Gå til innhold

Mangler testosteron ?


Gjest Mann 55 mangler testosteron ?

Anbefalte innlegg

Gjest Mann 55 mangler testosteron ?

Hei, min mann er 55 år. Han syns selv han er unormalt trøtt. Han er født med stor muskelmasse og er "kraftig" bygd, og har i tillegg litt for mye fett på magen ( hatt det lenge). Han har vært fysisk aktiv hele sitt liv og trener utedørs ca 3 ganger i uken det meste av året ( sykle, ski ). Han har alltid vært veldig sterk. Han røyker og drikker ikke og spiser sunt. Han har astma, som er regulert ganske godt med medisin.Er til kontroll hver 6. måned for dette. Har noe slitasje i rygg/nakke og hatt noen prolapser. Har minimal psoriasis. Er i full jobb med lett mosjon hele dagen. Ellers frisk. Fungerer bra seksuelt. Inntil for kanskje 5-8 år siden sov han godt, hadde krefter og overskudd. Han er lei seg nå fordi han føler seg mye trøttere. De fysiske kreftene har gått mye ned. Søvnen er mye dårligere. Han snorker ikke. Overskuddet er minsket mye. Han prøver å holde tempo på trim og leve sunt,men det "hjelper" ikke som før. Jeg har gitt ham 1 mulitvitamin og 1 B-komplex daglig i flere år og i flere måneder i tillegg daglig nå 1 Uniqinol. Det er usikkert om dette har hjulpet. Hans lege er en ung kvinne, han har ikke lyst å snakke med henne om dette. Men lurer selv på om han kan mangle testosteron ? Legen tar av og til noen generelle blodprøver, blodtrykk osv og finner intet. Har du forslag til andre prøver som kan tas ( feks hormoner, stoffskifte, evt vitaminer, og annet relevant ift. historien her ? ). Hva tror du om testosteronen ? Kan han prøve noe fra helsekosten ? Takk, vennlig hilsen hans kone.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Stig Bruset - Alt. medisin

Mangel på testosteron kan være en av mange årsaker til unormal trøtthet. Jeg synes han bør få en utvidet sjekk inkludert hormonprøver, også stoffskiftehormoner. Det er lurt å sjekke jernlager, vitamin B12, folat, vitamin D, blodsukker, lever og nyreprøver ved hjelp av blodprøver. En urinprøve er også nyttig. Når det gjelder testosteron er det intet i veien for å undersøke dette og da kan legen vurdere å gjøre dette i form av spyttprøve eller måle både testosteron og SHBG. Det siste er et bindingsprotein som transporterer testosteron og kan redusere mengden fritt testosteron. Fettet på magen kan indikerere at han har mye insulin og dette kan kanskje også måles. Det er viktig å kartlegge årsaken til hans trøtthet slik at behandlingen kan bli mest mulig målrettet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...