Sør Skrevet 14. februar 2011 Del Skrevet 14. februar 2011 Du skal ikke bruke olivenolje til steking, den tåler ikke så høye temperaturer. Hei Dorthe, Der er du nok feilinformert: ''Olivenolje er spesielt egnet til steking på grunn av dens høye røykpunkt (jomfruolje 190 °C, raffinert olje 220 °C).'' Kilde: Wiki. Jeg ville selvsagt ikke brukt jomfruolje til å steke, men vanlig olivenolje er veldig bra. Med vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/360615-fu-sm%C3%B8r-og-margarin/page/2/#findComment-3117566 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elextra Skrevet 14. februar 2011 Del Skrevet 14. februar 2011 Hei Dorthe, Der er du nok feilinformert: ''Olivenolje er spesielt egnet til steking på grunn av dens høye røykpunkt (jomfruolje 190 °C, raffinert olje 220 °C).'' Kilde: Wiki. Jeg ville selvsagt ikke brukt jomfruolje til å steke, men vanlig olivenolje er veldig bra. Med vennlig hilsen Hverken rapsolje eller olivenolje tåler spesielt høye temperaturer. Det gjør imidlertid palmeolje (som vel er omdiskutert og som få bruker hjemme). Bruker selv mye olivenolje, da - men ikke til kjøtt eller annet hvor jeg ønsker stekeskorpe - da er smør bedre egnet. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/360615-fu-sm%C3%B8r-og-margarin/page/2/#findComment-3117567 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dorthe Skrevet 14. februar 2011 Del Skrevet 14. februar 2011 Hei Dorthe, Der er du nok feilinformert: ''Olivenolje er spesielt egnet til steking på grunn av dens høye røykpunkt (jomfruolje 190 °C, raffinert olje 220 °C).'' Kilde: Wiki. Jeg ville selvsagt ikke brukt jomfruolje til å steke, men vanlig olivenolje er veldig bra. Med vennlig hilsen Jeg har hørt at rapsolje er best. Da jeg var gift brukte vi olivenolje og etter det liker jeg det ikke ;o) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/360615-fu-sm%C3%B8r-og-margarin/page/2/#findComment-3117580 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sør Skrevet 14. februar 2011 Del Skrevet 14. februar 2011 Jeg har hørt at rapsolje er best. Da jeg var gift brukte vi olivenolje og etter det liker jeg det ikke ;o) ''Da jeg var gift brukte vi olivenolje og etter det liker jeg det ikke ;o)'' Jeg :tror: det er best ikke å spørre om hva dere brukte det til... ;-) Med vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/360615-fu-sm%C3%B8r-og-margarin/page/2/#findComment-3117582 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Kayia Skrevet 14. februar 2011 Del Skrevet 14. februar 2011 Hverken rapsolje eller olivenolje tåler spesielt høye temperaturer. Det gjør imidlertid palmeolje (som vel er omdiskutert og som få bruker hjemme). Bruker selv mye olivenolje, da - men ikke til kjøtt eller annet hvor jeg ønsker stekeskorpe - da er smør bedre egnet. Det kan vi godt fortsette med heldigvis (mmm, så mye bedre:). Det er svært lite fett som trenger inn i kjøttet når vi steker det, så om man bare løfter opp biffen uten å helle smøret over i saus/ over poteter er det ikke rare kaloritillegget med smør vs olje 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/360615-fu-sm%C3%B8r-og-margarin/page/2/#findComment-3117583 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Kayia Skrevet 14. februar 2011 Del Skrevet 14. februar 2011 Jeg har hørt at rapsolje er best. Da jeg var gift brukte vi olivenolje og etter det liker jeg det ikke ;o) Raps anbefales framfor olivenolje fordi føstnevnte er nøytral på smak mens sistnevnte ofte er mer smaksrik og heller anbefales til salater eller til å helle over feks pasta. Ingen av dem er supergode på høye temperaturer, men på moderat varme er raps god til egg/ sopp/ grønnsaker etc syns jeg. Kjøtt og fisk stekes i margarin her i huset, det skal jo ikke rare greia til å gi god skorpe og smak 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/360615-fu-sm%C3%B8r-og-margarin/page/2/#findComment-3117587 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest luftslott Skrevet 14. februar 2011 Del Skrevet 14. februar 2011 Raps anbefales framfor olivenolje fordi føstnevnte er nøytral på smak mens sistnevnte ofte er mer smaksrik og heller anbefales til salater eller til å helle over feks pasta. Ingen av dem er supergode på høye temperaturer, men på moderat varme er raps god til egg/ sopp/ grønnsaker etc syns jeg. Kjøtt og fisk stekes i margarin her i huset, det skal jo ikke rare greia til å gi god skorpe og smak Har ikke noe imot olivensmaken, så her bruker vi olivenolje (ikke virgin) til alt og på både middels og høye temperaturer. Får sprø og gyllen stekeskorpe likevel:-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/360615-fu-sm%C3%B8r-og-margarin/page/2/#findComment-3117593 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Nerda Skrevet 14. februar 2011 Del Skrevet 14. februar 2011 Hvilket produkt smaker best? Kviteseidsmør kanskje... Hva bruker du til baking/matlaging? Skal jeg holde meg til smør, er det og blir Meierismør eller lignende produkter. Ellers er det mye olje. Hva bruker du på brød/knekkebrød? Meierismør med måte. Hvilket produkt smaker verst? Melange 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/360615-fu-sm%C3%B8r-og-margarin/page/2/#findComment-3117594 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Kayia Skrevet 14. februar 2011 Del Skrevet 14. februar 2011 Har ikke noe imot olivensmaken, så her bruker vi olivenolje (ikke virgin) til alt og på både middels og høye temperaturer. Får sprø og gyllen stekeskorpe likevel:-) Smak og behag Jeg syns olivensmaken er på dominant og liker noe mer nøytralt bedre. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/360615-fu-sm%C3%B8r-og-margarin/page/2/#findComment-3117596 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Kayia Skrevet 14. februar 2011 Del Skrevet 14. februar 2011 ''Hvilket produkt smaker best?'' Avhengig av formål. ''Hva bruker du til baking/matlaging?'' Melange eller rapsolje til baking og steking, smakssterke oljer når jeg vil smakstilsette mat (sesamolje over wok er kjempegodt, trøffelolje over bakte cherrytomater er himmelsk! ''Hva bruker du på brød/knekkebrød?'' Ingenting. ''Hvilket produkt smaker verst?'' Meierismør. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/360615-fu-sm%C3%B8r-og-margarin/page/2/#findComment-3117599 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest frillen Skrevet 14. februar 2011 Del Skrevet 14. februar 2011 Bremykt på skiva. Steker i melange flytende og olivenolje. Og så tar jeg ei skje olivenolje to ganger daglig. Baker gjør jeg ikke, men hadde nok valgt flytende melange om jeg skulle bakt. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/360615-fu-sm%C3%B8r-og-margarin/page/2/#findComment-3117600 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dorthe Skrevet 14. februar 2011 Del Skrevet 14. februar 2011 ''Da jeg var gift brukte vi olivenolje og etter det liker jeg det ikke ;o)'' Jeg :tror: det er best ikke å spørre om hva dere brukte det til... ;-) Med vennlig hilsen Matlaging Sør, kun matlaging ) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/360615-fu-sm%C3%B8r-og-margarin/page/2/#findComment-3117612 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dorthe Skrevet 14. februar 2011 Del Skrevet 14. februar 2011 Raps anbefales framfor olivenolje fordi føstnevnte er nøytral på smak mens sistnevnte ofte er mer smaksrik og heller anbefales til salater eller til å helle over feks pasta. Ingen av dem er supergode på høye temperaturer, men på moderat varme er raps god til egg/ sopp/ grønnsaker etc syns jeg. Kjøtt og fisk stekes i margarin her i huset, det skal jo ikke rare greia til å gi god skorpe og smak Det med stekeskorpa er jeg helt enig med deg i. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/360615-fu-sm%C3%B8r-og-margarin/page/2/#findComment-3117614 Del på andre sider Flere delingsvalg…
ariadne Skrevet 15. februar 2011 Del Skrevet 15. februar 2011 Hvilket produkt smaker best? Smør Hva bruker du til baking/matlaging? Baker med smør pga at det er sunnere og mye bedre. Steker i smør og rapsolje. Hva bruker du på brød/knekkebrød? Ingenting Hvilket produkt smaker verst? Margarin! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/360615-fu-sm%C3%B8r-og-margarin/page/2/#findComment-3117616 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 15. februar 2011 Del Skrevet 15. februar 2011 Hverken rapsolje eller olivenolje tåler spesielt høye temperaturer. Det gjør imidlertid palmeolje (som vel er omdiskutert og som få bruker hjemme). Bruker selv mye olivenolje, da - men ikke til kjøtt eller annet hvor jeg ønsker stekeskorpe - da er smør bedre egnet. Kokosolje (som er fast ved vanlig romtemperatur) og smør er vel det som tåler høy varme best. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/360615-fu-sm%C3%B8r-og-margarin/page/2/#findComment-3117642 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest - Ingoen - Skrevet 15. februar 2011 Del Skrevet 15. februar 2011 '' Kan man erstatte Melange med meierismør i alle situasjoner ? *uvitende*'' Ja. ) Det er mye bedre for kroppen din også. Man lærer stadig noe nytt her på Dol, altså ;-) Takk for svar, Lillemus. Da skal jeg fra nå av kun kjøpe meierismør og forkaste melange. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/360615-fu-sm%C3%B8r-og-margarin/page/2/#findComment-3117685 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Modern77 Skrevet 15. februar 2011 Del Skrevet 15. februar 2011 Til baking, steking osv bruker jeg Soft flora plantemargarin, funker bra den :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/360615-fu-sm%C3%B8r-og-margarin/page/2/#findComment-3117693 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Platina Skrevet 15. februar 2011 Del Skrevet 15. februar 2011 Man lærer stadig noe nytt her på Dol, altså ;-) Takk for svar, Lillemus. Da skal jeg fra nå av kun kjøpe meierismør og forkaste melange. Litt info fra Helsedirektoratet bare for å balansere propagandaen fra lavkarbojunkyene littegrann. http://www.helsedirektoratet.no/ernaering/matvarer_og_n_ringsstoffer/matvaregrupper/sm_r__margarin_og_oljer_66497 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/360615-fu-sm%C3%B8r-og-margarin/page/2/#findComment-3117712 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Kayia Skrevet 15. februar 2011 Del Skrevet 15. februar 2011 '' Kan man erstatte Melange med meierismør i alle situasjoner ? *uvitende*'' Ja. ) Det er mye bedre for kroppen din også. ''Kan man erstatte Melange med meierismør i alle situasjoner ? *uvitende*'' ''Ja. ) Det er mye bedre for kroppen din også'' Det ække sant! ;-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/360615-fu-sm%C3%B8r-og-margarin/page/2/#findComment-3117713 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 15. februar 2011 Del Skrevet 15. februar 2011 ''Kan man erstatte Melange med meierismør i alle situasjoner ? *uvitende*'' ''Ja. ) Det er mye bedre for kroppen din også'' Det ække sant! ;-) Kan du gi meg en god grunn til at kjemikaliemargarin er bedre for kroppen enn naturlig smør? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/360615-fu-sm%C3%B8r-og-margarin/page/2/#findComment-3117890 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.