Gå til innhold

Sukker


Gjest roogie

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Gjest sjøstjerna

Sukker er karbohydrat.

Karbohydrat består av atomene karbon, hydrogen og oksygen.

Det finnes flere typer sukker. Noen er monosakkarider (feks glukose eller druesukker). MEGET lett fordøyelige. Andre er di-sakkarider (feks sukrose="vanlig" sukker). Disse består av to "sukker-ringer". Også lett fordøyelige.

Stivelse er også karbohydrat, men da er disse sukkerringene flere. Men likevel satt sammen slik at de er relativt lett fordøyelige.

Mer komplekse karbohydrater er de vi sier er langsomme karbohydrater, som kroppen må jobbe litt mer for å bryte ned.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...