ilaria Skrevet 28. januar 2009 Skrevet 28. januar 2009 Mulig jeg er veldig muskelsvak, men jeg har store problemer å skjære i kål. Kål som er så godt! Finnes det nok triks til hvordan man skal gjøre kål på kålen? (forventer applaus for det ordspillet:) 0 Siter
Mrs. Wallace Skrevet 28. januar 2009 Skrevet 28. januar 2009 Du får skaffe deg en gammeldags brødskjærermaskin, så kan du sveie kålen der. ) 0 Siter
Gjest Funker superbra Skrevet 28. januar 2009 Skrevet 28. januar 2009 Ikke gammeldags brødmaksin men elektrisk 0 Siter
henrikke71 Skrevet 28. januar 2009 Skrevet 28. januar 2009 humrer i skjegget over ordspillet ditt:) skarp kniv gjennom midten av kålhodet, og så er det værste overstått. resten burde være "peace of kål";-) 0 Siter
henrikke71 Skrevet 28. januar 2009 Skrevet 28. januar 2009 det skulle være piece of kål...selvsagt:-D 0 Siter
Lillemus Skrevet 28. januar 2009 Skrevet 28. januar 2009 Hva slags kål? Hodekål? Kålrot? Knutekål? Grønnkål eller rødkål? Helt forskjellige alle sammen. ) Men jeg antar du mener kålrot? For de andre er da ikke tunge å skjære i. Kålrota har som regel en flat side (antagelig der graset er skåret av?), legg denne flaten ned mot skjærefjøla så den ligger stødig. Skjær av en tynn skalk som kastes (mest skall) og skjær så i tynne skiver med en skarp kniv. Jeg foretrekker en kniv av denne typen: http://www.designspirit.no/128x128/17036-G36.jpg for den har flatt knivblad fremfor en vanlig kniv med bue på bladet. 0 Siter
Bookworm Skrevet 28. januar 2009 Skrevet 28. januar 2009 Hva slags kål? Hodekål? Kålrot? Knutekål? Grønnkål eller rødkål? Helt forskjellige alle sammen. ) Men jeg antar du mener kålrot? For de andre er da ikke tunge å skjære i. Kålrota har som regel en flat side (antagelig der graset er skåret av?), legg denne flaten ned mot skjærefjøla så den ligger stødig. Skjær av en tynn skalk som kastes (mest skall) og skjær så i tynne skiver med en skarp kniv. Jeg foretrekker en kniv av denne typen: http://www.designspirit.no/128x128/17036-G36.jpg for den har flatt knivblad fremfor en vanlig kniv med bue på bladet. Merkelig å anta at det er snakk om kålROT når trådstarter spør om kål:-) Å jo, hodekål kan være en utfordring å skjære... 0 Siter
Lillemus Skrevet 28. januar 2009 Skrevet 28. januar 2009 Merkelig å anta at det er snakk om kålROT når trådstarter spør om kål:-) Å jo, hodekål kan være en utfordring å skjære... Kålrot er kål. Hodekål er kål. Spesifisering må til her. ) Har man en stor nok kniv er ikke hodekål noe problem å skjære. 0 Siter
Bookworm Skrevet 28. januar 2009 Skrevet 28. januar 2009 Kålrot er kål. Hodekål er kål. Spesifisering må til her. ) Har man en stor nok kniv er ikke hodekål noe problem å skjære. Skal vi vedde?;-) 0 Siter
Lillemus Skrevet 28. januar 2009 Skrevet 28. januar 2009 Skal vi vedde?;-) *Hehe* Om hun mener hodekål eller kålrot? Nei, takk. ) 0 Siter
Bookworm Skrevet 28. januar 2009 Skrevet 28. januar 2009 *Hehe* Om hun mener hodekål eller kålrot? Nei, takk. ) Hehe, nei - om hodekål er vanskelig å skjære i, mente jeg:-) 0 Siter
Lillemus Skrevet 28. januar 2009 Skrevet 28. januar 2009 Hehe, nei - om hodekål er vanskelig å skjære i, mente jeg:-) Det kan jeg godt vedde på ja - har du en skikkelig kniv, stor nok og skarp nok er det ikke noe problem å skjære en hodekål i to. ) 0 Siter
Bookworm Skrevet 28. januar 2009 Skrevet 28. januar 2009 Det kan jeg godt vedde på ja - har du en skikkelig kniv, stor nok og skarp nok er det ikke noe problem å skjære en hodekål i to. ) For deg nei, kan hende andre ikke synes det er like enkelt:-) See? 0 Siter
frosken Skrevet 28. januar 2009 Skrevet 28. januar 2009 Start med å dele kålhodet i to. Ikke skjær gjennom "stilken" (hva i all verden kalles den kompakte delen som er i kålhodet?), men del hodet på den måten at stilken blir i den ene halvdelen. *synes det er vanskelig å skrive abstrakt om noe så praktisk og konkret som oppskjæring av kål....* 0 Siter
Gjest mallet Skrevet 28. januar 2009 Skrevet 28. januar 2009 Skaff deg en skikkelig skarp kokkekniv 0 Siter
Gjest Mirakelet Skrevet 28. januar 2009 Skrevet 28. januar 2009 er det kålrot du sikter til? Den strever jeg skikkelig med, særlig hvis den er stor, av og til blir kniven sittende fast inni... ugh Men uansett type kål, trikset er nok å ha en skikkelig god kniv 0 Siter
ilaria Skrevet 28. januar 2009 Forfatter Skrevet 28. januar 2009 Merkelig å anta at det er snakk om kålROT når trådstarter spør om kål:-) Å jo, hodekål kan være en utfordring å skjære... Altså, det var egentlig kålROT jeg mente;) Hard som stein! 0 Siter
frosken Skrevet 28. januar 2009 Skrevet 28. januar 2009 Skal vi vedde?;-) Ser ut som om Lillemus vant veddemålet...*s* 0 Siter
Bookworm Skrevet 29. januar 2009 Skrevet 29. januar 2009 Ser ut som om Lillemus vant veddemålet...*s* Hvis vi hadde veddet om det var kålrot eller hodekål trådstarter mente, så hadde Lillemus vunnet ja:-) Derimot mente jeg vi kunne vedde om hodekål var vanskelig å skjære . . . for det synes jeg... 0 Siter
tonie Skrevet 29. januar 2009 Skrevet 29. januar 2009 Hvis vi hadde veddet om det var kålrot eller hodekål trådstarter mente, så hadde Lillemus vunnet ja:-) Derimot mente jeg vi kunne vedde om hodekål var vanskelig å skjære . . . for det synes jeg... Nå burde vel du stille i egen klasse da:) Jeg tror ikke det er så mange friske som synes det er vanskelig å skjære kål dersom kniven er god? 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.