Gjest Ble litt skuffa Skrevet 28. oktober 2008 Skrevet 28. oktober 2008 Guttungen kom hjem med en karamelloppskrift og vi satte i gang med friskt mot her i går. Karamellene ble desverre ikke gode, de smakte bare sirup. Noen som har noen gode oppskrifter på karameller som smaker godt? Gjerne av det mykere slaget. Takk 0 Siter
Gjest Løveføtter Skrevet 28. oktober 2008 Skrevet 28. oktober 2008 De her har jeg laget før jul i flere år. De er kjempe populære, og farlig gode... ;o) De tar litt tid å lage, men er verd hvert minutt! Karameller ca. 36 stk 125 g smør 400 g kondensert melk 2 1/2 dl sukker 1 1/4 dl sirup Bland alt sammen i en middels stor tykkbunnet kjele. Varm det opp over svak varme under omrøring, uten å koke, til sukkeret er helt oppløst. Kok opp, demp varmen litt og kok videre under konstant omrøring i minst 20 minutter, til massen har fått en mørkebrun farge. Jo lenger den koker, jo hardere blir dem. Koker de for kort, blir de alt for klissete. Kle en kvadratisk form på 17 cm med aluminiumsfolie, pensle med smeltet smør eller olje. Hell massen over i formen og sett den i kjøleskapet til karamellen har stivnet. Skjær karamellen i passende biter, enkelt med pizzarulle. Pakk gjerne hver bit inn i cellofanpapir. Oppbevares kjølig i en lufttett beholder. Tips: Bland inn nøtter, f.eks. salte peanøtter, før du heller massen i formen. 0 Siter
Gjest Ble litt skuffa Skrevet 28. oktober 2008 Skrevet 28. oktober 2008 De her har jeg laget før jul i flere år. De er kjempe populære, og farlig gode... ;o) De tar litt tid å lage, men er verd hvert minutt! Karameller ca. 36 stk 125 g smør 400 g kondensert melk 2 1/2 dl sukker 1 1/4 dl sirup Bland alt sammen i en middels stor tykkbunnet kjele. Varm det opp over svak varme under omrøring, uten å koke, til sukkeret er helt oppløst. Kok opp, demp varmen litt og kok videre under konstant omrøring i minst 20 minutter, til massen har fått en mørkebrun farge. Jo lenger den koker, jo hardere blir dem. Koker de for kort, blir de alt for klissete. Kle en kvadratisk form på 17 cm med aluminiumsfolie, pensle med smeltet smør eller olje. Hell massen over i formen og sett den i kjøleskapet til karamellen har stivnet. Skjær karamellen i passende biter, enkelt med pizzarulle. Pakk gjerne hver bit inn i cellofanpapir. Oppbevares kjølig i en lufttett beholder. Tips: Bland inn nøtter, f.eks. salte peanøtter, før du heller massen i formen. Tusen takk for spennende oppskrift, nå blir guttungen glad 0 Siter
miia Skrevet 28. oktober 2008 Skrevet 28. oktober 2008 Disse blir seige og gode bare de får kokt lenge nok (skal koke skikkelig, ikke bare småputre!) 75 gram smør 300 gram sukker 3 dl fløte 1 boks lys sirup La det koke i 1 time og 15 min... (Ja, koketiden er nøye forsket på )Ha massen i konfektformer... 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.