Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg kjøpte en maiskolbe fordi jeg syns den så morsom ut, men har ingen anelse hva jeg skal gjøre med den, egentlig.

Hvordan tilberedes maikolber? Hva spiser man sammen med dem?

Fortsetter under...

Skrevet

Du koker eller damper dem, har smør og salt på, og spiser dem.

Etterpå bruker du ca 1 time på å rense mais ut fra mellom tennene.

Med vennlig hilsen

Gjest Lotus77
Skrevet

Vi pleier koke den i lettsaltet vann, så gnir vi den inn med smør og mauler :)

En annen måte er å grille den.

Dritgodt :-)

Gjest Lotus77
Skrevet

Du koker eller damper dem, har smør og salt på, og spiser dem.

Etterpå bruker du ca 1 time på å rense mais ut fra mellom tennene.

Med vennlig hilsen

Hehe ja tannpirker er ganske greit å ha etter å ha spist maiskolbe ;-)

Skrevet

Vi pleier koke den i lettsaltet vann, så gnir vi den inn med smør og mauler :)

En annen måte er å grille den.

Dritgodt :-)

"Mauler".. hehehe fine ordet!

I nord sier de "naueter" enkelte steder.

Skrevet

Vi koker dem i usaltet vann, gnir dem inn med smør og salt og spiser rett fra kolben. Veldig godt!

Som forrett kanskje?

Annonse

Skrevet

Vi koker dem i usaltet vann, gnir dem inn med smør og salt og spiser rett fra kolben. Veldig godt!

Som forrett kanskje?

Ok. Da gjør jeg det. Da mener du kanskje koke opp vann, ta det av plata, og legge i maisen.

Hva spisere dere etterpå?

Skrevet

Du koker eller damper dem, har smør og salt på, og spiser dem.

Etterpå bruker du ca 1 time på å rense mais ut fra mellom tennene.

Med vennlig hilsen

Og dagen etter kan du se de samme maiskornene en gang til hvis du kikker litt ned i skåla...

Gjest Lotus77
Skrevet

"Mauler".. hehehe fine ordet!

I nord sier de "naueter" enkelte steder.

Hehe mange artige ord :-) Vet ikke hva man sier på korrekt bokmål. Småspiser? Kosespiser? :D Og hva heter det på engelsk?

Skrevet

Og dagen etter kan du se de samme maiskornene en gang til hvis du kikker litt ned i skåla...

*vil ikke vite*

;-)

Med vennlig hilsen

Skrevet

Hehe mange artige ord :-) Vet ikke hva man sier på korrekt bokmål. Småspiser? Kosespiser? :D Og hva heter det på engelsk?

"Stuff ones face" eller noe slikt! *knegg* Men bokmål..hmm..

Et googlesøk sier at "maule" er et helt adekvat norskt bokmålsord for å ete pålegg uten brød eller stappe i seg på et litt grådig og uøkonomisk vis (jamfør lutheranere som skal leve nøysomt og i sitt ansikts sved, ete sitt brød. Noe en bekjent svor på at betydde "å ete til svetten renner..") Bladi bladi bla.

Og så er det en provins i Chile!

Annonse

Skrevet

Haha.. En t-skjorte for meg:)

Tror den er gammel, men de hadde den ihvertfall på Håkki før. :)

Gjest Ulvinnen
Skrevet

Får håpe maiskolben din er fersk. Er den vakumpakket eller har vært frossen, er den ikke lenger god.

Maiskolber griller du sammen med annen grillmat. La den ligge på grillen til den har blitt gyllen. Så spiser du den som forrett før resten av grillmaten. Ha på smør, og gnag maisen av. Grillmålstidets høydepunkt!

Persille1365381127
Skrevet

Får håpe maiskolben din er fersk. Er den vakumpakket eller har vært frossen, er den ikke lenger god.

Maiskolber griller du sammen med annen grillmat. La den ligge på grillen til den har blitt gyllen. Så spiser du den som forrett før resten av grillmaten. Ha på smør, og gnag maisen av. Grillmålstidets høydepunkt!

Hvis du fryser maisen samme dag som den er plukket, så er den like god. Vi gjør plukker mais på selvplukk hver høst, og fryser dem ila et par timer - da holder de seg godt :)

Men de MÅ fryses innen 12 timer, ellers er de ikke gode lenger...

Gjest Ulvinnen
Skrevet

Hvis du fryser maisen samme dag som den er plukket, så er den like god. Vi gjør plukker mais på selvplukk hver høst, og fryser dem ila et par timer - da holder de seg godt :)

Men de MÅ fryses innen 12 timer, ellers er de ikke gode lenger...

Vi har dyrket maiskolber, og frosset ned. (Putta dem i fryseren rett etter plukking). Likevel var smaken så mye dårligere at vi sluttet med det. Siden vi fikk problemer med å få spist alle maiskolbene, sluttet vi å dyrke dem også. Jeg angret på det i år, siden vi har hatt problemer med å få tak i ferske, de vanlige matbutikkene i området har ikke tatt inn i år.

Skrevet

Jeg er ikke maisfantast, men synes de er gode grillet med smør og grillkrydder

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...