Gå til innhold

Tips til middag


Anbefalte innlegg

Gjest Nickløsheletida
Skrevet

Jeg skal ha et par kollegaer på middag og tenkte på en kyllinggryte. Hva er din beste kyllinggryte? Har du noe annet lettvindt og godt å foreslå som ikke tar så alt for lang tid å lage, så mottar jeg gjerne tips.

  • Svar 49
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • Mrs D

    6

  • Mandolaika

    5

  • mariaflyfly

    3

  • Persille1365381127

    2

Skrevet

Bruker egentlig skjelden kylling i selskap, men har servert både coq au vin (med kylling) og fylt kyllingfilet med båndspagetti og roquefortsaus - begge med suksess :)

Gjest Nickløsheletida
Skrevet

Bruker egentlig skjelden kylling i selskap, men har servert både coq au vin (med kylling) og fylt kyllingfilet med båndspagetti og roquefortsaus - begge med suksess :)

Det skal ikke være noe selskap, bare en hverdagsmiddag da de kommer til meg etter jobb. Ellers takk for tips:-)

Persille1365381127
Skrevet

Stek skorpe på kyllingfiletene i stekepanne, legg dem i ildfast form med bacon, løk, fersk champignon og soltørket tomat som også er stekt litt på forhånd, cherrytomater, frisk basilikum, og marinert hvitløk. Fyll på med kremfløte til alt er nesten dekket.

Kok ris, og ha en fin salat til :)

Med unntak av risen kan du egentlig lage alt dagen i forveien....

En annen ting; vanlig salat er kjedelig. Lag heller salat av paprika (flere farger), cherrytomater, mango, selleri, granateple, sukkererter, melon, ruccola eller spinat, frisk champignon og pinjekjerner. I prinsippet kan du ta det du finner i grønnsaksdisken. Da blir den litt morsommere både i farge og smak :)

Skrevet

Det så godt ut. Takk for tips:-)

Det er veldig enkelt, og kjempegodt. :) Smoked paprika-krydderet fås på litt større matvarebutikker, og på Gutta på Haugen.

Skrevet

Det skal ikke være noe selskap, bare en hverdagsmiddag da de kommer til meg etter jobb. Ellers takk for tips:-)

Hva med red curry suppe med kokosmelk og kylling da, det hadde vi i dag. Kjempegodt spesielt etter all julematen...

Gjest Nickløsheletida
Skrevet

Stek skorpe på kyllingfiletene i stekepanne, legg dem i ildfast form med bacon, løk, fersk champignon og soltørket tomat som også er stekt litt på forhånd, cherrytomater, frisk basilikum, og marinert hvitløk. Fyll på med kremfløte til alt er nesten dekket.

Kok ris, og ha en fin salat til :)

Med unntak av risen kan du egentlig lage alt dagen i forveien....

En annen ting; vanlig salat er kjedelig. Lag heller salat av paprika (flere farger), cherrytomater, mango, selleri, granateple, sukkererter, melon, ruccola eller spinat, frisk champignon og pinjekjerner. I prinsippet kan du ta det du finner i grønnsaksdisken. Da blir den litt morsommere både i farge og smak :)

Nå ble det litt vankelig å bestemme seg, men jeg tror jeg går for denne. Bruker du baconterninger eller strimler?

Gjest Nickløsheletida
Skrevet

Det er veldig enkelt, og kjempegodt. :) Smoked paprika-krydderet fås på litt større matvarebutikker, og på Gutta på Haugen.

Aha, så det er krydder. Skjønte ikke hva slags paprika det var ;-)

Gjest Nickløsheletida
Skrevet

Det er veldig enkelt, og kjempegodt. :) Smoked paprika-krydderet fås på litt større matvarebutikker, og på Gutta på Haugen.

Jeg har paprikakrydder, merket Hindu. Kan jeg bruke det?

Gjest Nickløsheletida
Skrevet

Hva med red curry suppe med kokosmelk og kylling da, det hadde vi i dag. Kjempegodt spesielt etter all julematen...

Jo, men jeg er litt lei av curry. Pleier å lage en kyllinggryte med curry, men har laget den litt for ofte:-)

Persille1365381127
Skrevet

Nå ble det litt vankelig å bestemme seg, men jeg tror jeg går for denne. Bruker du baconterninger eller strimler?

Det spiller ingen rolle, jeg pleier bare kjøpe vanlig bacon og strimle det før jeg steker det.

Lykke til! Det er veldig lett, og veldig godt :)

Skrevet

Dette er min favoritt:

Kyllingfileter bankes flate uten at de går i stykker. Strø litt salt og pepper på. Legg på rikelig med moset fetaost og pesto. Jeg bruker et helt glass fetaost (siler av oljen) og et glass pesto til to personer og 3 fileter.

Rull hver filet forsiktig sammen og vikle 1-2 baconskiver rundt hver filetrull, slik at baconet "lukker" rullen. Legges i en stor ildfast form eller langpanne.

Jeg synes det går lettest å rulle fileten sammen på langs.

Inn i ovnen på 200 grader og litt over midt i ovnen i ca. 35 minutter til baconet ser passe stekt ut.

Serveres med ris (med soyasausdrypp) og salat.

Noe av fyllet renner ut under stekinga, men vi spiser det også.

Skrevet

Noe av det beste jeg vet er å woke kyllingfileter, masse purreløk, paprika og brekkbønner (ha gjerne i div sopp også) sammen med en kyllingbuljongterning, fløte og creme fraiche. Ofte dropper jeg risen, men til selskap ville jeg nok tatt med ris også.

Gjest Nickløsheletida

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...