Gå til innhold

Kjøttpudding


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei.

Bruker dere å skjære den i skiver og så steke eller tar dere bare å skjære den i skiver og så la den koke litt i sausen?

Hva bruker dere å servere til?

Takk for svar.

  • Svar 47
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • candyqueen_83

    7

  • Angustia

    5

  • Speak

    3

  • Babette

    3

Mest aktive i denne tråden

Gjest AtHomeMom
Skrevet

Jeg skjærer som regel i skiver og varmer den i sauser. Serverer med kokte gulrøtter, eller makaronistuing, samt kokte poteter.

Skrevet

Mannen min liker den slik: Skjærer den i skiver og steker hver skive for seg så de får litt stekeskorpe og serverer sammen med stekt løk, smørfett, potet og gulrot.

Da jeg var liten fikk jeg servert hjemmelaget kjøttpudding,

den ble servert rett fra ovnen, men skjært opp i skiver ved servering og servert med brun saus, evnt. kantarellsaus, poteter og andre grønnsaker.

Skrevet

Har aldri noensinne tilberedt eller servert kjøttpudding - forbinder det med overnattingssteder à la leirskole og gamle grandtanter. Da har det typisk vært servert med brun saus, poteter og kokte grønnsaker.

Er det godt? Har mine tvil ;).

Skrevet

Jeg har ikke sett en kjøttpudding på ca 30 år, og selv da må det ha vært hos en oldetante, eller noe slikt.

Jeg har alltid trodd det var noe som ble laget av dinosaurkjøtt....

;-)

Med vennlig hilsen

Skrevet

En kjøttpudding gir to middager her i huset.

1. middag pleier jeg å skjære den i skiver og varme i brun saus. Tilbehør er kokte poteter og lettkokt blomkål og/eller brokkoli og gulrøtter.

Til 2. middag skjærer jeg den i store terninger og varmer i tomatsaus, med spaghetti til. Og salat. Jeg synes kjøttpudding er veldig godt.

Skrevet

Jeg husker fra jeg var liten at den ble servert rett fra ovnen, med brun saus og rotgrønnsaker til. Mmm, har ikke tenkt på kjøttpudding på lenge, nå fikk jeg jammen lyst på det igjen:o)

Skrevet
  Babette skrev (På 5.9.2010 den 18.30):

En kjøttpudding gir to middager her i huset.

1. middag pleier jeg å skjære den i skiver og varme i brun saus. Tilbehør er kokte poteter og lettkokt blomkål og/eller brokkoli og gulrøtter.

Til 2. middag skjærer jeg den i store terninger og varmer i tomatsaus, med spaghetti til. Og salat. Jeg synes kjøttpudding er veldig godt.

Men lager du kjøttpudding selv, kjøper på slakter eller vakumpakket på super'n? Er det forskjell?

Ikke så begeistret for de jeg har smakt og lurer på om retten har forbedringspotensiale.

Skrevet
  Elextra skrev (På 5.9.2010 den 19.05):

Men lager du kjøttpudding selv, kjøper på slakter eller vakumpakket på super'n? Er det forskjell?

Ikke så begeistret for de jeg har smakt og lurer på om retten har forbedringspotensiale.

Jeg spiste en kjøttpudding fra butikken og den var grusomt salt :(

Skrevet
  Elextra skrev (På 5.9.2010 den 19.05):

Men lager du kjøttpudding selv, kjøper på slakter eller vakumpakket på super'n? Er det forskjell?

Ikke så begeistret for de jeg har smakt og lurer på om retten har forbedringspotensiale.

Det er nok absolutt best å lage selv. Da får man et helt rent produkt med de krydderne og ingrediensene man liker selv. Men det tar jo litt ekstra tid da. Men ikke så mye lenger ;O)

Skrevet
  candyqueen_83 skrev (På 5.9.2010 den 19.11):

Det er nok absolutt best å lage selv. Da får man et helt rent produkt med de krydderne og ingrediensene man liker selv. Men det tar jo litt ekstra tid da. Men ikke så mye lenger ;O)

Tviler meget sterkt på at jeg noen gang kommer til å lage kjøttpudding. Neppe! Men om de hadde en god på slakteren kunne jeg kanskje vurdert å prøve, tipper barna ville like det. De jeg så langt har fått har virket ihjelkokt, fete og salte.

Amerikansk meatloaf, derimot, det er snadder! :P

Skrevet
  Elextra skrev (På 5.9.2010 den 19.14):

Tviler meget sterkt på at jeg noen gang kommer til å lage kjøttpudding. Neppe! Men om de hadde en god på slakteren kunne jeg kanskje vurdert å prøve, tipper barna ville like det. De jeg så langt har fått har virket ihjelkokt, fete og salte.

Amerikansk meatloaf, derimot, det er snadder! :P

Det tar ikke lang tid det heller :o)

http://www.vg.no/mat-og-drikke/oppskrift/oppskrift.php?id=306

Det er jo mye av det samme da. Slenger man sammen dobbel porsjon har man jo en ferdig i fryseren også :o)

Skrevet
  candyqueen_83 skrev (På 5.9.2010 den 19.18):

Det tar ikke lang tid det heller :o)

http://www.vg.no/mat-og-drikke/oppskrift/oppskrift.php?id=306

Det er jo mye av det samme da. Slenger man sammen dobbel porsjon har man jo en ferdig i fryseren også :o)

Nam!

Mye av det samme - som hva? Ikke som kjøttpudding, kjøttpuddingen jeg har fått har i hvertfall vært svært langt fra rent kjøtt.

Skrevet
  Elextra skrev (På 5.9.2010 den 19.24):

Nam!

Mye av det samme - som hva? Ikke som kjøttpudding, kjøttpuddingen jeg har fått har i hvertfall vært svært langt fra rent kjøtt.

Kjøttpudding fra butikken er jo bare mel :o) Lager du den selv bruker du jo kjøttdeig. Noen bruker vel farse, men godt med kjøttdeig :o)

Skrevet

Jeg kan dessverre ikke svare på spørsmålet, men vil gi hønnør for tematikken som refleksteres i spørsmålet; nemlig kjøttpudding. Det er noe kantramoderne og jordnært over det. Tiden spinnes tilbake til barndommen. Ford Cortina, slengbukser, etterhvert farge-tv, levergryte og kjøttpudding.

Bon appetit!

Skrevet
  BobbyPeru skrev (På 5.9.2010 den 20.07):

Jeg kan dessverre ikke svare på spørsmålet, men vil gi hønnør for tematikken som refleksteres i spørsmålet; nemlig kjøttpudding. Det er noe kantramoderne og jordnært over det. Tiden spinnes tilbake til barndommen. Ford Cortina, slengbukser, etterhvert farge-tv, levergryte og kjøttpudding.

Bon appetit!

Hehe, følte også et glimt av gamledager da jeg så tittelen "kjøttpudding", en kommer knapt lengre fra fancy nymotens kokkekunst *S*.

På den annen side - nå er det vel de nære og enkle ting som er på full fart inn igjen? Venter bare på at terteskjell med fiskepuddingterninger skal bli en slager på selskapsfronten! *S*

Skrevet
  Elextra skrev (På 5.9.2010 den 21.11):

Hehe, følte også et glimt av gamledager da jeg så tittelen "kjøttpudding", en kommer knapt lengre fra fancy nymotens kokkekunst *S*.

På den annen side - nå er det vel de nære og enkle ting som er på full fart inn igjen? Venter bare på at terteskjell med fiskepuddingterninger skal bli en slager på selskapsfronten! *S*

''Venter bare på at terteskjell med fiskepuddingterninger skal bli en slager på selskapsfronten! *S*''

Hehe, husker at dette var min mors selskapsmat - og var vi heldige, var det lørdagskos i stedet for "snitter" med kokt egg og gaffelbiter :-)

Skrevet

Kjøttpudding i terninger i brun saus. Potetstappe og ertestuing.

Dette serverer de på et gatekjøkken i Halden og er vel nesten "nasjonalretten" der:-)

Skrevet
  Speak skrev (På 6.9.2010 den 11.14):

Kjøttpudding i terninger i brun saus. Potetstappe og ertestuing.

Dette serverer de på et gatekjøkken i Halden og er vel nesten "nasjonalretten" der:-)

''Kjøttpudding i terninger i brun saus. Potetstappe og ertestuing.''

Nostalgi :-) Min mor lagde kjøttpudding med jevne mellomrom, og denne varianten var gjerne "restematen" på dag nr to.

Artig at de serverer det på et gatekjøkken, da!

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


×
×
  • Opprett ny...