Gå til innhold

Lasagna!


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg skal lage lasagne til min syke kjæreste i kveld. Noen som har en knallgod oppskrift?

Skrevet

Det pleier å være gode oppskrifter på lasagneplate-pakkene. :)

Gjest ViViola
Skrevet

Har en jeg fikk av Blikkboks her inne. Den er litt "arbeidssom", men det er vel verdt hvert minutt man bruker på den!

Lasagne

9 lasagneplater

50gr. raspet parmesan

Ostesaus:

4 nellikspikere/hel nellik 1 Løk, delt i to 6 dl skummetmelk (jeg bruker laktoseredusert lettmelk, går veldig greit, så man kan velge lettmelk, men skummet er absolutt best, merkelig nok) 25gr. smør 250 gr. raspet Cheddarost

Kjøttsaus: 2ss Olivenolje 2 finhakkede løk 3 presset hvitløksfedd 1 ts tørket oregano 1 ts tørket basilikum 3 ss. tomatpure 500gr. karbonadedeig og en boks tomater.

Kjøttsaus - framgangsmåte:

Varm opp oljen i en kjele, stek løk i 3-5 minutter, til løken er mør. Tilsett hvitløk og stek 1 minutt til. Rør inn urter, tomatpure og karbonadedeigen (som du har stekt, selvsagt) Kok under stadig omrøring i ca 5 minutter. Tilsett boksen med tomater (ikke vær gjerrig på merket her, kjøp skikkelig gode som smaker. Jeg bruker SW, eller noe sånt, hadde ikke en boks her nå), og smak til med salt og pepper. La sausen småkoke i ca. 45min. Rør om av og til.

1. Lag kjøttsausen. (kan godt utdype det, men det kan du sikkert)

2. Ostesausen, stikk nellikene inn i den delte løken, og ha dem i en gryte. Ha i melken og varm opp til den nesten koker. Ta den av platen og sett den tilside i ca. 15 minutter, og etter det tar du ut løken med nellikspikerne

3.Smelt smøret i en kjele, ta i mel og la den surre i ca. 1minutt, tilsett gradvis den varme "kryddermelken", mens du visper hele tiden, tilslutt tilsetter du cheddarosten, og rører til den er helt innsmeltet i sausen.

4. Smør formen du skal bruke, så begynner du med kjøttblandingen, så ostesaus, så lasagneplater, dette gjør du flere ganger oppover. Når du har lagt det siste laget med lasagneplater, tar du resten av ostesausen på toppen, også strør du over parmesanen over igjen.

Stekes i en time i forvarmet ovn på 190 grader. Jeg legger over aluminiumsfolie på slutten, når jeg har fått den fargen jeg syns er mest appetittelig på en lasagne.

Skrevet

Har en jeg fikk av Blikkboks her inne. Den er litt "arbeidssom", men det er vel verdt hvert minutt man bruker på den!

Lasagne

9 lasagneplater

50gr. raspet parmesan

Ostesaus:

4 nellikspikere/hel nellik 1 Løk, delt i to 6 dl skummetmelk (jeg bruker laktoseredusert lettmelk, går veldig greit, så man kan velge lettmelk, men skummet er absolutt best, merkelig nok) 25gr. smør 250 gr. raspet Cheddarost

Kjøttsaus: 2ss Olivenolje 2 finhakkede løk 3 presset hvitløksfedd 1 ts tørket oregano 1 ts tørket basilikum 3 ss. tomatpure 500gr. karbonadedeig og en boks tomater.

Kjøttsaus - framgangsmåte:

Varm opp oljen i en kjele, stek løk i 3-5 minutter, til løken er mør. Tilsett hvitløk og stek 1 minutt til. Rør inn urter, tomatpure og karbonadedeigen (som du har stekt, selvsagt) Kok under stadig omrøring i ca 5 minutter. Tilsett boksen med tomater (ikke vær gjerrig på merket her, kjøp skikkelig gode som smaker. Jeg bruker SW, eller noe sånt, hadde ikke en boks her nå), og smak til med salt og pepper. La sausen småkoke i ca. 45min. Rør om av og til.

1. Lag kjøttsausen. (kan godt utdype det, men det kan du sikkert)

2. Ostesausen, stikk nellikene inn i den delte løken, og ha dem i en gryte. Ha i melken og varm opp til den nesten koker. Ta den av platen og sett den tilside i ca. 15 minutter, og etter det tar du ut løken med nellikspikerne

3.Smelt smøret i en kjele, ta i mel og la den surre i ca. 1minutt, tilsett gradvis den varme "kryddermelken", mens du visper hele tiden, tilslutt tilsetter du cheddarosten, og rører til den er helt innsmeltet i sausen.

4. Smør formen du skal bruke, så begynner du med kjøttblandingen, så ostesaus, så lasagneplater, dette gjør du flere ganger oppover. Når du har lagt det siste laget med lasagneplater, tar du resten av ostesausen på toppen, også strør du over parmesanen over igjen.

Stekes i en time i forvarmet ovn på 190 grader. Jeg legger over aluminiumsfolie på slutten, når jeg har fått den fargen jeg syns er mest appetittelig på en lasagne.

Så flott, mange takk. Hadde du en mengde på melet, eller er det bare på gefulen?

Skrevet

Har en jeg fikk av Blikkboks her inne. Den er litt "arbeidssom", men det er vel verdt hvert minutt man bruker på den!

Lasagne

9 lasagneplater

50gr. raspet parmesan

Ostesaus:

4 nellikspikere/hel nellik 1 Løk, delt i to 6 dl skummetmelk (jeg bruker laktoseredusert lettmelk, går veldig greit, så man kan velge lettmelk, men skummet er absolutt best, merkelig nok) 25gr. smør 250 gr. raspet Cheddarost

Kjøttsaus: 2ss Olivenolje 2 finhakkede løk 3 presset hvitløksfedd 1 ts tørket oregano 1 ts tørket basilikum 3 ss. tomatpure 500gr. karbonadedeig og en boks tomater.

Kjøttsaus - framgangsmåte:

Varm opp oljen i en kjele, stek løk i 3-5 minutter, til løken er mør. Tilsett hvitløk og stek 1 minutt til. Rør inn urter, tomatpure og karbonadedeigen (som du har stekt, selvsagt) Kok under stadig omrøring i ca 5 minutter. Tilsett boksen med tomater (ikke vær gjerrig på merket her, kjøp skikkelig gode som smaker. Jeg bruker SW, eller noe sånt, hadde ikke en boks her nå), og smak til med salt og pepper. La sausen småkoke i ca. 45min. Rør om av og til.

1. Lag kjøttsausen. (kan godt utdype det, men det kan du sikkert)

2. Ostesausen, stikk nellikene inn i den delte løken, og ha dem i en gryte. Ha i melken og varm opp til den nesten koker. Ta den av platen og sett den tilside i ca. 15 minutter, og etter det tar du ut løken med nellikspikerne

3.Smelt smøret i en kjele, ta i mel og la den surre i ca. 1minutt, tilsett gradvis den varme "kryddermelken", mens du visper hele tiden, tilslutt tilsetter du cheddarosten, og rører til den er helt innsmeltet i sausen.

4. Smør formen du skal bruke, så begynner du med kjøttblandingen, så ostesaus, så lasagneplater, dette gjør du flere ganger oppover. Når du har lagt det siste laget med lasagneplater, tar du resten av ostesausen på toppen, også strør du over parmesanen over igjen.

Stekes i en time i forvarmet ovn på 190 grader. Jeg legger over aluminiumsfolie på slutten, når jeg har fått den fargen jeg syns er mest appetittelig på en lasagne.

Ja, nå står lasagnen i ovnen, ingrediensene er ikke helt pålitelige her hvor jeg er nå, (på besøk hos kjæresten østpå i utlandet), men jeg håper smaken blir god likevel, selv om det ikke blir helt din superlasagna:)

Gjest ViViola
Skrevet

Så flott, mange takk. Hadde du en mengde på melet, eller er det bare på gefulen?

Sorry, så ikke innlegget før nå - og du har tydeligvis fått herligheten i ovnen så da betyr ikke svaret mye. Men ja, på gefylen.

:-)

Håper det smaker, fortell etterpå! :-)

Skrevet

Sorry, så ikke innlegget før nå - og du har tydeligvis fått herligheten i ovnen så da betyr ikke svaret mye. Men ja, på gefylen.

:-)

Håper det smaker, fortell etterpå! :-)

Det ble kjempesuksess, vi var fire som spiste, og det var ikke noe igjen:)

Gjest ViViola
Skrevet

Det ble kjempesuksess, vi var fire som spiste, og det var ikke noe igjen:)

Så bra! :-) Den er kjempegod, i en helt annen klasse enn noen andre jeg har smakt.

:-)

Skrevet

500 gram karbonadedeig stekes med litt løk og tilsettes en glass med f.eks. Dolmio. Jeg synes det bør krydres en del i tillegg.

Jeg bruker bare pasta, så da koker jeg opp dette. (Har noen små pastaplater som heter lasagnette)

Topper det hele med en ostesaus + ost på toppen. Ostesausen lages av melk + meljevning + buljong, salt og pepper + litt ost.

Den blir godt tatt i mot hjemme.

Serveres med salat og varme rundstykker/hvitløksbaguetter.

Skrevet

Så bra! :-) Den er kjempegod, i en helt annen klasse enn noen andre jeg har smakt.

:-)

Jeps, blir aldri mere "ferdiglasagna" her i gården:)

Skrevet

500 gram karbonadedeig stekes med litt løk og tilsettes en glass med f.eks. Dolmio. Jeg synes det bør krydres en del i tillegg.

Jeg bruker bare pasta, så da koker jeg opp dette. (Har noen små pastaplater som heter lasagnette)

Topper det hele med en ostesaus + ost på toppen. Ostesausen lages av melk + meljevning + buljong, salt og pepper + litt ost.

Den blir godt tatt i mot hjemme.

Serveres med salat og varme rundstykker/hvitløksbaguetter.

Jeg laget ViViolas superlasagne, den kan også anbefales hvis du vil prøve nye oppskrifter. Men takk for oppskriften, uansett:)

Gjest ViViola
Skrevet

Jeps, blir aldri mere "ferdiglasagna" her i gården:)

:-)

Skrevet

Jeg laget ViViolas superlasagne, den kan også anbefales hvis du vil prøve nye oppskrifter. Men takk for oppskriften, uansett:)

Det blir ikke helt hverdagsmat her i huset. Tar litt vel lang tid:-)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...