Gå til innhold

Urtete ikke vanndrivende?


Gjest Julyred

Anbefalte innlegg

Gjest Julyred

Hei! Jeg er ikke flink til å drikke vann. Hjemme har vi i tillegg dårlig vannkvalitet, slik at lysten på å drikke vann ikke direkte økes...Jeg er glad i en kopp te, men vet at det er vanndrivende, og man skal da drikke desto mer vann for å kompensere for det man taper gjennom tedrikkingen. Det jeg lurer på, er om urteteer som ikke inneholder svart te også har vanndrivende effekt? Jeg er gravid (6.uke), og er blitt mer opptatt av å drikke nok vann i disse dager enn jeg har vært før. Hvis du har forslag på noen god te som er helt OK å drikke i min tilstand, så kom med det! Er koffein så farlig som mange vil ha det til under et svangerskap? (Jeg tenker på drikking av kaffe og cola).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Stig Bruset

Kjære Julyred.

Svart te er svakt vanndrivende og mye mindre vanndrivende enn kaffe. Såkalt grønn te skal være lite vanndrivende. Når det gjelder urteteer avhenger dette av hvilken type urt som brukes. Kjerringrokk og gullris er eksempler på vanndrivende teer, mens kamille, peppermynte og fennikel ikke er vanndrivende. Disse kan være utmerket å drikke. Stort sett kan du også drikke alle former for frukt-teer. Hvis du er usikker på vannkvaliteten der du bor kan du kjøpe vann på flaske og det finnes mange å velge mellom. Her er vannkvaliteten garantert. Personlig mener jeg du bør redusere koffeininntaket under svangerskapet, men du kan godt drikke en kopp kaffe uten at dette er farlig for barnet. Cola inneholder bortsett fra coffein en rekke E-stoffer så jeg anbefaler fruktjuice eller vann i stedet.

Informasjon via Internett erstatter ikke konsultasjon med lege eller annet kvalifisert medisinsk personell. For en sikker vurdering av problemstillingen du tar opp i brevet, bør du rådføre deg med din kontaktperson i det offentlige helsevesen.

Vennlig hilsen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...