cathlin Skrevet 31. august 2010 Skrevet 31. august 2010 Jeg kjøpte en maiskolbe fordi jeg syns den så morsom ut, men har ingen anelse hva jeg skal gjøre med den, egentlig. Hvordan tilberedes maikolber? Hva spiser man sammen med dem? 0 Siter
Sør Skrevet 31. august 2010 Skrevet 31. august 2010 Du koker eller damper dem, har smør og salt på, og spiser dem. Etterpå bruker du ca 1 time på å rense mais ut fra mellom tennene. Med vennlig hilsen 0 Siter
Gjest Lotus77 Skrevet 31. august 2010 Skrevet 31. august 2010 Vi pleier koke den i lettsaltet vann, så gnir vi den inn med smør og mauler En annen måte er å grille den. Dritgodt :-) 0 Siter
Gjest Lotus77 Skrevet 31. august 2010 Skrevet 31. august 2010 Du koker eller damper dem, har smør og salt på, og spiser dem. Etterpå bruker du ca 1 time på å rense mais ut fra mellom tennene. Med vennlig hilsen Hehe ja tannpirker er ganske greit å ha etter å ha spist maiskolbe ;-) 0 Siter
EnolaGay Skrevet 31. august 2010 Skrevet 31. august 2010 Vi pleier koke den i lettsaltet vann, så gnir vi den inn med smør og mauler En annen måte er å grille den. Dritgodt :-) "Mauler".. hehehe fine ordet! I nord sier de "naueter" enkelte steder. 0 Siter
Gjest GA Skrevet 31. august 2010 Skrevet 31. august 2010 Vi koker dem i usaltet vann, gnir dem inn med smør og salt og spiser rett fra kolben. Veldig godt! Som forrett kanskje? 0 Siter
cathlin Skrevet 31. august 2010 Forfatter Skrevet 31. august 2010 Vi koker dem i usaltet vann, gnir dem inn med smør og salt og spiser rett fra kolben. Veldig godt! Som forrett kanskje? Ok. Da gjør jeg det. Da mener du kanskje koke opp vann, ta det av plata, og legge i maisen. Hva spisere dere etterpå? 0 Siter
Holmes Skrevet 31. august 2010 Skrevet 31. august 2010 Du koker eller damper dem, har smør og salt på, og spiser dem. Etterpå bruker du ca 1 time på å rense mais ut fra mellom tennene. Med vennlig hilsen Og dagen etter kan du se de samme maiskornene en gang til hvis du kikker litt ned i skåla... 0 Siter
Gjest Lotus77 Skrevet 31. august 2010 Skrevet 31. august 2010 "Mauler".. hehehe fine ordet! I nord sier de "naueter" enkelte steder. Hehe mange artige ord :-) Vet ikke hva man sier på korrekt bokmål. Småspiser? Kosespiser? Og hva heter det på engelsk? 0 Siter
Sør Skrevet 31. august 2010 Skrevet 31. august 2010 Og dagen etter kan du se de samme maiskornene en gang til hvis du kikker litt ned i skåla... *vil ikke vite* ;-) Med vennlig hilsen 0 Siter
EnolaGay Skrevet 31. august 2010 Skrevet 31. august 2010 Hehe mange artige ord :-) Vet ikke hva man sier på korrekt bokmål. Småspiser? Kosespiser? Og hva heter det på engelsk? "Stuff ones face" eller noe slikt! *knegg* Men bokmål..hmm.. Et googlesøk sier at "maule" er et helt adekvat norskt bokmålsord for å ete pålegg uten brød eller stappe i seg på et litt grådig og uøkonomisk vis (jamfør lutheranere som skal leve nøysomt og i sitt ansikts sved, ete sitt brød. Noe en bekjent svor på at betydde "å ete til svetten renner..") Bladi bladi bla. Og så er det en provins i Chile! 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 31. august 2010 Skrevet 31. august 2010 Og dagen etter kan du se de samme maiskornene en gang til hvis du kikker litt ned i skåla... http://2.bp.blogspot.com/_5-jFgaX0Jao/SY24ybnVYLI/AAAAAAAAAaQ/kRzQYlnOdD8/s400/majsbajs.jpg 0 Siter
Holmes Skrevet 31. august 2010 Skrevet 31. august 2010 http://2.bp.blogspot.com/_5-jFgaX0Jao/SY24ybnVYLI/AAAAAAAAAaQ/kRzQYlnOdD8/s400/majsbajs.jpg Haha.. En t-skjorte for meg:) 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 31. august 2010 Skrevet 31. august 2010 Haha.. En t-skjorte for meg:) Tror den er gammel, men de hadde den ihvertfall på Håkki før. 0 Siter
Gjest Ulvinnen Skrevet 31. august 2010 Skrevet 31. august 2010 Får håpe maiskolben din er fersk. Er den vakumpakket eller har vært frossen, er den ikke lenger god. Maiskolber griller du sammen med annen grillmat. La den ligge på grillen til den har blitt gyllen. Så spiser du den som forrett før resten av grillmaten. Ha på smør, og gnag maisen av. Grillmålstidets høydepunkt! 0 Siter
Axcia Skrevet 31. august 2010 Skrevet 31. august 2010 http://2.bp.blogspot.com/_5-jFgaX0Jao/SY24ybnVYLI/AAAAAAAAAaQ/kRzQYlnOdD8/s400/majsbajs.jpg *hehehe* 0 Siter
Persille1365381127 Skrevet 31. august 2010 Skrevet 31. august 2010 Får håpe maiskolben din er fersk. Er den vakumpakket eller har vært frossen, er den ikke lenger god. Maiskolber griller du sammen med annen grillmat. La den ligge på grillen til den har blitt gyllen. Så spiser du den som forrett før resten av grillmaten. Ha på smør, og gnag maisen av. Grillmålstidets høydepunkt! Hvis du fryser maisen samme dag som den er plukket, så er den like god. Vi gjør plukker mais på selvplukk hver høst, og fryser dem ila et par timer - da holder de seg godt Men de MÅ fryses innen 12 timer, ellers er de ikke gode lenger... 0 Siter
Gjest Ulvinnen Skrevet 1. september 2010 Skrevet 1. september 2010 Hvis du fryser maisen samme dag som den er plukket, så er den like god. Vi gjør plukker mais på selvplukk hver høst, og fryser dem ila et par timer - da holder de seg godt Men de MÅ fryses innen 12 timer, ellers er de ikke gode lenger... Vi har dyrket maiskolber, og frosset ned. (Putta dem i fryseren rett etter plukking). Likevel var smaken så mye dårligere at vi sluttet med det. Siden vi fikk problemer med å få spist alle maiskolbene, sluttet vi å dyrke dem også. Jeg angret på det i år, siden vi har hatt problemer med å få tak i ferske, de vanlige matbutikkene i området har ikke tatt inn i år. 0 Siter
caprice Skrevet 1. september 2010 Skrevet 1. september 2010 Jeg er ikke maisfantast, men synes de er gode grillet med smør og grillkrydder 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.