Gå til innhold

kreft


Gjest inger

Anbefalte innlegg

Gjest inger

eg har ei mor på 75år som var sakt skullle opererast mot spiserørskreft,har vert og tat cellegjift og ståling.har vert heima no ca 1måned,var ned på sykehuset(haukeland)får ny prøve svelge slangeog dei sa den hadde krympa mykkje så no ville dei ta oprasjon det skulle gå heilt fint sa dei men det var ein stor oprasjon.så me fek tid til og komme men då sa legen att det var stor risiko att det kunne gå galt ca50prosent att det gjek bra. så det var sjok får oss og ikkje minst mor,så han vilde ho skulle reisa heim og tenkja grundig.så då vil eg og hyra kva det er som kan gå galt?og skriv ein del om sjugdomen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Stig Bruset - Alt. medisin

For det første er det bra at behandlingen har virket godt på din mor og at svulsten har skrumpet. Det er vanskelig for meg å gi konkrete råd om hva hun bør gjøre. Det avhenger av hvor svulsten sitter og hvor mye som er igjen. Et viktig spørsmål er også om deler av svelget må fjernes slik at hun må leve på sondeernæring. Et annet spørsmål er om hun har mye smerter og plager av svulsten slik situasjonen er nå. Dette er et eksempel på vanskelige avgjørelser vi blir stilt overfor i helsevesenet og som din mor i dette tilfelle må være med på å ta stilling til. Selv om ikke all kreft er borte, så kan det hende at din mor kan ha brukbar livskvalitet slik situasjonen nå er. Dere kan jo også spørre om det finnes andre behandlingsalternativer (cellegift) hvis kreften skulle voikse igjen. Hvis det er 50 % risiko for at en operasjon skal ende galt så er det ganske alvorlig. Det er fint at dere får anledning til å tenke dere om og dere kan jo også spørre kirurgen hva vedkommende ville ha gjort.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...