Gjest hønse-Magda Skrevet 26. september 2008 Skrevet 26. september 2008 Bortsett fra til jul, kanskje, hvor dere fikk en halv skive servelat hver, som skulle vare til 3 brødskiver, og så dro dere sakte den halve servelatskiva foran dere på brødet mens dere spiste? Helt riktig, bortsett fra at servelaten ikke var oppfunnet den gang. Vi brukte i steden sur hestepølse (Gamle-Svarten). 0 Siter
guttas Skrevet 26. september 2008 Skrevet 26. september 2008 Røkte kjøttpølser og knakkpølser er da ikke det samme? Men middagspølser = røkte kjøttpølser ja. Da jeg var barn kunne vi kjøpe røkte- eller urøkte kjøttpølser (middagspølser) i kjøttdisken. 0 Siter
illuminatum Skrevet 26. september 2008 Skrevet 26. september 2008 Er den røkt?? Nei.... Så det er ikke denne du mener? http://www.gilde.no/produktoversikt/vaare_produkter/poelser/roekt_kjoettpoelse/ 0 Siter
Gjest mora2 Skrevet 26. september 2008 Skrevet 26. september 2008 Så det er ikke denne du mener? http://www.gilde.no/produktoversikt/vaare_produkter/poelser/roekt_kjoettpoelse/ Det ligner på den jeg mener ja! Men vi kjøper i løsvekt, og den er ikke røkt.. :0) 0 Siter
guttas Skrevet 26. september 2008 Skrevet 26. september 2008 Jeg vokste opp på 60-tallet da det fremdeles var måling og veiing av barn for å være sikre på at de _økte_ i vekt. Av alle ting har jeg spist mange meter med - fleskepølse. Er det noen som vet hva det er lenger? Jeg likte "det hvite" best. Dvs. omtrent rent fett. Tror jeg fikk margarin under også, altså skikkelig flesk på smør. Jeg så det igjen i en stor matvarebutikk på 80-tallet og kjøpte en liten stump av nostalgiske grunner. Det ble med den ene... Fleskepølse, røkt og urøkt, får man fortsatt kjøpt i kjøttdisken på "Spar". I hvertfall her hos oss. Det smaker barndom, men jeg har alltid skrapt av den fettbelegget rundt, både da jeg var barn og nå. 0 Siter
Luska Skrevet 26. september 2008 Skrevet 26. september 2008 Så det er ikke denne du mener? http://www.gilde.no/produktoversikt/vaare_produkter/poelser/roekt_kjoettpoelse/ Det er den jeg mener. Og denne: http://www.gilde.no/produktoversikt/vaare_produkter/poelser/roekt_kjoettpoelse_uten_skinn/ 0 Siter
Mirabell Skrevet 26. september 2008 Skrevet 26. september 2008 Er du nå sikker på at det er banan i Banos i det hele tatt? Det er jo å foretrekke framfor kjemisk framstilt bananessens, da. Husker vi lagte det i kjemitimen på videregående. Bananessens, altså. Ikke Banos Det står banan i varedeklarasjonen, i hvert fall, så jeg regner med at det stemmer. Ser på det som et slags banansyltetøy med ekstra fett i, sånn ernæringsmessig. 0 Siter
Jølsen Skrevet 26. september 2008 Skrevet 26. september 2008 Er du fra Pakistan? Dette er en "rett" som er vanlig i nde fleste land i de trakter. Der spiser man det man får og holder kjeft. 0 Siter
morsan Skrevet 26. september 2008 Skrevet 26. september 2008 Helt riktig, bortsett fra at servelaten ikke var oppfunnet den gang. Vi brukte i steden sur hestepølse (Gamle-Svarten). Vel - hva kan jeg si? Annet enn at "hest er best som pålegg" ;-) 0 Siter
Gjest hønse-Magda Skrevet 26. september 2008 Skrevet 26. september 2008 Dette er en "rett" som er vanlig i nde fleste land i de trakter. Der spiser man det man får og holder kjeft. Trodde du var trønder... 0 Siter
Gjest bikku Skrevet 26. september 2008 Skrevet 26. september 2008 Det står banan i varedeklarasjonen, i hvert fall, så jeg regner med at det stemmer. Ser på det som et slags banansyltetøy med ekstra fett i, sånn ernæringsmessig. He, he. Kraftkost, med andre ord! I våre sunnhetsfokuserte dager kunne det ha vært en idé å be fabrikken bytte fettet ut med tran eller selolje... 0 Siter
Jølsen Skrevet 26. september 2008 Skrevet 26. september 2008 Trodde du var trønder... Næmmen ro dæ ned nå Fransvass! 0 Siter
Gjest annlovinda Skrevet 26. september 2008 Skrevet 26. september 2008 Husker jeg likte sjokolade HaPå. Den finnes vel ikke lenger? Kun den vanlige. Fantes vel også en lys hapå, den likte jeg ikke. Ellers likte jeg både sunda og banos. Banos var noe av det beste jeg fikk på skiva. Ellers husker jeg at jeg elsket å spise lunsj på lørdag hos mormor og bestefar. Da var det loff med smør og sukker, stekte poteter og lungemos og spaghetti ala capri. Er ikke mye av dette som frister i dag kan jeg jo si. 0 Siter
Lillemus Skrevet 26. september 2008 Skrevet 26. september 2008 Husker jeg likte sjokolade HaPå. Den finnes vel ikke lenger? Kun den vanlige. Fantes vel også en lys hapå, den likte jeg ikke. Ellers likte jeg både sunda og banos. Banos var noe av det beste jeg fikk på skiva. Ellers husker jeg at jeg elsket å spise lunsj på lørdag hos mormor og bestefar. Da var det loff med smør og sukker, stekte poteter og lungemos og spaghetti ala capri. Er ikke mye av dette som frister i dag kan jeg jo si. Nå fikk jeg lyst på brød med smør, sirup og brunost... 0 Siter
Katt-ja Skrevet 26. september 2008 Skrevet 26. september 2008 Feriepålegg var Nøtte... Og det var godt. :-) Sunda, HaPå og Banos hadde vi aldri. 0 Siter
Gjest annlovinda Skrevet 26. september 2008 Skrevet 26. september 2008 Nå fikk jeg lyst på brød med smør, sirup og brunost... Hm, det husker jeg også godt fra barndommen. Det var jo skikkelig godt da, og søtt. Godt det snart er middagstid, blir jo rent sulten av å sitte å lese her nå. 0 Siter
Gjest zilja Skrevet 26. september 2008 Skrevet 26. september 2008 Feriepålegg var Nøtte... Og det var godt. :-) Sunda, HaPå og Banos hadde vi aldri. Nøtte var jo kjempegodt 0 Siter
brilleslangen Skrevet 26. september 2008 Skrevet 26. september 2008 Jeg vokste opp på 60-tallet da det fremdeles var måling og veiing av barn for å være sikre på at de _økte_ i vekt. Av alle ting har jeg spist mange meter med - fleskepølse. Er det noen som vet hva det er lenger? Jeg likte "det hvite" best. Dvs. omtrent rent fett. Tror jeg fikk margarin under også, altså skikkelig flesk på smør. Jeg så det igjen i en stor matvarebutikk på 80-tallet og kjøpte en liten stump av nostalgiske grunner. Det ble med den ene... Fleskepølse var en av mine favoritter. Jeg er født på 70-tallet. Jeg ville ha kjøttet i midten, men mest mulig av det hvite sammen med. Nam det var godt. Det hender enda jeg kjøper fleskepølse(på joker her jeg bor) men jeg unngår helst det hvite nå ja.. så noe har forandret seg iallfall selv om jeg fortsatt synes det i midten er godt. 0 Siter
Gjest trafalgar Skrevet 26. september 2008 Skrevet 26. september 2008 Hos meg var det sirup det beste jeg fikk på nybakt brød. Ingenting slår varmt hjemmebakt brød, med smør og sirup på. Og det er favoritten min i dag også. 0 Siter
Elis31 Skrevet 26. september 2008 Skrevet 26. september 2008 Ja husker disse fra barndommen; Hapå hvit(men var det Ananssmak, det kunne jeg aldri tenkt meg), Sunda(det fikk jeg kun hos farmor), Rømme med sukker(det var godt av og til), Sjokade. Leverpostei med Rødbeter synes jeg er utrolig godt. Synes Rødbeter er kjempegodt til fiskegrateng sammen med raspete gulrøtter. Eller til stekte fiskekaker uten saus. Gomme var også godt. Husker også middagspølser på lang hermetikkboks. Likte aller best toro gryteretter etterhvert, det var stas i forhold til all den hjemmelagede middagen 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.