Gå til innhold

Hvordan lage gode karameller?


Anbefalte innlegg

Gjest Ble litt skuffa
Skrevet

Guttungen kom hjem med en karamelloppskrift og vi satte i gang med friskt mot her i går.

Karamellene ble desverre ikke gode, de smakte bare sirup.

Noen som har noen gode oppskrifter på karameller som smaker godt? Gjerne av det mykere slaget.

Takk

Gjest Løveføtter
Skrevet

De her har jeg laget før jul i flere år. De er kjempe populære, og farlig gode... ;o) De tar litt tid å lage, men er verd hvert minutt!

Karameller

ca. 36 stk

125 g smør

400 g kondensert melk

2 1/2 dl sukker

1 1/4 dl sirup

Bland alt sammen i en middels stor tykkbunnet kjele. Varm det opp over svak varme under omrøring, uten å koke, til sukkeret er helt oppløst.

Kok opp, demp varmen litt og kok videre under konstant omrøring i minst 20 minutter, til massen har fått en mørkebrun farge. Jo lenger den koker, jo hardere blir dem. Koker de for kort, blir de alt for klissete.

Kle en kvadratisk form på 17 cm med aluminiumsfolie, pensle med smeltet smør eller olje. Hell massen over i formen og sett den i kjøleskapet til karamellen har stivnet.

Skjær karamellen i passende biter, enkelt med pizzarulle. Pakk gjerne hver bit inn i cellofanpapir.

Oppbevares kjølig i en lufttett beholder.

Tips:

Bland inn nøtter, f.eks. salte peanøtter, før du heller massen i formen.

Gjest Ble litt skuffa
Skrevet

De her har jeg laget før jul i flere år. De er kjempe populære, og farlig gode... ;o) De tar litt tid å lage, men er verd hvert minutt!

Karameller

ca. 36 stk

125 g smør

400 g kondensert melk

2 1/2 dl sukker

1 1/4 dl sirup

Bland alt sammen i en middels stor tykkbunnet kjele. Varm det opp over svak varme under omrøring, uten å koke, til sukkeret er helt oppløst.

Kok opp, demp varmen litt og kok videre under konstant omrøring i minst 20 minutter, til massen har fått en mørkebrun farge. Jo lenger den koker, jo hardere blir dem. Koker de for kort, blir de alt for klissete.

Kle en kvadratisk form på 17 cm med aluminiumsfolie, pensle med smeltet smør eller olje. Hell massen over i formen og sett den i kjøleskapet til karamellen har stivnet.

Skjær karamellen i passende biter, enkelt med pizzarulle. Pakk gjerne hver bit inn i cellofanpapir.

Oppbevares kjølig i en lufttett beholder.

Tips:

Bland inn nøtter, f.eks. salte peanøtter, før du heller massen i formen.

Tusen takk for spennende oppskrift, nå blir guttungen glad :)

Skrevet

Disse blir seige og gode bare de får kokt lenge nok (skal koke skikkelig, ikke bare småputre!) :)

75 gram smør

300 gram sukker

3 dl fløte

1 boks lys sirup

La det koke i 1 time og 15 min... (Ja, koketiden er nøye forsket på ;) )Ha massen i konfektformer...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...