henrikke71 Skrevet 27. januar 2009 Skrevet 27. januar 2009 Jeg skal lage lasagne til min syke kjæreste i kveld. Noen som har en knallgod oppskrift? 0 Siter
Helmi Skrevet 27. januar 2009 Skrevet 27. januar 2009 Det pleier å være gode oppskrifter på lasagneplate-pakkene. 0 Siter
Gjest ViViola Skrevet 27. januar 2009 Skrevet 27. januar 2009 Har en jeg fikk av Blikkboks her inne. Den er litt "arbeidssom", men det er vel verdt hvert minutt man bruker på den! Lasagne 9 lasagneplater 50gr. raspet parmesan Ostesaus: 4 nellikspikere/hel nellik 1 Løk, delt i to 6 dl skummetmelk (jeg bruker laktoseredusert lettmelk, går veldig greit, så man kan velge lettmelk, men skummet er absolutt best, merkelig nok) 25gr. smør 250 gr. raspet Cheddarost Kjøttsaus: 2ss Olivenolje 2 finhakkede løk 3 presset hvitløksfedd 1 ts tørket oregano 1 ts tørket basilikum 3 ss. tomatpure 500gr. karbonadedeig og en boks tomater. Kjøttsaus - framgangsmåte: Varm opp oljen i en kjele, stek løk i 3-5 minutter, til løken er mør. Tilsett hvitløk og stek 1 minutt til. Rør inn urter, tomatpure og karbonadedeigen (som du har stekt, selvsagt) Kok under stadig omrøring i ca 5 minutter. Tilsett boksen med tomater (ikke vær gjerrig på merket her, kjøp skikkelig gode som smaker. Jeg bruker SW, eller noe sånt, hadde ikke en boks her nå), og smak til med salt og pepper. La sausen småkoke i ca. 45min. Rør om av og til. 1. Lag kjøttsausen. (kan godt utdype det, men det kan du sikkert) 2. Ostesausen, stikk nellikene inn i den delte løken, og ha dem i en gryte. Ha i melken og varm opp til den nesten koker. Ta den av platen og sett den tilside i ca. 15 minutter, og etter det tar du ut løken med nellikspikerne 3.Smelt smøret i en kjele, ta i mel og la den surre i ca. 1minutt, tilsett gradvis den varme "kryddermelken", mens du visper hele tiden, tilslutt tilsetter du cheddarosten, og rører til den er helt innsmeltet i sausen. 4. Smør formen du skal bruke, så begynner du med kjøttblandingen, så ostesaus, så lasagneplater, dette gjør du flere ganger oppover. Når du har lagt det siste laget med lasagneplater, tar du resten av ostesausen på toppen, også strør du over parmesanen over igjen. Stekes i en time i forvarmet ovn på 190 grader. Jeg legger over aluminiumsfolie på slutten, når jeg har fått den fargen jeg syns er mest appetittelig på en lasagne. 0 Siter
henrikke71 Skrevet 27. januar 2009 Forfatter Skrevet 27. januar 2009 Har en jeg fikk av Blikkboks her inne. Den er litt "arbeidssom", men det er vel verdt hvert minutt man bruker på den! Lasagne 9 lasagneplater 50gr. raspet parmesan Ostesaus: 4 nellikspikere/hel nellik 1 Løk, delt i to 6 dl skummetmelk (jeg bruker laktoseredusert lettmelk, går veldig greit, så man kan velge lettmelk, men skummet er absolutt best, merkelig nok) 25gr. smør 250 gr. raspet Cheddarost Kjøttsaus: 2ss Olivenolje 2 finhakkede løk 3 presset hvitløksfedd 1 ts tørket oregano 1 ts tørket basilikum 3 ss. tomatpure 500gr. karbonadedeig og en boks tomater. Kjøttsaus - framgangsmåte: Varm opp oljen i en kjele, stek løk i 3-5 minutter, til løken er mør. Tilsett hvitløk og stek 1 minutt til. Rør inn urter, tomatpure og karbonadedeigen (som du har stekt, selvsagt) Kok under stadig omrøring i ca 5 minutter. Tilsett boksen med tomater (ikke vær gjerrig på merket her, kjøp skikkelig gode som smaker. Jeg bruker SW, eller noe sånt, hadde ikke en boks her nå), og smak til med salt og pepper. La sausen småkoke i ca. 45min. Rør om av og til. 1. Lag kjøttsausen. (kan godt utdype det, men det kan du sikkert) 2. Ostesausen, stikk nellikene inn i den delte løken, og ha dem i en gryte. Ha i melken og varm opp til den nesten koker. Ta den av platen og sett den tilside i ca. 15 minutter, og etter det tar du ut løken med nellikspikerne 3.Smelt smøret i en kjele, ta i mel og la den surre i ca. 1minutt, tilsett gradvis den varme "kryddermelken", mens du visper hele tiden, tilslutt tilsetter du cheddarosten, og rører til den er helt innsmeltet i sausen. 4. Smør formen du skal bruke, så begynner du med kjøttblandingen, så ostesaus, så lasagneplater, dette gjør du flere ganger oppover. Når du har lagt det siste laget med lasagneplater, tar du resten av ostesausen på toppen, også strør du over parmesanen over igjen. Stekes i en time i forvarmet ovn på 190 grader. Jeg legger over aluminiumsfolie på slutten, når jeg har fått den fargen jeg syns er mest appetittelig på en lasagne. Så flott, mange takk. Hadde du en mengde på melet, eller er det bare på gefulen? 0 Siter
Mamma07 Skrevet 27. januar 2009 Skrevet 27. januar 2009 Fant denne ppå nettet: http://www.rugsveen.com/?Oppskrifter:Middag:Lasagne Gidd ikke skrive hele oppskriften på den jeg pleier å lage:p 0 Siter
henrikke71 Skrevet 27. januar 2009 Forfatter Skrevet 27. januar 2009 Har en jeg fikk av Blikkboks her inne. Den er litt "arbeidssom", men det er vel verdt hvert minutt man bruker på den! Lasagne 9 lasagneplater 50gr. raspet parmesan Ostesaus: 4 nellikspikere/hel nellik 1 Løk, delt i to 6 dl skummetmelk (jeg bruker laktoseredusert lettmelk, går veldig greit, så man kan velge lettmelk, men skummet er absolutt best, merkelig nok) 25gr. smør 250 gr. raspet Cheddarost Kjøttsaus: 2ss Olivenolje 2 finhakkede løk 3 presset hvitløksfedd 1 ts tørket oregano 1 ts tørket basilikum 3 ss. tomatpure 500gr. karbonadedeig og en boks tomater. Kjøttsaus - framgangsmåte: Varm opp oljen i en kjele, stek løk i 3-5 minutter, til løken er mør. Tilsett hvitløk og stek 1 minutt til. Rør inn urter, tomatpure og karbonadedeigen (som du har stekt, selvsagt) Kok under stadig omrøring i ca 5 minutter. Tilsett boksen med tomater (ikke vær gjerrig på merket her, kjøp skikkelig gode som smaker. Jeg bruker SW, eller noe sånt, hadde ikke en boks her nå), og smak til med salt og pepper. La sausen småkoke i ca. 45min. Rør om av og til. 1. Lag kjøttsausen. (kan godt utdype det, men det kan du sikkert) 2. Ostesausen, stikk nellikene inn i den delte løken, og ha dem i en gryte. Ha i melken og varm opp til den nesten koker. Ta den av platen og sett den tilside i ca. 15 minutter, og etter det tar du ut løken med nellikspikerne 3.Smelt smøret i en kjele, ta i mel og la den surre i ca. 1minutt, tilsett gradvis den varme "kryddermelken", mens du visper hele tiden, tilslutt tilsetter du cheddarosten, og rører til den er helt innsmeltet i sausen. 4. Smør formen du skal bruke, så begynner du med kjøttblandingen, så ostesaus, så lasagneplater, dette gjør du flere ganger oppover. Når du har lagt det siste laget med lasagneplater, tar du resten av ostesausen på toppen, også strør du over parmesanen over igjen. Stekes i en time i forvarmet ovn på 190 grader. Jeg legger over aluminiumsfolie på slutten, når jeg har fått den fargen jeg syns er mest appetittelig på en lasagne. Ja, nå står lasagnen i ovnen, ingrediensene er ikke helt pålitelige her hvor jeg er nå, (på besøk hos kjæresten østpå i utlandet), men jeg håper smaken blir god likevel, selv om det ikke blir helt din superlasagna:) 0 Siter
Gjest ViViola Skrevet 27. januar 2009 Skrevet 27. januar 2009 Så flott, mange takk. Hadde du en mengde på melet, eller er det bare på gefulen? Sorry, så ikke innlegget før nå - og du har tydeligvis fått herligheten i ovnen så da betyr ikke svaret mye. Men ja, på gefylen. :-) Håper det smaker, fortell etterpå! :-) 0 Siter
henrikke71 Skrevet 27. januar 2009 Forfatter Skrevet 27. januar 2009 Sorry, så ikke innlegget før nå - og du har tydeligvis fått herligheten i ovnen så da betyr ikke svaret mye. Men ja, på gefylen. :-) Håper det smaker, fortell etterpå! :-) Det ble kjempesuksess, vi var fire som spiste, og det var ikke noe igjen:) 0 Siter
Gjest ViViola Skrevet 28. januar 2009 Skrevet 28. januar 2009 Det ble kjempesuksess, vi var fire som spiste, og det var ikke noe igjen:) Så bra! :-) Den er kjempegod, i en helt annen klasse enn noen andre jeg har smakt. :-) 0 Siter
Speak Skrevet 28. januar 2009 Skrevet 28. januar 2009 500 gram karbonadedeig stekes med litt løk og tilsettes en glass med f.eks. Dolmio. Jeg synes det bør krydres en del i tillegg. Jeg bruker bare pasta, så da koker jeg opp dette. (Har noen små pastaplater som heter lasagnette) Topper det hele med en ostesaus + ost på toppen. Ostesausen lages av melk + meljevning + buljong, salt og pepper + litt ost. Den blir godt tatt i mot hjemme. Serveres med salat og varme rundstykker/hvitløksbaguetter. 0 Siter
henrikke71 Skrevet 28. januar 2009 Forfatter Skrevet 28. januar 2009 Så bra! :-) Den er kjempegod, i en helt annen klasse enn noen andre jeg har smakt. :-) Jeps, blir aldri mere "ferdiglasagna" her i gården:) 0 Siter
henrikke71 Skrevet 28. januar 2009 Forfatter Skrevet 28. januar 2009 500 gram karbonadedeig stekes med litt løk og tilsettes en glass med f.eks. Dolmio. Jeg synes det bør krydres en del i tillegg. Jeg bruker bare pasta, så da koker jeg opp dette. (Har noen små pastaplater som heter lasagnette) Topper det hele med en ostesaus + ost på toppen. Ostesausen lages av melk + meljevning + buljong, salt og pepper + litt ost. Den blir godt tatt i mot hjemme. Serveres med salat og varme rundstykker/hvitløksbaguetter. Jeg laget ViViolas superlasagne, den kan også anbefales hvis du vil prøve nye oppskrifter. Men takk for oppskriften, uansett:) 0 Siter
Gjest ViViola Skrevet 28. januar 2009 Skrevet 28. januar 2009 Jeps, blir aldri mere "ferdiglasagna" her i gården:) :-) 0 Siter
Speak Skrevet 28. januar 2009 Skrevet 28. januar 2009 Jeg laget ViViolas superlasagne, den kan også anbefales hvis du vil prøve nye oppskrifter. Men takk for oppskriften, uansett:) Det blir ikke helt hverdagsmat her i huset. Tar litt vel lang tid:-) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.