Gå til innhold

Magekreft med spredning


Gjest Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Gjest Anonym bruker

Min mor på 63 år har for 3 måneder siden blitt diagnostisert med magekreft med spredning til leveren og buken. Hun er nå på sin 2. cellegiftkur etter at den første måtte stoppes tidlig(allergisk reaksjon og lave hvite blodverdier) Uansett viste kreften seg å ha økt i leveren så den hadde altså ingen eller motsatt effekt. Legen har sagt at hun har en uhelbredelig kreft, så det vi først og fremst håper på nå er å få så lang og fin tid med henne som mulig. Vi ønsker å finne noe alternativt som kan hjelpe under cellegiften og/eller finne noe som potensielt kan hjelpe henne med forhåpentligvis å leve lengre og føle seg friskere når hun ikke tåler cellegiften lengre. Sannsynligvis vil ikke det bli så lenge til da hun går mye ned i vekt, hennes hvite blodceller er veldig lave og forrige omgang måtte utsettes. Siden det finnes et mylder av alternative kurforslag for kreft er det en nesten umulig oppgave å finne ut av hva som kunne vært best. Derfor lurer jeg på om du har noen konkrete forslag til alternativ behandling.Hun går nå på en diett og tar endel tilskudd, selv om mye av det har hun stoppet å ta under cellegiften. Jeg har lest om en sprøyte som heter Kangliate(KLT) som visstnok skal bedre cellegiftens effekt og styrke immunforsvaret, men finner kun info om at dette brukes i USA, Kina og Russland. Er dette noe du kjenner til og hadde det vært mulig å bruke det i Norge? Er Nitter kuren en ide? Den kan kanskje ikke brukes under cellegift? Har også hørt om hypotermisk behandling av hele kroppen i tilegg til cellegift, men det gjøres ikke i Norge. Vet du i så fall hvor de gjør det? Tar ellers imot forslag til evn kosttilskudd eller andre ting som evn kunne hjelpe, med eller uten cellegift.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Stig Bruset - Alt. medisin

Jeg har ingen erfaring med Kangliate, men vet at det er en urtebasert medisin som kommer fra Kina der den har vært i bruk i flere år. Det er gjort noen undersøkelser som er positive, såkalte fase II studier, men ikke nok til at den kan godkjennes som kreftmedisin i Norge. Man har forsket på hypertermi (varmebehandling) ved Haukeland sykehus som eventuelt kan kontaktes for å høre om de har noe tilbud om å være med i utprøvning. Behandlingen tilbys også privat, bl.a. ved Klinik St Georg i Tyskland. Nitterkuren var mere brukt tidligere som støttebehandling, men det er ikkså mange leger som bruker denne lenger nå etter at dr Nitter døde.

Komplementær og alternativ kreftbehandling (KAM) har som formål å styrke pasientenes allmenntilstand fysisk og Komplementær og alternativ kreftbehandling har som mål å styrke pasienten fysisk og psykisk. Derigjennom kan de ha nytte av behandlingen både under pågående kreftbehandling og som rekonvalescens. De fleste metodene er ikke undersøkt ved vitenskapelige forsøk. Leger som tilbyr KAM bruker ofte å starte med en samtale og blodanalyse av immunforsvaret og ernæringsstatus. Deretter tilbys kostråd (mye frukt og grønt, kålgrønnsaker, løk og hvitløk, fiber og syrnede melkeprodukter) og kosttilskudd. Disse rådene skal korrigere ernæringsmangler og sørge for at kroppen har nok av viktige antioksydanter (vitamin A,C,E, selen og sink). I tillegg gis også ofte omega 3 fettsyrer (særlig ved avmagring) og tilskudd av melkesyrebakterier for å styrke tarmfloraen. Ofte brukes også immunstyrkende behandling som for eksempel mistelteininjeksjoner (Iscador).

For smerter anbefales ofte akupunktur eller aromaterapi og massasje. Det er også viktig å få hjelp på det psykiske plan gjennom samtaler med en psykolog eller behandler som kan anbefale avslapningsøvelser og for eksempel visualisering der man lager tankebilder på hvordan kroppen bekjemper kreftcellene. Alt dette regnes som understøttende behandling og så vidt jeg kjenner til finnes det ingen alternativ metode som beviselig kan kurere magekreft med spredning. Likevel er forløpet av en kreftsykdom svært forskjellig og jeg er overbevist om at det nytter å bli en sunnere kreftpasient.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...