Hushjelpen Skrevet 15. april 2012 Skrevet 15. april 2012 Hvor mye mat må man handle inn til 20 stk - konfirmasjon. Vi skal ha koldtbord, og lurer på om jeg skal lage selv. Hva serverer man til koldtbord, noen som kan komme med tips? 0 Siter
Gjest GA Skrevet 15. april 2012 Skrevet 15. april 2012 Da ungene ble døpt laget vi koldtbord selv (og med hjelp av div familiemedlemmer som stilte opp med sin "spesialitet"). Mitt innspill er ihvertfall: Lag mye mindre enn du tror! (Vi hadde koldtbordrester i månedsvis etter hver dåp.) Særlig hvis det er brød/loff og dessert/kaker. 0 Siter
Gjest kanskjeeeeeeeeee Skrevet 15. april 2012 Skrevet 15. april 2012 Fordelen med koldtbord er jo at om det blir rester, så har dere jo pålegg dagene fremover Du må jo tenke litt på hvor mye kaker det blir også, folk skal ha plass til kaker. 6-7 pariserloffer, rikelig med brus i ulike sorter (holder å kjøpe en kasse tenker jeg, er det rester så er jo ikke det krise)... Ha også et par karafler med vann å servere. Da vi hadde koldtbord hadde vi røkelaks og eggerøre (kjøp en ferdig oppskjært røkelaksside) eggerøren lager du samme morgen, kjapt å lage :-) Kjøp to pakker med Gilde ferdigstekte karbonader og stek 4-5 løk delt i ringer. Dette varmer dere i ovnen en halvtime før selskapet. Om dere ønsker flere alternative varmretter, er kyllinglår en slager i koldtbord... Gryterett med ris til er også bra. Så kan dere dandere et spekefat, kjøp gjerne de ferdige spekefatene de selger, 3 pakker av de vil jeg tro holder, og dander de fint rundt et fat. Pynt med kålblad, cherrytomat eller lignende. Lag gjerne et ostefat og om dere har lyst til det, litt smøreost, et par ulike lagrede oster, og salte kjeks. Litt frisk frukt på bordet, gjerne oppskjært. Salater... En frisk salat, en pastasalat og en potetsalat... Pølser til barna? Ikke nødvendig egentlig, de fleste liker vel karbonader og loff med ulike pålegg? 0 Siter
Gjest Doppia Skrevet 15. april 2012 Skrevet 15. april 2012 Fordelen med koldtbord er jo at om det blir rester, så har dere jo pålegg dagene fremover Du må jo tenke litt på hvor mye kaker det blir også, folk skal ha plass til kaker. 6-7 pariserloffer, rikelig med brus i ulike sorter (holder å kjøpe en kasse tenker jeg, er det rester så er jo ikke det krise)... Ha også et par karafler med vann å servere. Da vi hadde koldtbord hadde vi røkelaks og eggerøre (kjøp en ferdig oppskjært røkelaksside) eggerøren lager du samme morgen, kjapt å lage :-) Kjøp to pakker med Gilde ferdigstekte karbonader og stek 4-5 løk delt i ringer. Dette varmer dere i ovnen en halvtime før selskapet. Om dere ønsker flere alternative varmretter, er kyllinglår en slager i koldtbord... Gryterett med ris til er også bra. Så kan dere dandere et spekefat, kjøp gjerne de ferdige spekefatene de selger, 3 pakker av de vil jeg tro holder, og dander de fint rundt et fat. Pynt med kålblad, cherrytomat eller lignende. Lag gjerne et ostefat og om dere har lyst til det, litt smøreost, et par ulike lagrede oster, og salte kjeks. Litt frisk frukt på bordet, gjerne oppskjært. Salater... En frisk salat, en pastasalat og en potetsalat... Pølser til barna? Ikke nødvendig egentlig, de fleste liker vel karbonader og loff med ulike pålegg? Rester som gjestene har hostet og tatt på, nei takk. 0 Siter
Gjest kanskjeeeeeeeeee Skrevet 15. april 2012 Skrevet 15. april 2012 Rester som gjestene har hostet og tatt på, nei takk. prippen du er da Trenger jo ikke sette fram alt på en gang da, fylle på når det begynner å bli tomt på fata 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 15. april 2012 Skrevet 15. april 2012 Rester som gjestene har hostet og tatt på, nei takk. What?? 0 Siter
Onsdag1365380628 Skrevet 16. april 2012 Skrevet 16. april 2012 Vi hadde koldtbord til konfirmasjon i fjor. Jeg laget alt selv. Hadde på forhånd ingen erfaring rundt det med koldtbord, men synes det var dyrt å kjøpe ferdig. Gjorde alt klart kvelden i forveien, så det var bare å sette frem. Jeg søkte litt rundt på nettet og fant en side med forslag til hva en kunne servere og mengde pr person. Jeg skrev ut siden og byttet ut noen av forslagene med egne og konfirmantens ønsker. Vi kjøpte en maskin for å skjære opp pålegget, billig, rundt 200 kroner og den kom godt med. Lagde dressinger selv, og potetsalat. Hjembakt brød. Både grovt og fint. Godt smør. Hadde kjøttboller og småpølser for barnas skyld, men ellers spiser de vel stort sett hva de voksne liker. Jeg koste meg med arbeidet rundt planleggingen, og var i ettertid fornøyd med å ha fått til å lage eget koldtbord med bare hjemmelaget mat. 0 Siter
Angustia Skrevet 16. april 2012 Skrevet 16. april 2012 Rester som gjestene har hostet og tatt på, nei takk. ''Rester som gjestene har hostet og tatt på, nei takk.'' Du store alpakka, hva slags gjester pleier du å ha?! Du spiser vel ikke buffetmat fra restauranter eller hotellkjøkken heller, da? 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.