Gå til innhold

Enkel middag?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Kyllingfilet i biter varmes i wokpanne og frosne grønnsaker tilsettes. Ris kan kokes til. Istedenfor kylling kan du bruke små kjøttboller eller fisk i små biter.

Steke løk og poteter på en panne og sett til slutt en bit fisk med. Pitabrød med grønnsaker, Pasta med pastasaus og små kjøttboller. Salat med egg og tunfisk. Brød med egg og sild.

Ferskenblomst
Skrevet

Til en annen gang. Litt store poteter, del i to, dryss med salt pepper og litt hvitløkspulver, og legg i ildfast form. Stek i ovnen ved 200 ca 45 min. Stek baconterninger, pølsebiter, mais og løk sammen, og server ved siden av sammen med rømme. Veldig raskt å lage og smaker veldig godt, syns vi.

Skrevet

Du kan få en lettvindt en til om du vil? Skjønner at dette er rimelig håpløs situasjon, ja...!

Ja takk :)

Skrevet

Til en annen gang. Litt store poteter, del i to, dryss med salt pepper og litt hvitløkspulver, og legg i ildfast form. Stek i ovnen ved 200 ca 45 min. Stek baconterninger, pølsebiter, mais og løk sammen, og server ved siden av sammen med rømme. Veldig raskt å lage og smaker veldig godt, syns vi.

Det der skal jeg sannelig prøve, hørtes kjempegodt ut!

Skrevet

Ildfast form, potetstappe (hjemmelaget er best, orker du ikke det kan pose duge), pølser (ulike typer med mye kjøttinnhold), litt mais, litt andre grønnsaker du liker, litt ost - og voala! en litt annerledes rett som både er kjapp og smakfull.

Dette skal vi ha i dag, nemlig. Hehe.

Trådstarter:

''Det eneste jeg kommer på er pølser med potetstappe som er enkelt å lage, men jeg er lei av dette.''

Mammatil3:

''Ildfast form, potetstappe (hjemmelaget er best, orker du ikke det kan pose duge), pølser (ulike typer med mye kjøttinnhold), litt mais, litt andre grønnsaker du liker, litt ost - og voala!''

Variasjon over et tema på noe man allerede er lei av? :D

Gjest Elextra
Skrevet

Salmalaks koster dobbelt så mye som annen laks, men er utrolig god og enkel og tilberede. Og en trenger ikke så veldig mye til hver.

En enkel måte å tilberede er å salte og pepre (gjerne hvit pepper eller sitronpepper) og steke liltt (ikke helt gjennomstekt), ha over crème fraiche, litt limesaft og evt. en dæsj soyasaus - et voilà! :).

Enda bedre blir det om en også steker med litt vårløk og har i fersk koriander, men da blir det ørlite (ikke mye) mer styr.

Skrevet

Trådstarter:

''Det eneste jeg kommer på er pølser med potetstappe som er enkelt å lage, men jeg er lei av dette.''

Mammatil3:

''Ildfast form, potetstappe (hjemmelaget er best, orker du ikke det kan pose duge), pølser (ulike typer med mye kjøttinnhold), litt mais, litt andre grønnsaker du liker, litt ost - og voala!''

Variasjon over et tema på noe man allerede er lei av? :D

Det var sikkert veldig feil av meg, ja. Beklager.

Skrevet

Ja takk :)

Ups, treig til å se på "svar til meg".

Man trenger:

Tomater, rødløk, hvitløk, ingefær, laksefileter, gressløk og koriander. Salt, pepper og sukker som smakstilsetting. Ris som tilbehør.

Sett i gang steking av laksen.

Del tomatene opp i båter, del ingefæren opp i tynne strimler og finhakk løken og hvitløken. Tilberedes i wokpanne, begynn med ingefæren og hvitløken noen få strakser før resten hives oppi.

La dette koke i wok-panna mens laksen stekes ferdig. Ha oppi litt sukker og smak til med salt og pepper.

Finhakk gressløk og koriander, legg det i egne skåler slik at hver enkelt kan ta på til seg når de forsyner seg.

Hos oss gjør ungene det meste (de er 10 og 11 år), og det tar i grunnen så lang tid som det tar å koke ris for oss (vi bruker kun fullkornsris m/villris i porsjonspakninger); ungene elsker det. Til denne retten bruker jeg faktisk frossenfisk, syns det går helt greit siden denne wok-sausen gir så mye smak. Det er også veldig enkelt å kjøpe ferdige fileter som er vakumpakket, rimeligere er det også. Vi har aldri brukt noe annet enn laks, men jeg er helt sikker på at hvit, fast fisk også vil gå helt greit.

Mengdene må man i grunnen se litt på selv, vi er 4 personer og bruker 6-7 middels store tomater, 1/2 ingefærrot, 2-3 fedd hvitløk, 1/2-1 rødløk (setter mye smak), 2 ss sukker.

Skrevet

Til en annen gang. Litt store poteter, del i to, dryss med salt pepper og litt hvitløkspulver, og legg i ildfast form. Stek i ovnen ved 200 ca 45 min. Stek baconterninger, pølsebiter, mais og løk sammen, og server ved siden av sammen med rømme. Veldig raskt å lage og smaker veldig godt, syns vi.

Å steke poteter i ovnen i 45 minutter er ikke veldig rask tilberedning.

Skrevet

Det var sikkert veldig feil av meg, ja. Beklager.

Det bare ble litt komisk. :P

Skrevet

Det bare ble litt komisk. :P

OK.

Så bare ikke at dette smakte som vanlig "pølse og potetstappe", men var i samme enkle stil.

Skrevet

Ups, treig til å se på "svar til meg".

Man trenger:

Tomater, rødløk, hvitløk, ingefær, laksefileter, gressløk og koriander. Salt, pepper og sukker som smakstilsetting. Ris som tilbehør.

Sett i gang steking av laksen.

Del tomatene opp i båter, del ingefæren opp i tynne strimler og finhakk løken og hvitløken. Tilberedes i wokpanne, begynn med ingefæren og hvitløken noen få strakser før resten hives oppi.

La dette koke i wok-panna mens laksen stekes ferdig. Ha oppi litt sukker og smak til med salt og pepper.

Finhakk gressløk og koriander, legg det i egne skåler slik at hver enkelt kan ta på til seg når de forsyner seg.

Hos oss gjør ungene det meste (de er 10 og 11 år), og det tar i grunnen så lang tid som det tar å koke ris for oss (vi bruker kun fullkornsris m/villris i porsjonspakninger); ungene elsker det. Til denne retten bruker jeg faktisk frossenfisk, syns det går helt greit siden denne wok-sausen gir så mye smak. Det er også veldig enkelt å kjøpe ferdige fileter som er vakumpakket, rimeligere er det også. Vi har aldri brukt noe annet enn laks, men jeg er helt sikker på at hvit, fast fisk også vil gå helt greit.

Mengdene må man i grunnen se litt på selv, vi er 4 personer og bruker 6-7 middels store tomater, 1/2 ingefærrot, 2-3 fedd hvitløk, 1/2-1 rødløk (setter mye smak), 2 ss sukker.

Mmmm, det hørtes kjempegodt ut! Er det tomatsaften som blir "sausen" da, sammen med krydderet og løkene?

Skrevet

Linsegryte. Kok kikerter og linser, kan kokes kvelden før og oppbevares i kjøleskapet til du skal bruke dem. Fres løk, hvitløk, gulerøtter, ingefær og ellers det du ønsker av grønnsaker til det er gyllent. Hell over et par bokser hermetiske tomater og litt vann, og la det koke i ti minutter.

Finhakk (klipp opp) bacon (kan gjøres i forkant når formen er bedre) og fres det raskt i pannen. Hell bacon, ønsket mengde linser og kikerter og krydder i tomatblandingen like før servering og voila! Næringsrikt og godt og kan oppbevares i kjøleskap minst tre- fire dager etterpå. Pst. For en voksen gane smaker det kjempegodt med en dæsj god balsamiko på toppen :)

Skrevet

Mmmm, det hørtes kjempegodt ut! Er det tomatsaften som blir "sausen" da, sammen med krydderet og løkene?

Ja, og når det blir såpass med koking går tomatene ordentlig i oppløsning - samtidig som det reduseres litt også, og ikke blir sånn helt tyntflytende. Det går sikkert an å bruke tomat fra boks også, for å forenkle enda mer.

Vi synes det er kjempegodt, og ungene liker det nesten best fordi de kan lage det aller, aller meste uten hjelp. :-)

Skrevet

Linsegryte. Kok kikerter og linser, kan kokes kvelden før og oppbevares i kjøleskapet til du skal bruke dem. Fres løk, hvitløk, gulerøtter, ingefær og ellers det du ønsker av grønnsaker til det er gyllent. Hell over et par bokser hermetiske tomater og litt vann, og la det koke i ti minutter.

Finhakk (klipp opp) bacon (kan gjøres i forkant når formen er bedre) og fres det raskt i pannen. Hell bacon, ønsket mengde linser og kikerter og krydder i tomatblandingen like før servering og voila! Næringsrikt og godt og kan oppbevares i kjøleskap minst tre- fire dager etterpå. Pst. For en voksen gane smaker det kjempegodt med en dæsj god balsamiko på toppen :)

''Hell bacon, ønsket mengde linser og kikerter og krydder i tomatblandingen like før servering og voila!''

Hiv oppi litt squash i små terninger, finhakket løk og evt. andre grønnsaker + en "skvis" med bbq-saus + litt chilisaus og litt rømme og rør godt og du har en av favorittrettene mine! Mmm...! Jeg bruker kylling eller pølser da, ikke bacon av en eller annen grunn.

Skrevet

OK.

Så bare ikke at dette smakte som vanlig "pølse og potetstappe", men var i samme enkle stil.

Personlig syns jeg det var en spennende variant som jeg godt kan tenke meg å prøve. :)

Skrevet

Ja, og når det blir såpass med koking går tomatene ordentlig i oppløsning - samtidig som det reduseres litt også, og ikke blir sånn helt tyntflytende. Det går sikkert an å bruke tomat fra boks også, for å forenkle enda mer.

Vi synes det er kjempegodt, og ungene liker det nesten best fordi de kan lage det aller, aller meste uten hjelp. :-)

:)

Skrevet

''Hell bacon, ønsket mengde linser og kikerter og krydder i tomatblandingen like før servering og voila!''

Hiv oppi litt squash i små terninger, finhakket løk og evt. andre grønnsaker + en "skvis" med bbq-saus + litt chilisaus og litt rømme og rør godt og du har en av favorittrettene mine! Mmm...! Jeg bruker kylling eller pølser da, ikke bacon av en eller annen grunn.

Skal prøve den varianten neste gang, takk for tips :)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...