Gjest Elextra Skrevet 3. desember 2009 Del Skrevet 3. desember 2009 Ja, jeg ser at det kan tolkes slik. Sånn går det når man skal forte seg før man løper til bussen.... Hadde jeg lest hele innlegget grundig ville jeg sett det av sammenhengen, men jeg hadde vel litt hastverk jeg og, og antallet sorter gjorde jo at jeg mer eller mindre glemte resten av innlegget . Uansett imponerende om dere baker så mange sorter bare av og til... 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest GA Skrevet 3. desember 2009 Del Skrevet 3. desember 2009 Jeg satser på "brune pinner / kolakaker/kolakker" eller hva de nå heter, pepperkaker, kromkaker, chocolate chip cookies og kanskje peppernøtter. pleier å få smultringer av mora mi evt i bytte med no av det jeg lager. dæsken der var jeg oppe i 6 slag, så hvis jeg plusser på den kransekaka svigermor alltid kommer drassende med på julaften så er vi i mål med 7! 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
candyqueen_83 Skrevet 3. desember 2009 Del Skrevet 3. desember 2009 ''Kan jo ikke gi den bort med glasuren på, og vet ikke om hun lager slikt. '' Hvorfor ikke gi den bort med glasur? Men da bør den jo gis i en eske eller kakeboks :-) Tenkte det ble mye gris, og at den ikke blir så god etterhvert jeg da? Det er jo en kake som holder seg lenge, og gamle tanter sparer. Hehe. Glasuren holder seg kanskje så lenge? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 3. desember 2009 Del Skrevet 3. desember 2009 Kromkaker er vel den viktigste. Ellers synes jeg at godterier faller bedre i smak. F.eks. brente mandler og skikkelig hjemmelaget marsipan:-) Jeg er også veldig glad i den "tunge" julekaka med masse tørket frukt/nøtter i. Den må bakes i god tid da den trenger minst en ukes lagring. Enig i at godis ofte faaller mer i smak enn massevis av julebakst. Men hjemmelaget marsipan synes jeg ikke noe om - jeg liker at den er skikkelig glatt og ikke så grovkornet som den hjemmelagede er. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 3. desember 2009 Del Skrevet 3. desember 2009 Har laga pepperkaker sammen med ungene, med ferdigkjøpt deig fra Lierne bakeri. Ikke bra. Den smaker for sterkt/pepper? ;-) Julekaker generelt, er for feite og/eller søte for min del. Jeg baker boller, kanelsnurrer og skolebrød. Ok krumkaker lager jeg. Mannen står selvsagt modell ;-) Jasså gitt? ;-) Står han modell for vanlig? http://ta-a.net/jul/images/krumkaker_lite.jpg eller strull? http://1.bp.blogspot.com/_D5yyJZbHg5M/SS6Nh2cFhgI/AAAAAAAAAt4/ZnVF0erd_w0/s320/CIMG0881.JPG eller kopp? http://farm1.static.flickr.com/128/319160722_7c82995941.jpg 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 3. desember 2009 Del Skrevet 3. desember 2009 Jeg misforsto også den setningen, og ble litt småstresset her ;-) Jeg misforsto også, men ble overhodet ikke stresset:-) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 3. desember 2009 Del Skrevet 3. desember 2009 ''Min erfaring er at det meste går i søpla etter jul.'' Eller - i vårt tilfelle - før jul (året etter). Når kakeboksene skal fylles igjen. Vi må jo være gale! ;-) Småfuglene her har satt veldig pris på smuler av de vanligste julekakene, slik som goro, krumkaker osv. De mer krydrete variantene, som f eks pepperkaker, gis iikke til fuglene. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 3. desember 2009 Del Skrevet 3. desember 2009 Ah, ok Jeg er nemlig heller ikke overbegeistret for sukat... En gang jeg skulle bake en tilsvarende fruktkake, hadde jeg bl aa oppi aprikos. Men da må man jo finkutte aprikosene først, da, men bedre enn sukat o.l. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AneM1365380603 Skrevet 3. desember 2009 Del Skrevet 3. desember 2009 En gang jeg skulle bake en tilsvarende fruktkake, hadde jeg bl aa oppi aprikos. Men da må man jo finkutte aprikosene først, da, men bedre enn sukat o.l. Sukat har jeg aldri orket :-/ Det ødela julebrødene før i tiden. Tror de fleste dropper den ekle greia nå. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 3. desember 2009 Del Skrevet 3. desember 2009 Jeg bruker Contreau i min hjemmelagede marsipan. Himmelsk:-) *sitter her og ser på Contreau-flaska jeg fikk i går* oi, oi, oi! Hørtes godt ut! 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 3. desember 2009 Del Skrevet 3. desember 2009 Sukat har jeg aldri orket :-/ Det ødela julebrødene før i tiden. Tror de fleste dropper den ekle greia nå. Jeg har noen ganger bakt et julekakelignende balverk i brldbakemaskina: Brukte ferdig bollemelblanding og finkuttet tørket aprikos samt rosiner. Ble kjempegodt:-) Men så liker jeg aprikos veldig godt, da. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest prust Skrevet 3. desember 2009 Del Skrevet 3. desember 2009 Sukat har jeg aldri orket :-/ Det ødela julebrødene før i tiden. Tror de fleste dropper den ekle greia nå. Åååååå - jeg husker med lyst og glede farmors julekake med sukater i! Jeg har aldri likt rosiner, men sukater likte jeg - jeg kalte dem for "grønne rosiner". Har brukt det litt her hjemme også, men nå er det lenge siden. *noterer sukater for handling i morgen* 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elextra Skrevet 4. desember 2009 Del Skrevet 4. desember 2009 Kolakaker er jo godt da. Eller kolakker som det ble kalt her på dol for noen år siden. Hah! Her fant jeg Flisa sin oppskrift og gitt: http://bakeoppskrifter.blogspot.com/2006/08/kolakker-karamellkaker-brune-pinner.htm Har aldri skjønt meg på de kolakkene, alle sa de var så fantastisk, jeg har nå prøvd og prøvd igjen, ettersom jeg ikke synes de var så gode første gangen. Tror rett og slett ikke jeg er så glad i småkaker. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
laban Skrevet 4. desember 2009 Del Skrevet 4. desember 2009 Har aldri skjønt meg på de kolakkene, alle sa de var så fantastisk, jeg har nå prøvd og prøvd igjen, ettersom jeg ikke synes de var så gode første gangen. Tror rett og slett ikke jeg er så glad i småkaker. Jeg fikk heller ikke til de kolakkene. Eller - de ble i hvert fall ikke spesielt fantastiske. Men jeg er kanskje litt mett på "gule småkaker", jeg synes mange av dem smaker nesten likt. Derfor lager jeg enkelte småkaker som egentlig ikke er spesielt "julete", f.eks. nøtteroser og sjokoladekjeks, som en variasjon. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Speak Skrevet 4. desember 2009 Del Skrevet 4. desember 2009 Enig i at godis ofte faaller mer i smak enn massevis av julebakst. Men hjemmelaget marsipan synes jeg ikke noe om - jeg liker at den er skikkelig glatt og ikke så grovkornet som den hjemmelagede er. Smak og behag:-) Men min er ikke så grovkornet. Sikter de malte mandlene. Den ferdigkjøpte marsipenen er det nok ikke mye mandler i... 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 4. desember 2009 Del Skrevet 4. desember 2009 Har aldri skjønt meg på de kolakkene, alle sa de var så fantastisk, jeg har nå prøvd og prøvd igjen, ettersom jeg ikke synes de var så gode første gangen. Tror rett og slett ikke jeg er så glad i småkaker. Min kjære og jeg har to litt forskjellige oppskrifter på de to kakene, han kaller dem kolakaker, jeg kaller dem Berits brune pinner og mine er selvfølgelig myyye bedre enn hans. ) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 4. desember 2009 Del Skrevet 4. desember 2009 Smak og behag:-) Men min er ikke så grovkornet. Sikter de malte mandlene. Den ferdigkjøpte marsipenen er det nok ikke mye mandler i... ''Den ferdigkjøpte marsipenen er det nok ikke mye mandler i...'' Kommer an på. ) Hadde en runde her for noen uker siden hvor jeg googlet og sjekket og de fleste merker ligger på 40-60% mandler. Og særlig mer enn 50-60% mandler er det vel ikke i hjemmelaget marsipan heller? Er det ikke omtrent like mye mandler som melis da? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Speak Skrevet 4. desember 2009 Del Skrevet 4. desember 2009 ''Den ferdigkjøpte marsipenen er det nok ikke mye mandler i...'' Kommer an på. ) Hadde en runde her for noen uker siden hvor jeg googlet og sjekket og de fleste merker ligger på 40-60% mandler. Og særlig mer enn 50-60% mandler er det vel ikke i hjemmelaget marsipan heller? Er det ikke omtrent like mye mandler som melis da? Ja, 50% mandler og 50% melis. Det er nok stort sett alle de billige merkene som er mye dårligere her. Uansett så foretrekker jeg hjemmelaget. Den smaker bedre! Kjøpte en fra First price tror jeg det var. Den var det faktisk mye mandler i, men den var ikke god uansett. Så den gikk rett i søpla. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 4. desember 2009 Del Skrevet 4. desember 2009 Ja, 50% mandler og 50% melis. Det er nok stort sett alle de billige merkene som er mye dårligere her. Uansett så foretrekker jeg hjemmelaget. Den smaker bedre! Kjøpte en fra First price tror jeg det var. Den var det faktisk mye mandler i, men den var ikke god uansett. Så den gikk rett i søpla. ''Kjøpte en fra First price tror jeg det var. Den var det faktisk mye mandler i, men den var ikke god uansett. Så den gikk rett i søpla.'' Den har jeg ikke smakt, jeg liker best Freia julemarsipan, i hvit, flat eske. Mmmm.... Har spist to stykker den siste uka. ) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Speak Skrevet 4. desember 2009 Del Skrevet 4. desember 2009 ''Kjøpte en fra First price tror jeg det var. Den var det faktisk mye mandler i, men den var ikke god uansett. Så den gikk rett i søpla.'' Den har jeg ikke smakt, jeg liker best Freia julemarsipan, i hvit, flat eske. Mmmm.... Har spist to stykker den siste uka. ) Marsipanpølsene fra Nidar (?) er jo også himmelske da..... 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.