetskiver. Har ikke Babettes oppskrift, men det går også an å være passe raus med olivenolje, salte godt med havsalt, legge ved massevis av hvitløksfedd (skallet skal være på) samt paprika i remser. Må ikke svi seg, lirk og vend under stekingen. På slutten av steketiden får paprikaen et stenk balsamico. Potetbåtene (jeg foretrekker det) har blitt rågode, paprikaen eksploderer i smak og hvitløksfeddene er nå puré. 0 Siter
Babette Skrevet 19. mai 2008 Skrevet 19. mai 2008 Kjære, vakre Babette, fortell meg hvordan jeg lager dine nydelige ovnsstekte potetskiver. Så gjerne. Det er viktig at du ikke skreller potetene, men de må skrubbes skikkelig, og så skjærer du evt. vekk svarte flekker og andre uskjønnheter. Tørk dem godt med papir, og skjær skiver på langs. Da blir de store. Ca. 1 cm tykke, tror jeg. Legg skivene utover i en langpanne som er kledd med bakepapir og smurt med olivenolje. I en kopp eller noe slikt blander du olivenolje med mye timian, gjerne frisk, og litt citronpepper. Pensle potetene raust med dette, og strø på litt salt etterpå. Et par fedd med hakket hvitløk lager du klart, men de slenger du på når det gjenstår 15 minutter av steketiden, ellers blir de brent. Inn i 225 graders stekovn litt over midten i ca 25 minutter eller til de er gylne og gjennomstekte. Voila! Krydder/urter velges etter smak, dette er bare et forslag. 0 Siter
GeirB Skrevet 19. mai 2008 Skrevet 19. mai 2008 Min favoritt til karbonader og kjøttkaker er peppersaus, ovnsstekte potetskiver penslet med masse urter i oljen, og en frisk salat til med cherrytomater i. Dæven, dette var skikkelig trendy og ikke kjerring i det hele tatt! Noen ganger lager jeg potetskivene tynne, da blir de sprø og smnaker nesten som sørlandschips. Det der er helt _feil_. Kjøttkakene skal serveres slik som de gjør det på Kaffistova & Bondeheimen! :-) 0 Siter
Bookworm Skrevet 19. mai 2008 Skrevet 19. mai 2008 Så gjerne. Det er viktig at du ikke skreller potetene, men de må skrubbes skikkelig, og så skjærer du evt. vekk svarte flekker og andre uskjønnheter. Tørk dem godt med papir, og skjær skiver på langs. Da blir de store. Ca. 1 cm tykke, tror jeg. Legg skivene utover i en langpanne som er kledd med bakepapir og smurt med olivenolje. I en kopp eller noe slikt blander du olivenolje med mye timian, gjerne frisk, og litt citronpepper. Pensle potetene raust med dette, og strø på litt salt etterpå. Et par fedd med hakket hvitløk lager du klart, men de slenger du på når det gjenstår 15 minutter av steketiden, ellers blir de brent. Inn i 225 graders stekovn litt over midten i ca 25 minutter eller til de er gylne og gjennomstekte. Voila! Krydder/urter velges etter smak, dette er bare et forslag. Notert... Tusen takk, Babette:-) 0 Siter
Bookworm Skrevet 19. mai 2008 Skrevet 19. mai 2008 Har ikke Babettes oppskrift, men det går også an å være passe raus med olivenolje, salte godt med havsalt, legge ved massevis av hvitløksfedd (skallet skal være på) samt paprika i remser. Må ikke svi seg, lirk og vend under stekingen. På slutten av steketiden får paprikaen et stenk balsamico. Potetbåtene (jeg foretrekker det) har blitt rågode, paprikaen eksploderer i smak og hvitløksfeddene er nå puré. Også notert... Takk:-) 0 Siter
Babette Skrevet 19. mai 2008 Skrevet 19. mai 2008 Det der er helt _feil_. Kjøttkakene skal serveres slik som de gjør det på Kaffistova & Bondeheimen! :-) Faktisk serveres de a la Kaffistova på Gardermoen, også. Der burde man kunne forvente litt mer raffinement. Drep meg , konge, men ikkje med graut! 0 Siter
GeirB Skrevet 19. mai 2008 Skrevet 19. mai 2008 Faktisk serveres de a la Kaffistova på Gardermoen, også. Der burde man kunne forvente litt mer raffinement. Drep meg , konge, men ikkje med graut! Det kalles tradisjonstro matlaging! Milevis fra Paul Bocuse & Co. 0 Siter
favn Skrevet 19. mai 2008 Skrevet 19. mai 2008 Poteter, brun saus og evt. ertestuing. Kålstuing sjeldent eller aldri. Hilsen østlending med familie fra nordvestlandet, siste 12 år bosatt på sørlandet. (Skal vi ikke ta kompe/raspeball/potetball/komle-FU med det samme? ) Med all respekt, jeg skjønner ikke noe av de ballebollene der. Poteter er da ufattelig mye bedre i nær sagt enhver annen form. 0 Siter
Bookworm Skrevet 19. mai 2008 Skrevet 19. mai 2008 Med all respekt, jeg skjønner ikke noe av de ballebollene der. Poteter er da ufattelig mye bedre i nær sagt enhver annen form. De er temmelig smakløse ja, derav alt tilbehøret:-) 0 Siter
Lillemus Skrevet 19. mai 2008 Skrevet 19. mai 2008 Sukker og smør skal være til blodklubb det:-) Bruker sirup og flesk til blodpudding også vi. Blodklubb har jeg aldri smakt. 0 Siter
Gjest ChiengMai Skrevet 19. mai 2008 Skrevet 19. mai 2008 Jeg kommer fra Nordland, men har bodd på Vestlandet de siste 22 årene. Svigermor (gjerrige sunnmøringer?) bruker ikke noe annet enn brun saus og poteter til kjøttkakene. Selv serverer jeg enten ertestuing eller kålstuing til alt ettersom hva jeg får lyst på. Og tyttebær. Bare saus og potet blir snålt syns jeg. Og makaroni? Næsj... 0 Siter
Gjest ChiengMai Skrevet 19. mai 2008 Skrevet 19. mai 2008 Min favoritt til karbonader og kjøttkaker er peppersaus, ovnsstekte potetskiver penslet med masse urter i oljen, og en frisk salat til med cherrytomater i. Dæven, dette var skikkelig trendy og ikke kjerring i det hele tatt! Noen ganger lager jeg potetskivene tynne, da blir de sprø og smnaker nesten som sørlandschips. ''Dæven, dette var skikkelig trendy og ikke kjerring i det hele tatt!'' Pøsj, hva var så veldig trendy med det, da? Ikke noe av det er noen nye oppfinnelser akkurat. Og helt, helt feil. 0 Siter
Gjest ChiengMai Skrevet 19. mai 2008 Skrevet 19. mai 2008 Ser makaroni_stuing_ ikke er noe alternativ, men det er det jeg liker best til kjøttkaker. Veksler med ertestuing innimellom:-) Makaronistuing bruker vi til stekte pølser, men ikke til kjøttkaker. 0 Siter
Bookworm Skrevet 19. mai 2008 Skrevet 19. mai 2008 Makaronistuing bruker vi til stekte pølser, men ikke til kjøttkaker. Jada, til stekte pølser også:-) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.