Spirello 4 604 0 Skrevet 2. desember 2009 Del Skrevet 2. desember 2009 Siden vi får første gang får familien på besøk julaften tenkte jeg å bake julekaker selv i år. ) Gidder ikke sju slag (kan kjøpe noe, hehe..) Pepperkaker skal vi "lage" med ferdigkjøpt deig. Men vil lage par emkle slag selv, sjakkbrett og kokosmakroner kanskje? Andre tips til en som ikke har lagd julekaker siden jeg var 12 år? helst til noe jeg ikke trenger masse utstyr til... Kransekake har jeg bestilt av en venninne som er helt rå til å lage det. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus 80 829 5 417 Skrevet 2. desember 2009 Del Skrevet 2. desember 2009 Jeg er ikke begeistret for verken sjakkbrett eller kokosmakroner, men disse peppernøttene er kjempegode: http://dinmat.aftenposten.no/Finn-oppskrifter/Oppskrifter/Br%C3%B8d,-bakst-og-kaker/Julebakst/Peppern%C3%B8tter Om du steker dem i 12 min blir de litt lyse og ikke så harde, men kjempegode! Stekes de i 14 min blir de mørkere og harde når de blir kalde. Mamma pleide å lage noen knakende gode nøttetopper, men jeg er ikke sikker på om det er denne oppskriften: http://www.matsiden.no/kokebok_oppskrift.asp?id=2414 Berlinerkranser er en av mine favoritter. ) Serinakaker er lettvindt og godt! Jeg pleier også kjøpe ferdiglaget kransekakemasse og steker små stenger, etterpå dypper jeg endene i smeltet kokesjokolade... Mmmm.... Og så baileys-marsipan da! Marsipan knaes lett så den blir myk, lag en grop og hell i litt baileys og kna den godt inn. Rull kuler i passe "stappe-i-munnen"-størrelse og dyppe dem i smeltet sjokolade, sett kaldt til avkjøling. MMMMMM!!!!! *Sikle* 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
pekkaline 13 583 0 Skrevet 2. desember 2009 Del Skrevet 2. desember 2009 Tynne kakemenn, knallgodt! 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
pekkaline 13 583 0 Skrevet 2. desember 2009 Del Skrevet 2. desember 2009 Jeg er ikke begeistret for verken sjakkbrett eller kokosmakroner, men disse peppernøttene er kjempegode: http://dinmat.aftenposten.no/Finn-oppskrifter/Oppskrifter/Br%C3%B8d,-bakst-og-kaker/Julebakst/Peppern%C3%B8tter Om du steker dem i 12 min blir de litt lyse og ikke så harde, men kjempegode! Stekes de i 14 min blir de mørkere og harde når de blir kalde. Mamma pleide å lage noen knakende gode nøttetopper, men jeg er ikke sikker på om det er denne oppskriften: http://www.matsiden.no/kokebok_oppskrift.asp?id=2414 Berlinerkranser er en av mine favoritter. ) Serinakaker er lettvindt og godt! Jeg pleier også kjøpe ferdiglaget kransekakemasse og steker små stenger, etterpå dypper jeg endene i smeltet kokesjokolade... Mmmm.... Og så baileys-marsipan da! Marsipan knaes lett så den blir myk, lag en grop og hell i litt baileys og kna den godt inn. Rull kuler i passe "stappe-i-munnen"-størrelse og dyppe dem i smeltet sjokolade, sett kaldt til avkjøling. MMMMMM!!!!! *Sikle* Kransekakestenger, da kjøper du det på vanlig butikk? Kjører du den gjennom maskin slik at den blir luftigere? Jeg har prøvd å lage det et par ganger, men synes maken blir rar, og de blir så harde.... Gjør sikkert noe feil. Jeg ruller bare stenger fra massen slik den er. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
KaVa 5 869 0 Skrevet 2. desember 2009 Del Skrevet 2. desember 2009 Disse "Venezianske vaflene" (også kalt mandelflarn) er kjempegode - og enkle å lage: http://www.matsiden.no/kokebok_oppskrift.asp?id=2449 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
KaVa 5 869 0 Skrevet 2. desember 2009 Del Skrevet 2. desember 2009 Jeg er ikke begeistret for verken sjakkbrett eller kokosmakroner, men disse peppernøttene er kjempegode: http://dinmat.aftenposten.no/Finn-oppskrifter/Oppskrifter/Br%C3%B8d,-bakst-og-kaker/Julebakst/Peppern%C3%B8tter Om du steker dem i 12 min blir de litt lyse og ikke så harde, men kjempegode! Stekes de i 14 min blir de mørkere og harde når de blir kalde. Mamma pleide å lage noen knakende gode nøttetopper, men jeg er ikke sikker på om det er denne oppskriften: http://www.matsiden.no/kokebok_oppskrift.asp?id=2414 Berlinerkranser er en av mine favoritter. ) Serinakaker er lettvindt og godt! Jeg pleier også kjøpe ferdiglaget kransekakemasse og steker små stenger, etterpå dypper jeg endene i smeltet kokesjokolade... Mmmm.... Og så baileys-marsipan da! Marsipan knaes lett så den blir myk, lag en grop og hell i litt baileys og kna den godt inn. Rull kuler i passe "stappe-i-munnen"-størrelse og dyppe dem i smeltet sjokolade, sett kaldt til avkjøling. MMMMMM!!!!! *Sikle* ''Og så baileys-marsipan da! Marsipan knaes lett så den blir myk, lag en grop og hell i litt baileys og kna den godt inn. Rull kuler i passe "stappe-i-munnen"-størrelse og dyppe dem i smeltet sjokolade, sett kaldt til avkjøling. MMMMMM!!!!! *Sikle*'' Dette har jeg ikke smakt - men det VIL jeg, kjenner jeg :-) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Spirello 4 604 0 Skrevet 2. desember 2009 Forfatter Del Skrevet 2. desember 2009 ''Og så baileys-marsipan da! Marsipan knaes lett så den blir myk, lag en grop og hell i litt baileys og kna den godt inn. Rull kuler i passe "stappe-i-munnen"-størrelse og dyppe dem i smeltet sjokolade, sett kaldt til avkjøling. MMMMMM!!!!! *Sikle*'' Dette har jeg ikke smakt - men det VIL jeg, kjenner jeg :-) Mmmmmmmmmm... vil også smake ) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest julekakemons 0 0 Skrevet 2. desember 2009 Del Skrevet 2. desember 2009 Popsboller et "must" hos oss 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Spirello 4 604 0 Skrevet 2. desember 2009 Forfatter Del Skrevet 2. desember 2009 Popsboller et "must" hos oss Hva er det? Oppskrift? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Speak 11 239 0 Skrevet 2. desember 2009 Del Skrevet 2. desember 2009 Kromkaker er vel den viktigste. Ellers synes jeg at godterier faller bedre i smak. F.eks. brente mandler og skikkelig hjemmelaget marsipan:-) Jeg er også veldig glad i den "tunge" julekaka med masse tørket frukt/nøtter i. Den må bakes i god tid da den trenger minst en ukes lagring. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Speak 11 239 0 Skrevet 2. desember 2009 Del Skrevet 2. desember 2009 ''Og så baileys-marsipan da! Marsipan knaes lett så den blir myk, lag en grop og hell i litt baileys og kna den godt inn. Rull kuler i passe "stappe-i-munnen"-størrelse og dyppe dem i smeltet sjokolade, sett kaldt til avkjøling. MMMMMM!!!!! *Sikle*'' Dette har jeg ikke smakt - men det VIL jeg, kjenner jeg :-) Jeg bruker Contreau i min hjemmelagede marsipan. Himmelsk:-) *sitter her og ser på Contreau-flaska jeg fikk i går* 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest julekakemons 0 0 Skrevet 2. desember 2009 Del Skrevet 2. desember 2009 Hva er det? Oppskrift? Noen smeler kokesjokolade og rører inn puffet ris, og former de som en bolle, de stivner når de får stått. Jeg lager de på denne måten; 150 gr. delfiafett, smeltes på SVAK varme, 150 gr. melis, 1 egg, piskes godt, 2 ss. kakao, 1 ts vaniljesukker, 2 ss traktet kaffe, når delfiafettet er smeltet, så røres dette godt inn. Så heller jeg puffet ris oppi, her er det smak og behag om hvor mye du vil ha oppi. Så har jeg papirformer som jeg legger bollene oppi. Kjempegodt 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus 80 829 5 417 Skrevet 2. desember 2009 Del Skrevet 2. desember 2009 Kransekakestenger, da kjøper du det på vanlig butikk? Kjører du den gjennom maskin slik at den blir luftigere? Jeg har prøvd å lage det et par ganger, men synes maken blir rar, og de blir så harde.... Gjør sikkert noe feil. Jeg ruller bare stenger fra massen slik den er. Jeg bare ruller dem og steker dem, men de skal ikke stekes så lenge og sleng gjerne en brødskalk i kakeboksen sammen med stengene, da holder de seg mykere. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus 80 829 5 417 Skrevet 2. desember 2009 Del Skrevet 2. desember 2009 Noen smeler kokesjokolade og rører inn puffet ris, og former de som en bolle, de stivner når de får stått. Jeg lager de på denne måten; 150 gr. delfiafett, smeltes på SVAK varme, 150 gr. melis, 1 egg, piskes godt, 2 ss. kakao, 1 ts vaniljesukker, 2 ss traktet kaffe, når delfiafettet er smeltet, så røres dette godt inn. Så heller jeg puffet ris oppi, her er det smak og behag om hvor mye du vil ha oppi. Så har jeg papirformer som jeg legger bollene oppi. Kjempegodt Min kjære bruker havrenøtter istedetfor puffet ris og de blir myyye bedre! ) Det skal han få lage ja! 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus 80 829 5 417 Skrevet 2. desember 2009 Del Skrevet 2. desember 2009 ''Og så baileys-marsipan da! Marsipan knaes lett så den blir myk, lag en grop og hell i litt baileys og kna den godt inn. Rull kuler i passe "stappe-i-munnen"-størrelse og dyppe dem i smeltet sjokolade, sett kaldt til avkjøling. MMMMMM!!!!! *Sikle*'' Dette har jeg ikke smakt - men det VIL jeg, kjenner jeg :-) Baileysmarsipan er vanvittig godt! Tror jeg fikk oppskrifta fra noen her inne i fjor. ) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elextra 0 0 Skrevet 2. desember 2009 Del Skrevet 2. desember 2009 Kromkaker er vel den viktigste. Ellers synes jeg at godterier faller bedre i smak. F.eks. brente mandler og skikkelig hjemmelaget marsipan:-) Jeg er også veldig glad i den "tunge" julekaka med masse tørket frukt/nøtter i. Den må bakes i god tid da den trenger minst en ukes lagring. ''Jeg er også veldig glad i den "tunge" julekaka med masse tørket frukt/nøtter i. '' Oppskrift? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest julekakemons 0 0 Skrevet 2. desember 2009 Del Skrevet 2. desember 2009 Min kjære bruker havrenøtter istedetfor puffet ris og de blir myyye bedre! ) Det skal han få lage ja! mener du da de mørke puffa risa istedenfor de "hvite" ? vi pleier også bruke de mørke 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
candyqueen_83 11 417 0 Skrevet 2. desember 2009 Del Skrevet 2. desember 2009 Delfiakake med whisky ) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
....AV 4 709 0 Skrevet 2. desember 2009 Del Skrevet 2. desember 2009 I år med god tid har vi bakt: Nøttekaker, kransekake, kakemenn, pepperkaker, julebrød, mandelflarn, kokosmakroner, sandnøtter, marsipan (det er vel ikke baking akkurat, men) og kanskje en brownies-kake. Det vi minimum baker er kakemenn, pepperkaker og julebrød. I såfall kjøper vi kransekake, for kransekake må vi ha. I år er vi nok på et minimum-år, men jeg skal nok prøve å få til sandnøtter også, for det liker jeg godt. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Axcia 4 191 0 Skrevet 2. desember 2009 Del Skrevet 2. desember 2009 Delfiakake med whisky ) Fylleånde etter Delfiakaka...? ;-) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.