Gjest Shira :o) Skrevet 5. september 2012 Del Skrevet 5. september 2012 Den vil jeg gjerne ha. ) Jeg skal bruke hjortekjøtt da, men det er lite viltsmak på hjorten. Jeg skal feire litt og vil teste ut forskjellige gryter tenkte jeg, før jeg lager en stor gryte. Og ikke minst så er jeg matlei og ser at jeg går på de samme rettene hele tiden. Har tilgang på mye kjøtt så jeg må variere litt for å ikke gå lei. Har også veldig mye kjøttdeig av hjort, må bli flinkere til å bruke det også. Siden det er så lite viltsmak så kan den brukes til det meste egentlig, svært lite fett er det i den også. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/383403-din-beste-gryterettoppskrift/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 5. september 2012 Del Skrevet 5. september 2012 Når vi lager gryte av hjort så gjør vi omtrent som følger: - deler kjøttet i grytebiter (litt større enn det man putter i munnen), krydrer med salt og pepper, freser disse i smør (ikke margarin) så de får fin stekeskorpe, tømmer oppi gulrøtter i biter og grovhakket løk (vi bruker mye for gulrota blir så utrolig god når den lages på denne måten!) og har på vann til det dekker. Lar det så stå og putre i gjerne et par timer. - i mellomtiden lager vi bruning av smør og mel (var det mannen din som ikke tålte det???), mye bruning for vi elsker saus! *hehe* I så fall kan du bruke et par poser ferdig viltsaus også. Tømmer så bruningen i gryta og rører godt, og smaker til med rømme, tyttebær og krydder, kanskje litt buljong om man liker det. Serveres med poteter og gjerne broccoli. *sikle* 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/383403-din-beste-gryterettoppskrift/#findComment-3386228 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Shira :o) Skrevet 5. september 2012 Del Skrevet 5. september 2012 Når vi lager gryte av hjort så gjør vi omtrent som følger: - deler kjøttet i grytebiter (litt større enn det man putter i munnen), krydrer med salt og pepper, freser disse i smør (ikke margarin) så de får fin stekeskorpe, tømmer oppi gulrøtter i biter og grovhakket løk (vi bruker mye for gulrota blir så utrolig god når den lages på denne måten!) og har på vann til det dekker. Lar det så stå og putre i gjerne et par timer. - i mellomtiden lager vi bruning av smør og mel (var det mannen din som ikke tålte det???), mye bruning for vi elsker saus! *hehe* I så fall kan du bruke et par poser ferdig viltsaus også. Tømmer så bruningen i gryta og rører godt, og smaker til med rømme, tyttebær og krydder, kanskje litt buljong om man liker det. Serveres med poteter og gjerne broccoli. *sikle* Takker! Sambo tåler alt han. ) Må jeg ha tyttebær i? Jeg er litt sånn, hm, nei, liker egentlig ikke tyttebær. ;o) Skal lage det slik en dag, jeg er veldig glad i saus og svært glad i saus med litt rømme oppi. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/383403-din-beste-gryterettoppskrift/#findComment-3386232 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest nams Skrevet 5. september 2012 Del Skrevet 5. september 2012 Denne her er god, diktet den selv Stek kjøtt i strimler (jeg brukte svinekjøtt, men tror det funker med alt slags kjøtt). Del en stor søtpotet i terninger og stek de gylne i panne. Skjær også 4-5 poteter i båter og stek de i terninger. Fres div. grønnsaker, jeg brukte en frossen grønnsaksblanding med blomkål, rosenkål, ertebelger, gulrot og kålrot, samt jeg skjærte en rød og en grønn paprika i biter, og et par vårløker og en gul løk i terninger, fres grønnsakene akkurat møre, og bland alt sammen og krydre med salt og pepper samt soyasaus. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/383403-din-beste-gryterettoppskrift/#findComment-3386233 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 5. september 2012 Del Skrevet 5. september 2012 [quote name=Shira )' timestamp='1346828230' post='4808159] Takker! Sambo tåler alt han. ) Må jeg ha tyttebær i? Jeg er litt sånn, hm, nei, liker egentlig ikke tyttebær. ;o) Skal lage det slik en dag, jeg er veldig glad i saus og svært glad i saus med litt rømme oppi. Du trenger ikke tyttebær, men vi synes det setter en ekstra spiss på sausen da. Vi bruker en liten dæsj sennep også når jeg tenker meg om. Jeg liker ikke "ren" sennep på pølser og sånt, men i saus er det kjempegodt! ) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/383403-din-beste-gryterettoppskrift/#findComment-3386236 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Shira :o) Skrevet 5. september 2012 Del Skrevet 5. september 2012 Denne her er god, diktet den selv Stek kjøtt i strimler (jeg brukte svinekjøtt, men tror det funker med alt slags kjøtt). Del en stor søtpotet i terninger og stek de gylne i panne. Skjær også 4-5 poteter i båter og stek de i terninger. Fres div. grønnsaker, jeg brukte en frossen grønnsaksblanding med blomkål, rosenkål, ertebelger, gulrot og kålrot, samt jeg skjærte en rød og en grønn paprika i biter, og et par vårløker og en gul løk i terninger, fres grønnsakene akkurat møre, og bland alt sammen og krydre med salt og pepper samt soyasaus. Hørtes godt ut, søtpotet har jeg ikke brukt før. Jeg har mye svinekjøtt også, og det hørtes jo veldig godt ut med det oppi. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/383403-din-beste-gryterettoppskrift/#findComment-3386238 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Shira :o) Skrevet 5. september 2012 Del Skrevet 5. september 2012 Du trenger ikke tyttebær, men vi synes det setter en ekstra spiss på sausen da. Vi bruker en liten dæsj sennep også når jeg tenker meg om. Jeg liker ikke "ren" sennep på pølser og sånt, men i saus er det kjempegodt! ) Spiser ikke vanlig sennep på pølser vi heller, men en god sterk sennep i maten er noe annet. Setter ofte en ekstra god smak. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/383403-din-beste-gryterettoppskrift/#findComment-3386239 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest nams Skrevet 5. september 2012 Del Skrevet 5. september 2012 [quote name=Shira )' timestamp='1346828568' post='4808165] Hørtes godt ut, søtpotet har jeg ikke brukt før. Jeg har mye svinekjøtt også, og det hørtes jo veldig godt ut med det oppi. Ja, jeg har ikke vært så begeistret for søtpotet før, men det er kjempegodt i slike gryteretter, jeg fikk ideen pga en ferdigpose jeg så i frysedisken, der var det søtpotet, potetbåter og div. grønnsaker, og søtpotet var nyyydelig! Jeg har prøvd å koke søtpotet før, men det var ikke godt, altfor søtt... men tror løken og det andre gjør at smaken blir bare helt utrolig :-) Og det skal visstnok være veldig sunt og 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/383403-din-beste-gryterettoppskrift/#findComment-3386242 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Shira :o) Skrevet 5. september 2012 Del Skrevet 5. september 2012 Ja, jeg har ikke vært så begeistret for søtpotet før, men det er kjempegodt i slike gryteretter, jeg fikk ideen pga en ferdigpose jeg så i frysedisken, der var det søtpotet, potetbåter og div. grønnsaker, og søtpotet var nyyydelig! Jeg har prøvd å koke søtpotet før, men det var ikke godt, altfor søtt... men tror løken og det andre gjør at smaken blir bare helt utrolig :-) Og det skal visstnok være veldig sunt og Er sikkert kombinasjonen som gjør det godt ja. Når jeg tenker meg om så fikk jeg søtpotet servert som dessert på en restaurant, det var ikke noe særlig. Mulig fordi det var uvant. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/383403-din-beste-gryterettoppskrift/#findComment-3386256 Del på andre sider Flere delingsvalg…
grot Skrevet 5. september 2012 Del Skrevet 5. september 2012 [quote name=Shira )' timestamp='1346828230' post='4808159] Takker! Sambo tåler alt han. ) Må jeg ha tyttebær i? Jeg er litt sånn, hm, nei, liker egentlig ikke tyttebær. ;o) Skal lage det slik en dag, jeg er veldig glad i saus og svært glad i saus med litt rømme oppi. I stedet for tyttebær så kan du jo bruke en skje ripsgele? Det gjør seg veldig godt i viltsaus:-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/383403-din-beste-gryterettoppskrift/#findComment-3386273 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest luftslott Skrevet 5. september 2012 Del Skrevet 5. september 2012 Hva med å lage Shepherd's Pie? Lag paideig som vanlig, gjerne med fullkornshvetemel. Kjøtt eller kjøttdeig + løk brunes i panne før det legges over i gryte med passelig med vann, og gjerne buljong eller fond. Kok opp poteter til potetmos. Skjær opp/tilsett ønskede grønnsaker(alt kan brukes, etter smak!). Kok opp til kjøttet er mørt. Fordel paideigen i formen(spar litt til dekorasjon om ønskelig). Legg i kjøttsausen, legg så potetmos som et lokk på toppen. Dekorer med paideig om ønskelig. Stekes til paideigen er sprø og gyllen, serveres rykende varm. Utrolig godt og gir rom for mye variasjon! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/383403-din-beste-gryterettoppskrift/#findComment-3386362 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Shira :o) Skrevet 5. september 2012 Del Skrevet 5. september 2012 Hva med å lage Shepherd's Pie? Lag paideig som vanlig, gjerne med fullkornshvetemel. Kjøtt eller kjøttdeig + løk brunes i panne før det legges over i gryte med passelig med vann, og gjerne buljong eller fond. Kok opp poteter til potetmos. Skjær opp/tilsett ønskede grønnsaker(alt kan brukes, etter smak!). Kok opp til kjøttet er mørt. Fordel paideigen i formen(spar litt til dekorasjon om ønskelig). Legg i kjøttsausen, legg så potetmos som et lokk på toppen. Dekorer med paideig om ønskelig. Stekes til paideigen er sprø og gyllen, serveres rykende varm. Utrolig godt og gir rom for mye variasjon! Åja! Det er jo knallgodt og åresvis siden jeg har spist! Tusen takk for tips! ) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/383403-din-beste-gryterettoppskrift/#findComment-3386374 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Shira :o) Skrevet 5. september 2012 Del Skrevet 5. september 2012 I stedet for tyttebær så kan du jo bruke en skje ripsgele? Det gjør seg veldig godt i viltsaus:-) Ja, jo, liker egentlig ikke ripsgele heller ;o) Samtidig så kan det godt hende at jeg synes det er veldig godt i en gryte. Og jeg vet mamma har laget ripsgele, så jeg kan snike litt hos henne. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/383403-din-beste-gryterettoppskrift/#findComment-3386375 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.