Gjest farse Skrevet 13. april 2012 Skrevet 13. april 2012 De sier jo i media hele tiden at ikke bør spise så mye farseprodukter som pølser, medisterkaker, kjøttkaker osv. Hvorfor? Men hva om man lager kjøttkaker osv. på karbonadedeig. Kan ikke se at det skal være så ille? Og det finnes jo "rene" pølser også laget på mye kjøtt og lite annet. Er de så ille? 0 Siter
Mandolaika Skrevet 13. april 2012 Skrevet 13. april 2012 ''De sier jo i media hele tiden at ikke bør spise så mye farseprodukter som pølser, medisterkaker, kjøttkaker osv. Hvorfor?'' Er vel fordi det er blandingsprodukter? ''Men hva om man lager kjøttkaker osv. på karbonadedeig. Kan ikke se at det skal være så ille? Og det finnes jo "rene" pølser også laget på mye kjøtt og lite annet. Er de så ille?'''' Nei, da er det jo noe annet og ikke blandingsprodukt. 0 Siter
Colette Skrevet 13. april 2012 Skrevet 13. april 2012 ''De sier jo i media hele tiden at ikke bør spise så mye farseprodukter som pølser, medisterkaker, kjøttkaker osv. Hvorfor?'' Er vel fordi det er blandingsprodukter? ''Men hva om man lager kjøttkaker osv. på karbonadedeig. Kan ikke se at det skal være så ille? Og det finnes jo "rene" pølser også laget på mye kjøtt og lite annet. Er de så ille?'''' Nei, da er det jo noe annet og ikke blandingsprodukt. Hvis man kjøper kjøttdeig/medisterdeig, og sper med melk, salt, pepper, potetmel osv.- så er vel dette også et "blandingsprodukt"? 0 Siter
Mandolaika Skrevet 13. april 2012 Skrevet 13. april 2012 Hvis man kjøper kjøttdeig/medisterdeig, og sper med melk, salt, pepper, potetmel osv.- så er vel dette også et "blandingsprodukt"? ''Hvis man kjøper kjøttdeig/medisterdeig, og sper med melk, salt, pepper, potetmel osv.- så er vel dette også et "blandingsprodukt"?'' Ja, men da vet man jo selv hva man har blandet oppi. :-) 0 Siter
Colette Skrevet 13. april 2012 Skrevet 13. april 2012 ''Hvis man kjøper kjøttdeig/medisterdeig, og sper med melk, salt, pepper, potetmel osv.- så er vel dette også et "blandingsprodukt"?'' Ja, men da vet man jo selv hva man har blandet oppi. :-) ''Ja, men da vet man jo selv hva man har blandet oppi. :-)'' Det blir vel omtrent det samme man har oppi:-) 0 Siter
Gjest Pilka Skrevet 13. april 2012 Skrevet 13. april 2012 Poenget er at rent kjøtt er sunnere enn når det blir blandet med mel osv. Å spise mye pølser er omtrent som å spise mye kaker. 0 Siter
Gjest Pilka Skrevet 13. april 2012 Skrevet 13. april 2012 ''Hvis man kjøper kjøttdeig/medisterdeig, og sper med melk, salt, pepper, potetmel osv.- så er vel dette også et "blandingsprodukt"?'' Ja, men da vet man jo selv hva man har blandet oppi. :-) Det blir ikke sunnere av at man vet om alt det usunne man har blandet oppi. 0 Siter
Mandolaika Skrevet 13. april 2012 Skrevet 13. april 2012 ''Ja, men da vet man jo selv hva man har blandet oppi. :-)'' Det blir vel omtrent det samme man har oppi:-) ''Det blir vel omtrent det samme man har oppi:-)'' Kanskje, men det har man kanskje mindre kontroll på da? Jeg er ikke helt sikker jeg altså. 0 Siter
Mandolaika Skrevet 13. april 2012 Skrevet 13. april 2012 Det blir ikke sunnere av at man vet om alt det usunne man har blandet oppi. ''Det blir ikke sunnere av at man vet om alt det usunne man har blandet oppi.'' Nei, så man behøver ikke blande noe usunt oppi da. :-) 0 Siter
Sør Skrevet 13. april 2012 Skrevet 13. april 2012 Det er vel flere årsaker: 1) Tradisjonelt så har fettinnholdet vært høyt, og ofte mye salt også, samt konserveringsmidler. Det har også vært bruk av lavkvalitetsprodukter fra dyret. 2) Mange bakterier (f. eks. den farlige E.coli.) lever for det meste på overflaten av kjøtt. Selv om det skulle være E.coli på en stek, så er det altså lite av det, og det blir drept når overflaten stekes. Hvis man kverner kjøttet derimot, så vil overflatearealet øke veldig mange ganger. Mengden av E.coli som kan bosette seg på kjøttet er derfor veldig mye større. Det kan nå leve "inni" en hamburger, for eksempel. Derfor er det mye farligere å spise ustekte hamburgere enn en ustekt stek, for eksempel. Med vennlig hilsen 0 Siter
Colette Skrevet 13. april 2012 Skrevet 13. april 2012 ''Det blir vel omtrent det samme man har oppi:-)'' Kanskje, men det har man kanskje mindre kontroll på da? Jeg er ikke helt sikker jeg altså. Jeg tror vi er ganske flinke til og lure oss selv. Har man spedd et produkt, så har man tilført såpass at det ikke lenger er et rent kjøttprodukt. Eller fiskeprodukt:-) 0 Siter
PieLill Skrevet 14. april 2012 Skrevet 14. april 2012 ''De sier jo i media hele tiden at ikke bør spise så mye farseprodukter som pølser, medisterkaker, kjøttkaker osv. Hvorfor?'' Er vel fordi det er blandingsprodukter? ''Men hva om man lager kjøttkaker osv. på karbonadedeig. Kan ikke se at det skal være så ille? Og det finnes jo "rene" pølser også laget på mye kjøtt og lite annet. Er de så ille?'''' Nei, da er det jo noe annet og ikke blandingsprodukt. Det er ikke noe problem i seg selv at det er blandingsprodukter. Problemet er hva som blir blandet i. Ikke mye kjøtt i en vanlig kjøttpølse. mvh 0 Siter
PieLill Skrevet 14. april 2012 Skrevet 14. april 2012 Det er ikke noe galt med farseprodukter/blandingsprodukter i seg selv. Tradisjonelt er det en god måte å utnytte deler av dyret som ellers ville blitt kastet. Problemet er hva matindustrien putter i pølser og andre blandingsprodukter. Lite kjøtt og mye annet rart. I hjemmelaget farsemat styrer du natrurligvis selv hvor sunt eller usunt det blir. Viktig at alle farseprodukter er gjennomkokte/-stekte mhp matsmitte. mvh 0 Siter
Mrs D Skrevet 14. april 2012 Skrevet 14. april 2012 ''Men hva om man lager kjøttkaker osv. på karbonadedeig.'' Litt avhengig av hvor mye du sper dem, og hva du sper med. Men kjøttkaketr av karbonade er ganske sunn mat. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.