Gå til innhold

soppinfeksjon og betennelse i øret


Gjest ørevondt

Anbefalte innlegg

Gjest ørevondt

hei! Samboeren min er veldig plaget med det ene øret, det begynte for 3 år siden at han fikk en kraftig ørebetennelse. Etter denne har han jevnlig hatt tilbakevendene kraftige betennelser i øret, som har vært behandlet med antibiotikakurer og øredråper (terra-cortil) Tidligere har han blitt bra, men for ca 3 månder siden fikk han en ny betennelse på øret og fikk samme behandling som tidligere. Fikk også øreskylling, da legen mente at det var mye voks i øregangen (er plaget med mye ørevoks i det øret) Men ingenting hjalp, verken pencilin eller lokkalbehandling med terra cortil. Ble så sendt til spesialist på øre,nese, hals. Der de mente han hadde soppinfeksjon i øret, ble grundig rengjort i øret med en "støvsuger" og fikk resept på en sopp salve som han skulle smøre 3 ganger daglig. Ny time 14 dager senere, og ingen bedring. Ble på nytt "støvsugd i øret, og fikk en dott tilsatt en slags sprit lagt inn i øret som skulle sitte der i 24 timer. Der vi mått tilsette spri hver 3 time for å holde den våt. Deretter fikk han to tuber, en antibiotika og en terrakortil som innehold kortison som skulle hjelpe. Men ingenting hjalp. Ny time en uke senere, der han ble rengjort igjen og legen smurte på lilla krystall. Og ingen egen behandling. Han hører ingenting på øret, kun litt samme dagen som han blir "støvsugd" er veldig plaget med et voldsomt trykk i øret. Og det ser ikke ut som om det lilla krystaller hjelper heller. Han er på tur å gå på veggen for til tider så gjør det veldig vondt. Han er veldig nøye når han dusjer at han ikke får en dråpe med vann i øret. Hva skal han gjøre, finnes det noen alternativ behandlig han kunne prøvd? Trenger sårt noen tips på forhånd takk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Stig Bruset - Alt. medisin

Det er viktig å sikre seg riktig diagnose uansett hvilken behandlingsform man velger. Først og fremst bør det tas mikrobiologisk prøve med dyrkning fra øregangen for å helt sikkert fastslå om det er bakterier eller sopp. Dernest bør det kanskje overveies å la øret være i fred en stund. Hver gang man bruker kremer, dråper eller væske så kan disse inneholde stoffer som irriterer huden i øregangen. Dere kan kanskje vurdere å la naturen jobbe litt?

Jeg kjenner dessverre ikke til noen alternativ behandlingsmetode som det er naturlig å anbefale her. Innen alternativ behandling jobber man ofte helhetlig, dvs at man forsøker å styrke hele organismen og ikke fokusere kun lokalt. Det vil bety å spise sunnere, styrke tarmfloraen og immunapparatet via helsekostprodukter og bruke lokal lymfedrenasje. Det vil si massasje omkring og under øret for å stimulere strømmen av lymfevæske som er viktig ved lokale infeksjoner.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...