candyqueen_83 Skrevet 7. august 2009 Skrevet 7. august 2009 Har så lyst til å lage pai på søndag så jeg kjøpte en pakke maizenna paibunn. Har alltid mislykkes med å lage selv. Men har dere forslag til fyll? Helst fulle oppskrifter ) Og hva slags form bruker dere? Jeg må nok kjøpe meg en ordentlig. Er det de med løs bunn som gjelder? 0 Siter
Lillemus Skrevet 7. august 2009 Skrevet 7. august 2009 Paiformer har ikke løs bunn, de har lave sider som gjerne er "bløgete" rundt kanten. ) Hva du skal fylle den med? Kommer jo an på om du skal ha den til middag eller dessert da... ;o) Skinke og broccoli er godt! Evt. friske bær. Mmmmm... 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 7. august 2009 Forfatter Skrevet 7. august 2009 Paiformer har ikke løs bunn, de har lave sider som gjerne er "bløgete" rundt kanten. ) Hva du skal fylle den med? Kommer jo an på om du skal ha den til middag eller dessert da... ;o) Skinke og broccoli er godt! Evt. friske bær. Mmmmm... Jo, jeg har da sett paiformer med løs bunn også. Slik som dette: http://www.italproff.com/kantinekaseroller/paderno/bakeutstyr/paiform47702P.jpg 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 7. august 2009 Forfatter Skrevet 7. august 2009 Paiformer har ikke løs bunn, de har lave sider som gjerne er "bløgete" rundt kanten. ) Hva du skal fylle den med? Kommer jo an på om du skal ha den til middag eller dessert da... ;o) Skinke og broccoli er godt! Evt. friske bær. Mmmmm... Glemte å skrive at det er til middag da. Har tidligere prøvd en tacopai, men den ble mislykka. 0 Siter
Lillemus Skrevet 7. august 2009 Skrevet 7. august 2009 Jo, jeg har da sett paiformer med løs bunn også. Slik som dette: http://www.italproff.com/kantinekaseroller/paderno/bakeutstyr/paiform47702P.jpg Sikkert praktisk hvis man trenger å få hele paien ut av formen, men det finnes jo så mange fine paiformer i ildfast materiale. ) 0 Siter
Colette Skrevet 7. august 2009 Skrevet 7. august 2009 Jeg pleier å lage en god kjøttpai. Kjøtt, skinke osv. Men jeg gidder ikke å skrive oppskriften før jeg vet om dette kunne være noe som frister deg. Men den er kjempegod :-) Og mektig... 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 7. august 2009 Forfatter Skrevet 7. august 2009 fylle med bacon , brokkoli, løk...? Men jeg må ha en oppskrift. Mengde med eggestand osv. 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 7. august 2009 Forfatter Skrevet 7. august 2009 Jeg pleier å lage en god kjøttpai. Kjøtt, skinke osv. Men jeg gidder ikke å skrive oppskriften før jeg vet om dette kunne være noe som frister deg. Men den er kjempegod :-) Og mektig... Hva slags kjøtt da? Det er vanlig pai med sånn eggestand osv oppi? 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 7. august 2009 Forfatter Skrevet 7. august 2009 Sikkert praktisk hvis man trenger å få hele paien ut av formen, men det finnes jo så mange fine paiformer i ildfast materiale. ) Ja, derfor jeg lurte Får vel kjøpe en ildfast form da. Hehe.. Men da må man jo servere den i formen. Kanskje "viktigere" å få dessertpai/terte ut av formen. 0 Siter
Colette Skrevet 7. august 2009 Skrevet 7. august 2009 Hva slags kjøtt da? Det er vanlig pai med sånn eggestand osv oppi? Det står kjøttdeig i oppskriften, men jeg pleier å bruke biffkjøtt av noe slag i biter. Kjøtt, skinke, purre, hvitløk, tomatpure osv. Og så heller man over en blanding av egg/ost og fløte. Kan gi deg nøyaktig oppskrift hvis du vil:-) 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 7. august 2009 Forfatter Skrevet 7. august 2009 Det står kjøttdeig i oppskriften, men jeg pleier å bruke biffkjøtt av noe slag i biter. Kjøtt, skinke, purre, hvitløk, tomatpure osv. Og så heller man over en blanding av egg/ost og fløte. Kan gi deg nøyaktig oppskrift hvis du vil:-) Hørtes godt ut, ja takk ;O) 0 Siter
Colette Skrevet 7. august 2009 Skrevet 7. august 2009 Hørtes godt ut, ja takk ;O) Ja, jeg lover, den er kjempegod :-) 300 gr. kjøttdeig/eller f.eks. entrecote/yrtrefilet - 1 purre - 50 gr. røkt skinke - 1/2 dl tomatpure - 1 hvitløksbåt - salt, pepper, oregano - 2 dl. buljong - soyasaus - 1 dl. kremfløte - 2 egg - 1 pose revet ost Egentlig skal det her være vanlig paibunn laget av smør, mel og litt vann, men etter som jeg skjønner så har du ferdig bunn? Fyllet lager du slik: Brun kjøttet, og krydre. Legg så i den oppskjærte purren og strimlet skinke. Tilsett tomatpure og buljongen. Tlilsett soyasaus og oregano etter smak. La dette putre i en halv time. Vis eggene, bland i fløten og osten. Hell dette over kjøttblandingen på paibunnen, og stek i ca. 20-25 min. på 175-200 gr. Dvs. til den er stiv og gyllen. Nam, nam.. Jeg pleier å tilpasse litt til min smak, og det tilsier mye smak:-) 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 7. august 2009 Forfatter Skrevet 7. august 2009 Ja, jeg lover, den er kjempegod :-) 300 gr. kjøttdeig/eller f.eks. entrecote/yrtrefilet - 1 purre - 50 gr. røkt skinke - 1/2 dl tomatpure - 1 hvitløksbåt - salt, pepper, oregano - 2 dl. buljong - soyasaus - 1 dl. kremfløte - 2 egg - 1 pose revet ost Egentlig skal det her være vanlig paibunn laget av smør, mel og litt vann, men etter som jeg skjønner så har du ferdig bunn? Fyllet lager du slik: Brun kjøttet, og krydre. Legg så i den oppskjærte purren og strimlet skinke. Tilsett tomatpure og buljongen. Tlilsett soyasaus og oregano etter smak. La dette putre i en halv time. Vis eggene, bland i fløten og osten. Hell dette over kjøttblandingen på paibunnen, og stek i ca. 20-25 min. på 175-200 gr. Dvs. til den er stiv og gyllen. Nam, nam.. Jeg pleier å tilpasse litt til min smak, og det tilsier mye smak:-) MMmm, den hørtes god ut ) Tusen takk! Jeg har paibunn fra pakke. Er vel bare å blande ut med vann tror jeg. 0 Siter
Colette Skrevet 7. august 2009 Skrevet 7. august 2009 MMmm, den hørtes god ut ) Tusen takk! Jeg har paibunn fra pakke. Er vel bare å blande ut med vann tror jeg. Ok. Jeg har prøvd paibunnen til Tine, men det blir ikke helt det samme som hjemmlaget. Prøv å lage en vanlig paibunn da vel:-) Det er fort gjort hvis du har kjøkkenmaskin. Og mye bedre. Ellers er jeg redd for at paien ikke blir så god som jeg lover deg:-) 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 7. august 2009 Forfatter Skrevet 7. august 2009 Ok. Jeg har prøvd paibunnen til Tine, men det blir ikke helt det samme som hjemmlaget. Prøv å lage en vanlig paibunn da vel:-) Det er fort gjort hvis du har kjøkkenmaskin. Og mye bedre. Ellers er jeg redd for at paien ikke blir så god som jeg lover deg:-) Jeg har prøvd før, men den sprekker alltid selv om den er tykk. Mange her på forumet som har anbefalt Maizenna sin pakke tidligere så da prøver jeg ) 0 Siter
Colette Skrevet 7. august 2009 Skrevet 7. august 2009 Jeg har prøvd før, men den sprekker alltid selv om den er tykk. Mange her på forumet som har anbefalt Maizenna sin pakke tidligere så da prøver jeg ) Ok:-) Men da garanterer jeg ikke for resultatet:-) Maizennabunn høres litt sprøtt ut i mine ører:-( Jeg sier som Arne Brimi: Enten får folk spise rømme eller de får la det være. Og da sikter han til lettrømme versus seter-rømme :-) Hans teori er at man kan ikke forvente å få smaken av rømme når man spiser noe helt annet:-) 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 7. august 2009 Forfatter Skrevet 7. august 2009 Ok:-) Men da garanterer jeg ikke for resultatet:-) Maizennabunn høres litt sprøtt ut i mine ører:-( Jeg sier som Arne Brimi: Enten får folk spise rømme eller de får la det være. Og da sikter han til lettrømme versus seter-rømme :-) Hans teori er at man kan ikke forvente å få smaken av rømme når man spiser noe helt annet:-) Jeg får teste det ut hvertfall ) 0 Siter
Colette Skrevet 7. august 2009 Skrevet 7. august 2009 Jeg får teste det ut hvertfall ) Ok:-) Håper det smaker:-) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.