katrine69 Skrevet 25. oktober 2008 Skrevet 25. oktober 2008 Jeg skal bake sjokoladekake som sønnen min skal ha med i barnehagen. I glasueren er det 1 dl kaffe. Finnes det noe som ikke smaker kaffe som jeg kan erstatte dette med? De fleste barna liker denne glasuren, men det er også noen som ikke liker den. Kan jo selvfølgelig la være å ta glasur på hele kaka, men... Noen som vet? 0 Siter
Gjest Shira :o) Skrevet 25. oktober 2008 Skrevet 25. oktober 2008 Jeg vet ikke hva du kan erstatte med, men hvorfor ikke ta en annen oppskrift på glasur, uten kaffe? Kjøpe en pose med glasur? 0 Siter
katrine69 Skrevet 25. oktober 2008 Forfatter Skrevet 25. oktober 2008 [quote name=Shira )' timestamp='1224923164' post='3995130] Jeg vet ikke hva du kan erstatte med, men hvorfor ikke ta en annen oppskrift på glasur, uten kaffe? Kjøpe en pose med glasur? Fordi resten er så veldig godt ) 0 Siter
Gjest Shira :o) Skrevet 25. oktober 2008 Skrevet 25. oktober 2008 Fordi resten er så veldig godt ) Hva er i den da? Har du prøvd og lage den uten kaffe? Jeg hadde sikkert laget med kaffe jeg, og dem som ikke likte glasuren, de fikk skrape den av. 0 Siter
Onsdag1365380628 Skrevet 25. oktober 2008 Skrevet 25. oktober 2008 Jeg lager glasur med kaffe, men beskjeden mengde slik at kaffesmaken ikke blir for dominerende. Alle liker denne glasuren og den smaker lite av kaffe. 2-3 ss kaffe er nok. 0 Siter
Jølsen Skrevet 25. oktober 2008 Skrevet 25. oktober 2008 Nugatti Air er genialt som glasur på barnasjokoladekake. Ikke bland den med noe annet, den er fin som den er. 0 Siter
Gjest soyabønner Skrevet 25. oktober 2008 Skrevet 25. oktober 2008 Kan du ikke bare droppe kaffen? Må den erstattes med noe? 0 Siter
katrine69 Skrevet 25. oktober 2008 Forfatter Skrevet 25. oktober 2008 Kan du ikke bare droppe kaffen? Må den erstattes med noe? Trenger 1 dl med væske... 0 Siter
katrine69 Skrevet 25. oktober 2008 Forfatter Skrevet 25. oktober 2008 Nugatti Air er genialt som glasur på barnasjokoladekake. Ikke bland den med noe annet, den er fin som den er. Takk for godt tips. Poenget i denne oppskriften er at når kaka er nystekt skal det stikkes mange hull i den - og så skal glasuren som er gangske tyntflytende trekke ned i kaka. Den blir supersaftig ) 0 Siter
katrine69 Skrevet 25. oktober 2008 Forfatter Skrevet 25. oktober 2008 Jeg lager glasur med kaffe, men beskjeden mengde slik at kaffesmaken ikke blir for dominerende. Alle liker denne glasuren og den smaker lite av kaffe. 2-3 ss kaffe er nok. Det har jeg også gjort tidligere, men dette er en spesiell oppskrift. Alt bortsett fra kaffesmaken er supert. Glasuren skal være veldig tynn før den tykner - eller stivner. 0 Siter
Gjest soyabønner Skrevet 25. oktober 2008 Skrevet 25. oktober 2008 Trenger 1 dl med væske... vann uten kaffe. (Traktet kaffe er jo bare kaffe og vann) Eller gjør selve kaffen mye med konsistensen? 0 Siter
Gjest baremei Skrevet 25. oktober 2008 Skrevet 25. oktober 2008 Du kan ikke bruke melk, da? Eller appelsinjuice, så blir det appelsinsjokoladesmak? 0 Siter
BMS! Skrevet 25. oktober 2008 Skrevet 25. oktober 2008 Kan du ikke bruke sjokolademelk da? Jeg tipper det vil gå like bra. Eller bare melk for den saks skyld, men jeg har en sjokoladekake jeg dynker med den "smak" melken med sjokolade. Deilig :-D 0 Siter
katrine69 Skrevet 25. oktober 2008 Forfatter Skrevet 25. oktober 2008 4 egg 6 (5) dl sukker - piskes til eggedosis 350 gr smør 10 dl hvetemel 2 ts natron 2 ts salt 1 ts bakepulver 7 dk kefir 4 ts vaniljesukker 4 dl oboy - blandes i eggedosisen 175 grader i ca 25 minutter ( jeg synes dette høres lite ut.) Har bare smakt kaka, ikke bakt den FYLL: 150 gr smør 12 ss oboy 1 pakke melis 4 ts vaniljesukker 1 dl flytende kaffe Når kaka er nystekt, stikkes det - mange - hull i den med en gaffel. Fyllet strykes på og trekker ned i kaka. MMmmmmmmm 0 Siter
Aggathe Skrevet 25. oktober 2008 Skrevet 25. oktober 2008 Har også en glasur som renner ned i hullene på en nystekt kake, men denne er uten kaffe: 100 gram smeltet smør 6 ss melk 2 ss kakao 2 ts vaniljesukker 350 g melis Denne er snaddergod altså! 0 Siter
katrine69 Skrevet 25. oktober 2008 Forfatter Skrevet 25. oktober 2008 skal prøve en med vann og en med melk 0 Siter
katrine69 Skrevet 25. oktober 2008 Forfatter Skrevet 25. oktober 2008 Har også en glasur som renner ned i hullene på en nystekt kake, men denne er uten kaffe: 100 gram smeltet smør 6 ss melk 2 ss kakao 2 ts vaniljesukker 350 g melis Denne er snaddergod altså! Takk - den skal prøves ) 0 Siter
morsan Skrevet 25. oktober 2008 Skrevet 25. oktober 2008 skal prøve en med vann og en med melk ...eventuelt veldig tynn kaffe? 0 Siter
katrine69 Skrevet 25. oktober 2008 Forfatter Skrevet 25. oktober 2008 ...eventuelt veldig tynn kaffe? jepp - det var lurt. Bare en anelse kaffe ) 0 Siter
bustebeisa Skrevet 25. oktober 2008 Skrevet 25. oktober 2008 Jeg kutter som regel ut kaffen og hiver i melk i stedet. Er ikke så begeistret for kaffesmaken selv heller. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.