jubalong70 Skrevet 1. september 2010 Skrevet 1. september 2010 Det aller beste med ferske maiskolber er å koke den i godt saltet vann. Kokes i ca 10 minutter. Ta ut, la renne av litt. Smør på meierismør og strø på godt med salt og bare gnag av maiskornene!!!!! Det er sommer det!!! 0 Siter
Liliaceae Skrevet 1. september 2010 Skrevet 1. september 2010 Får håpe maiskolben din er fersk. Er den vakumpakket eller har vært frossen, er den ikke lenger god. Maiskolber griller du sammen med annen grillmat. La den ligge på grillen til den har blitt gyllen. Så spiser du den som forrett før resten av grillmaten. Ha på smør, og gnag maisen av. Grillmålstidets høydepunkt! Vi har ofte plukket mais og fryst ned samme dag. De er (nesten) like gode som ferske når vi tar de opp igjen. Men synes det er litt forskjell på om opptiningen er brå eller langsom. 0 Siter
Speak Skrevet 1. september 2010 Skrevet 1. september 2010 Kokes i ca. 10 minutter eller grilles. Serveres til grillmat med meierismør og salt. Noen bruker pepper på også. Kjempegodt. 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 1. september 2010 Skrevet 1. september 2010 Ok. Da gjør jeg det. Da mener du kanskje koke opp vann, ta det av plata, og legge i maisen. Hva spisere dere etterpå? ''Da mener du kanskje koke opp vann, ta det av plata, og legge i maisen. '' Nei, det må bli stående på kokeplaten og fortsette å koke. Det heter seg at de skal koke i 10 minutter, men jeg synes maiskolber bør koke litt mer for ikke å være for harde. 0 Siter
morsan Skrevet 1. september 2010 Skrevet 1. september 2010 Det ser ut som om alle som har svart har glemt å si det aller viktigste: Du skal KUN spise kornene, og ikke den harde kjernen i midten! ;-) 0 Siter
Persille1365381127 Skrevet 1. september 2010 Skrevet 1. september 2010 Vi har dyrket maiskolber, og frosset ned. (Putta dem i fryseren rett etter plukking). Likevel var smaken så mye dårligere at vi sluttet med det. Siden vi fikk problemer med å få spist alle maiskolbene, sluttet vi å dyrke dem også. Jeg angret på det i år, siden vi har hatt problemer med å få tak i ferske, de vanlige matbutikkene i området har ikke tatt inn i år. Hm, så rart... Selv om du pakket i helt lufttett plastikk? Anyways; butikk-kjøpte maiskolber kan ikke sammenlignes med "ekte" vare! 0 Siter
cathlin Skrevet 1. september 2010 Forfatter Skrevet 1. september 2010 Det ser ut som om alle som har svart har glemt å si det aller viktigste: Du skal KUN spise kornene, og ikke den harde kjernen i midten! ;-) Viktig detalj. Vel, den ligger ennå i skallet sitt i kjøleskapet. 0 Siter
cathlin Skrevet 1. september 2010 Forfatter Skrevet 1. september 2010 ''Da mener du kanskje koke opp vann, ta det av plata, og legge i maisen. '' Nei, det må bli stående på kokeplaten og fortsette å koke. Det heter seg at de skal koke i 10 minutter, men jeg synes maiskolber bør koke litt mer for ikke å være for harde. Hva dere ikke vet om maiskolber. Jeg lurer på om jeg ikke koker den i morra. 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 1. september 2010 Skrevet 1. september 2010 Hva dere ikke vet om maiskolber. Jeg lurer på om jeg ikke koker den i morra. Hvis du koker den i melk blir den ekstra gul og fin ) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.