AneM1365380603 Skrevet 1. desember 2009 Del Skrevet 1. desember 2009 Men blir den ikke seig hvos man bruker stavmikser? Har ikke prøvd et på kålrabistappe, men har hørt om folk sm har brukt det på potetstappe, og den blir pga all stivelsen seig som tannpasta! Jeg brukte en gang kjøkkenmaskinen på potetmosen, og den ble rett og slett slimete og uspiselig. Det kommer litt an på hva du moser også. Jeg tror de potetene jeg brukte den gangen hadde ekstremt masse stivelse i seg.. Håndstapping er best, synes jeg da 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/339119-oppskrift-p%C3%A5-k%C3%A5lrabistappe/page/2/#findComment-2857646 Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 1. desember 2009 Del Skrevet 1. desember 2009 Jeg brukte en gang kjøkkenmaskinen på potetmosen, og den ble rett og slett slimete og uspiselig. Det kommer litt an på hva du moser også. Jeg tror de potetene jeg brukte den gangen hadde ekstremt masse stivelse i seg.. Håndstapping er best, synes jeg da Helt enig - må håndstappe:-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/339119-oppskrift-p%C3%A5-k%C3%A5lrabistappe/page/2/#findComment-2857648 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Guroen Skrevet 1. desember 2009 Del Skrevet 1. desember 2009 Vi har også alltid potet og gulrot i, pluss en god del fløte. Fløten alle snakker om, er det istedet for melk eller i tillegg til melk? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/339119-oppskrift-p%C3%A5-k%C3%A5lrabistappe/page/2/#findComment-2857654 Del på andre sider Flere delingsvalg…
annegunn Skrevet 1. desember 2009 Del Skrevet 1. desember 2009 Fløten alle snakker om, er det istedet for melk eller i tillegg til melk? Som i istedet for, ja :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/339119-oppskrift-p%C3%A5-k%C3%A5lrabistappe/page/2/#findComment-2857656 Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 1. desember 2009 Del Skrevet 1. desember 2009 Fløten alle snakker om, er det istedet for melk eller i tillegg til melk? Definitivt istedenfor ja:-) Jeg synes at kålrabistappe uten fløte, eller med veldig lite fløte, kan bli litt skarp. Mulig man oppnår noe av det samme ved å runde av med en potet, som noen nevner under her, men det har jeg aldri forsøkt. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/339119-oppskrift-p%C3%A5-k%C3%A5lrabistappe/page/2/#findComment-2857658 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Shira :o) Skrevet 2. desember 2009 Del Skrevet 2. desember 2009 Fløten alle snakker om, er det istedet for melk eller i tillegg til melk? Jeg bruker det istedenfor melk. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/339119-oppskrift-p%C3%A5-k%C3%A5lrabistappe/page/2/#findComment-2857689 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Shira :o) Skrevet 2. desember 2009 Del Skrevet 2. desember 2009 Takk for tipsene! Tror jeg vil velge å bruke oppskriften din med kremfløte og kjøttkraft:-) Jeg liker den smaken kremfløten gir. Lykke til, det er ikke så vanskelig, det er bare å smake seg frem. Jeg har i mange år vegret meg for å lage stappa, men nå gjør jeg det, og smaker meg frem. Dersom stappa er blitt kald når du er ferdig, gir du den en rask varming på komfyren før servering. Ja, og bruker du stavmikser så ta det forsiktig, slik at konsistensen blir slik du vil ha. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/339119-oppskrift-p%C3%A5-k%C3%A5lrabistappe/page/2/#findComment-2857690 Del på andre sider Flere delingsvalg…
....AV Skrevet 2. desember 2009 Del Skrevet 2. desember 2009 Men blir den ikke seig hvos man bruker stavmikser? Har ikke prøvd et på kålrabistappe, men har hørt om folk sm har brukt det på potetstappe, og den blir pga all stivelsen seig som tannpasta! Kålrabistappen blir ikke seig, nei. Potetstappe håndstapper jeg også. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/339119-oppskrift-p%C3%A5-k%C3%A5lrabistappe/page/2/#findComment-2857695 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elextra Skrevet 2. desember 2009 Del Skrevet 2. desember 2009 Jeg vil ikke anbefale stavmikser. Stappa bør ha litt tyggemotstand (noen små biter). '' Stappa bør ha litt tyggemotstand (noen små biter). '' Helt enig. Skal ikke være harde biter, men den bør ikke være helt jevn og minne om noe fra Toro. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/339119-oppskrift-p%C3%A5-k%C3%A5lrabistappe/page/2/#findComment-2857699 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elextra Skrevet 2. desember 2009 Del Skrevet 2. desember 2009 Jeg tror jeg ville nøyd meg med å _dele opp_ kålrabien dagen før, og latt det ligge i lettsaltet vann. Det er jo der mesteparten av jobben ligger. Jeg moser med håndmoser og tilsetter kremfløte, salt, pepper og muskat. I tillegg har vi en blandet rotmos ved siden (hvis det er snakk om pinnekjøtt, da), og oppi der har vi potet, søtpotet (yummie!!) og litt sellerirot. ''Jeg moser med håndmoser og tilsetter kremfløte, salt, pepper og muskat. I tillegg har vi en blandet rotmos ved siden (hvis det er snakk om pinnekjøtt, da), og oppi der har vi potet, søtpotet (yummie!!) og litt sellerirot.'' Jeg lager en mellomting av disse og har litt sellerirot og gulrøtter i kålrabistappen. Nam! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/339119-oppskrift-p%C3%A5-k%C3%A5lrabistappe/page/2/#findComment-2857705 Del på andre sider Flere delingsvalg…
mariaflyfly Skrevet 2. desember 2009 Del Skrevet 2. desember 2009 Jeg brukte en gang kjøkkenmaskinen på potetmosen, og den ble rett og slett slimete og uspiselig. Det kommer litt an på hva du moser også. Jeg tror de potetene jeg brukte den gangen hadde ekstremt masse stivelse i seg.. Håndstapping er best, synes jeg da Helt enig. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/339119-oppskrift-p%C3%A5-k%C3%A5lrabistappe/page/2/#findComment-2857719 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Speak Skrevet 2. desember 2009 Del Skrevet 2. desember 2009 Takk for tips! Tror jeg dropper buljongen i denne omgang og heller eksperimenterer litt med den evt senere når jeg vet jeg kan klare å lage den god nok fra før;-) Dette er jo enkelt og billig, så det er jo bare å teste:-) Vi er jo også forskjellige, og liker forskjellige smaker. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/339119-oppskrift-p%C3%A5-k%C3%A5lrabistappe/page/2/#findComment-2857739 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 2. desember 2009 Del Skrevet 2. desember 2009 Men blir den ikke seig hvos man bruker stavmikser? Har ikke prøvd et på kålrabistappe, men har hørt om folk sm har brukt det på potetstappe, og den blir pga all stivelsen seig som tannpasta! Jeg bruker ikke stavmikser, men foodprosessor (det går kanskje for det samme?). Synes både potetstappe og kålrabistabbe blir nydelig Stappen får ingen tyggemotstand (noe jeg liker), men seig har jeg aldri opplevd at den blir? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/339119-oppskrift-p%C3%A5-k%C3%A5lrabistappe/page/2/#findComment-2857892 Del på andre sider Flere delingsvalg…
blanke ark Skrevet 2. desember 2009 Del Skrevet 2. desember 2009 Jeg bruker ikke stavmikser, men foodprosessor (det går kanskje for det samme?). Synes både potetstappe og kålrabistabbe blir nydelig Stappen får ingen tyggemotstand (noe jeg liker), men seig har jeg aldri opplevd at den blir? Potetstappen min blir i hvert fall seig når man bruker stavmikser, så det kan hende "fuddprofessoren" har noen fortrinn. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/339119-oppskrift-p%C3%A5-k%C3%A5lrabistappe/page/2/#findComment-2857899 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 2. desember 2009 Del Skrevet 2. desember 2009 Potetstappen min blir i hvert fall seig når man bruker stavmikser, så det kan hende "fuddprofessoren" har noen fortrinn. Spørs det, ja.. Jeg kan huske jeg brukte stavmikseren når jeg hadde babyer. Mosa f.eks. poteter og gulrøtter. Kan huske det ble ganske seigt... Litt merkelig at det skulle utgjøre en forskjell, men... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/339119-oppskrift-p%C3%A5-k%C3%A5lrabistappe/page/2/#findComment-2858134 Del på andre sider Flere delingsvalg…
blanke ark Skrevet 2. desember 2009 Del Skrevet 2. desember 2009 Spørs det, ja.. Jeg kan huske jeg brukte stavmikseren når jeg hadde babyer. Mosa f.eks. poteter og gulrøtter. Kan huske det ble ganske seigt... Litt merkelig at det skulle utgjøre en forskjell, men... Forsøkte å lage "froskemos" til ungene med stavmikser forleden. Blanding av brokkoli og potet. Men det ble så seigt og ekkelt at ungene slapp å spise Skal jammen prøve med foodprosessoren en gang og se om det blir forskjell. Så får jeg brukt det utysket til noe annet enn å male mandler til julas suksessterte! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/339119-oppskrift-p%C3%A5-k%C3%A5lrabistappe/page/2/#findComment-2858146 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 2. desember 2009 Del Skrevet 2. desember 2009 Forsøkte å lage "froskemos" til ungene med stavmikser forleden. Blanding av brokkoli og potet. Men det ble så seigt og ekkelt at ungene slapp å spise Skal jammen prøve med foodprosessoren en gang og se om det blir forskjell. Så får jeg brukt det utysket til noe annet enn å male mandler til julas suksessterte! Fortell hvordan det går da Jeg begynner nesten å lure på om jeg er så vant til å spise seig guffe at jeg ikke tenker over det ;-P 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/339119-oppskrift-p%C3%A5-k%C3%A5lrabistappe/page/2/#findComment-2858203 Del på andre sider Flere delingsvalg…
blanke ark Skrevet 2. desember 2009 Del Skrevet 2. desember 2009 Fortell hvordan det går da Jeg begynner nesten å lure på om jeg er så vant til å spise seig guffe at jeg ikke tenker over det ;-P He, he. Ikke la det gå ut over selvfølelsen, da! Det er ingenting galt i å spise seig guffe om man liker det 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/339119-oppskrift-p%C3%A5-k%C3%A5lrabistappe/page/2/#findComment-2858215 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 2. desember 2009 Del Skrevet 2. desember 2009 He, he. Ikke la det gå ut over selvfølelsen, da! Det er ingenting galt i å spise seig guffe om man liker det Jeg _tror_ faktisk svigermor ville kommet med et lite hint på julaften dersom kålrabistappa ikke var helt som den skulle, så jeg føler meg rimelig trygg ;-P 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/339119-oppskrift-p%C3%A5-k%C3%A5lrabistappe/page/2/#findComment-2858217 Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 2. desember 2009 Del Skrevet 2. desember 2009 Jeg _tror_ faktisk svigermor ville kommet med et lite hint på julaften dersom kålrabistappa ikke var helt som den skulle, så jeg føler meg rimelig trygg ;-P Jeg husker han kokken i 4-stjerners middag, da en av kjendisene strevde med håndmosing av kokt blomkål for å lage puré, kommenterte at her kunne man med fordel bruke stavmikser, fordi det lave stivelsesinnholdet i blomkål betød at man ikke endte opp med seig guffe, slik som med poteter. Med dette i minnet, tok jeg eet kjapt søk på disse grønnsakene + "stivelse", og fant ut at poteter inneholder ekstremt mye mer stivelse enn de andre to, så derfor burde det ikke være noe problem med bruk av stavmikser på kålrabi: Rå kålrabi: 0,1 g/100g Potet 15 g/100 g Blomkål: 0g/100g 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/339119-oppskrift-p%C3%A5-k%C3%A5lrabistappe/page/2/#findComment-2858246 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.