Lillemus Skrevet 15. februar 2011 Del Skrevet 15. februar 2011 Litt info fra Helsedirektoratet bare for å balansere propagandaen fra lavkarbojunkyene littegrann. http://www.helsedirektoratet.no/ernaering/matvarer_og_n_ringsstoffer/matvaregrupper/sm_r__margarin_og_oljer_66497 Den artikkelen er 4 år gammel og selv helsedirektoratet har i det siste innrømmet at mettet fett ikke er så farlig allikevel. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/360615-fu-sm%C3%B8r-og-margarin/page/3/#findComment-3117891 Del på andre sider Flere delingsvalg…
jubalong70 Skrevet 15. februar 2011 Del Skrevet 15. februar 2011 Siden myke margariner er kjemisk behandlet og knapt inneholder noe som er sunt i det hele tatt - så velger jeg smør som svar på alt bortsett fra siste spørsmålet. Der velger jeg margariner, med Vita og Soft som desiderte værstinger! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/360615-fu-sm%C3%B8r-og-margarin/page/3/#findComment-3117892 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Kayia Skrevet 15. februar 2011 Del Skrevet 15. februar 2011 Kan du gi meg en god grunn til at kjemikaliemargarin er bedre for kroppen enn naturlig smør? Jeg har ikke sagt at det er _bedre_, men at det ikke er sant at smør er bedre. Jeg kan sende deg mange linker som forteller at margarin ikke var spesielt sunt fram til 90-tallet fordi det dengang ble framstilt av hardnede oljer, men at dette ikke gjelder for dagens margarin. Jeg googlet dette igjen nå, og finner masse blogger/ forum som trekker (90-tallsvarianten) av margarin i tvil, men altså ikke et eneste faglig begrunnet argument. Kjenner du til dette hadde det vært kjekt å lese 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/360615-fu-sm%C3%B8r-og-margarin/page/3/#findComment-3117905 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest lavkarbojunkie Skrevet 15. februar 2011 Del Skrevet 15. februar 2011 Den artikkelen er 4 år gammel og selv helsedirektoratet har i det siste innrømmet at mettet fett ikke er så farlig allikevel. Mettet fett - sammen med raske karbohydrater - er definitivt farlig. Det farligste, faktisk. Dersom man spiser lavkarbo, er mettet fett ok, men IKKE i et vanlig, "karbo-belastet" kosthold. Da lagrer man sukkeret som fett, og det legger seg også i årene. Ved et sånt kosthold, er plantemargarin mye bedre. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/360615-fu-sm%C3%B8r-og-margarin/page/3/#findComment-3118059 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest lavkarbojunkie Skrevet 15. februar 2011 Del Skrevet 15. februar 2011 Her ser du litt om hvordan man lager smør vs margarin: http://fristendelavkarbo.files.wordpress.com/2010/12/margarinsmc3b8r.jpg Snakk om propaganda! Palmeolje benyttes ikke i plantemargarin lenger, så tegningen i seg selv, er jo helt feil. Da kan man regne med at annen propaganda også er helt feil. Det får da være frenser til visvas. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/360615-fu-sm%C3%B8r-og-margarin/page/3/#findComment-3118060 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 15. februar 2011 Del Skrevet 15. februar 2011 Mettet fett - sammen med raske karbohydrater - er definitivt farlig. Det farligste, faktisk. Dersom man spiser lavkarbo, er mettet fett ok, men IKKE i et vanlig, "karbo-belastet" kosthold. Da lagrer man sukkeret som fett, og det legger seg også i årene. Ved et sånt kosthold, er plantemargarin mye bedre. Kan du forklare meg hvordan fett som har et smeltepunkt på 24 grader som kokosfett kan lagre seg i årene våre, de har en temperatur på 35-37 grader... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/360615-fu-sm%C3%B8r-og-margarin/page/3/#findComment-3118061 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elextra Skrevet 15. februar 2011 Del Skrevet 15. februar 2011 Kan du forklare meg hvordan fett som har et smeltepunkt på 24 grader som kokosfett kan lagre seg i årene våre, de har en temperatur på 35-37 grader... Har ikke svar på spørsmålet ditt, men tviler på at det dreier seg om at fettet evt. lagres i årene i samme form som det inntas . 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/360615-fu-sm%C3%B8r-og-margarin/page/3/#findComment-3118063 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest smørspørsmål Skrevet 15. februar 2011 Del Skrevet 15. februar 2011 Mettet fett - sammen med raske karbohydrater - er definitivt farlig. Det farligste, faktisk. Dersom man spiser lavkarbo, er mettet fett ok, men IKKE i et vanlig, "karbo-belastet" kosthold. Da lagrer man sukkeret som fett, og det legger seg også i årene. Ved et sånt kosthold, er plantemargarin mye bedre. Jeg vil gjerne ha RIKTIG informasjon om smør og margarin, så jeg setter pris på om du kan opplyse meg :-) Er Melange farlig? Jeg bruker det til baking og steking. Hvilket smør er best (helsemessig) å ha på brødmat/daglig kost? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/360615-fu-sm%C3%B8r-og-margarin/page/3/#findComment-3118072 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elextra Skrevet 15. februar 2011 Del Skrevet 15. februar 2011 Jeg vil gjerne ha RIKTIG informasjon om smør og margarin, så jeg setter pris på om du kan opplyse meg :-) Er Melange farlig? Jeg bruker det til baking og steking. Hvilket smør er best (helsemessig) å ha på brødmat/daglig kost? http://www.helsedirektoratet.no/ernaering/matvarer_og_n_ringsstoffer/matvaregrupper/sm_r__margarin_og_oljer_66497 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/360615-fu-sm%C3%B8r-og-margarin/page/3/#findComment-3118076 Del på andre sider Flere delingsvalg…
mariaflyfly Skrevet 15. februar 2011 Del Skrevet 15. februar 2011 Jeg vil gjerne ha RIKTIG informasjon om smør og margarin, så jeg setter pris på om du kan opplyse meg :-) Er Melange farlig? Jeg bruker det til baking og steking. Hvilket smør er best (helsemessig) å ha på brødmat/daglig kost? ''Hvilket smør er best (helsemessig) å ha på brødmat/daglig kost?'' Det som inneholder mest umettede fettsyrer. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/360615-fu-sm%C3%B8r-og-margarin/page/3/#findComment-3118077 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest lavkarbojunkie Skrevet 16. februar 2011 Del Skrevet 16. februar 2011 Kan du forklare meg hvordan fett som har et smeltepunkt på 24 grader som kokosfett kan lagre seg i årene våre, de har en temperatur på 35-37 grader... tror du fett lagres i årene uten å "bearbeides" først? Når man spiser karbohydrater, særlig de raske, åpnes fettreseptorene i kroppen. Mettet fett som tilføres da, er det verste som finnes, for de smeller rett inni fettreseptorerene og fører til økt fettlagring. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/360615-fu-sm%C3%B8r-og-margarin/page/3/#findComment-3118510 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.