Gå til innhold

Forslag til ukesmeny


Anbefalte innlegg

Gjest Framtidig husmor

Jeg er en jente på 24 og fram til nå har middag vært noe jeg (og kjæresten) som regel har kjøpt ferdig i hverdagen og så har det stort sett gått i taco, pizza, gryteretter, lasagne og kylling wok i helgene.

Nå venter vi barn og da ser jeg for meg at vi blir tvunget til å legge om middagsvanene en smule.

Problemet er at jeg er så lite fantasifull og kreativ og klarer ikke å se for meg at jeg skal finne på noe å lage til middag hver dag. Ser for meg det vil gå mye i toro og ferdigkjøpt da også..

Kan ikke dere gi meg en typisk ukesmeny dere har hjemme hos dere, for å gi meg litt inspirasjon til litt mer variert enn toro og taco!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/383625-forslag-til-ukesmeny/
Del på andre sider

Fortsetter under...

  • Svar 64
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • Lillemus

    7

  • mariaflyfly

    5

  • tonie

    5

  • Mrs. Wallace

    3

Gjest Psyk av alt

Mandag: Kokt torsk med poteter og råkost av gulrøtter og kål (med sitronsaft)

Tirsdag: Fullkornsspaghetti med kjøttsaus (karbonadedeig)

Onsdag: Stekt laks med ris, broccoli og blomkål

Torsdag: Kyllingfilet med posesaus og fullkornspasta, evt grønnsaker til

Fredag: Lapskaus eller fiskeboller i hvit saus/karrisaus med poteter og gulrøtter

Lørdag: Hjemmelaget pizza, innbakte pølser, taco etc.

Søndag: Hjemmelaget biff stroganoff (enklere enn man tror)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/383625-forslag-til-ukesmeny/#findComment-3388832
Del på andre sider

Gjest Framtidig husmor

Mandag: Kokt torsk med poteter og råkost av gulrøtter og kål (med sitronsaft)

Tirsdag: Fullkornsspaghetti med kjøttsaus (karbonadedeig)

Onsdag: Stekt laks med ris, broccoli og blomkål

Torsdag: Kyllingfilet med posesaus og fullkornspasta, evt grønnsaker til

Fredag: Lapskaus eller fiskeboller i hvit saus/karrisaus med poteter og gulrøtter

Lørdag: Hjemmelaget pizza, innbakte pølser, taco etc.

Søndag: Hjemmelaget biff stroganoff (enklere enn man tror)

Takk!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/383625-forslag-til-ukesmeny/#findComment-3388834
Del på andre sider

Denne uka:

Mandag: Hjemmelagde "fiskepinner" med steikte poteter og salat.

Tirsdag: Spaghetti med hjemmelaget kjøttsaus.

Onsdag: Fransk fiskegrateng (Findus), poteter og brokkoli.

Torsdag: Hjemmelaget kyllinggryte med ris.

Fredag: Laksewok.

Lørdag: Hjemmelaget vegetarpizza.

Søndag: Koteletter i fløtesaus, poteter og diverse grønnsaker.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/383625-forslag-til-ukesmeny/#findComment-3388839
Del på andre sider

Gjest Shira :o)

Kan kikke litt her:

http://www.klikk.no/system/topicRoot/Ukemenyer/

Du kan også legge han til på FB om du er der, da får du ukesmenyen hver uke.

Det viktigste er egentlig å ikke være redd for å prøve seg frem. Prøv og smak underveis.

Vår ukemeny forrige uke var:

Fiskegrateng. Kan lages stor porsjon og fryse halve, jeg gjør det så enkelt at jeg trekker hvit fisk, koker pasta, lager en tykk hvit saus (her er maizenna jevner veldig OK hjelpemiddel, ikke vanlig, men den som står jevner på), peprer litt, noen ganger hiver jeg gulerøtter i biter rett oppi, ost på toppen.

Bakt potet. Vi fylte med tacokjøttdeig, mais, salat, løk, rømme og salsa.

Laks. Sitron og hvitløksmarinert laks (kjøpt ferdig i form på Rimi, bare til å putte i stekeovnen). Skar poteter i skiver, løk, paprika og litt olje, inn i ovnen. Rømme til.

Så hadde vi pizza fra Pizzabakeren, he he dårlig tid og det var tilbud.

Biffstrimler, råtekte poteter (poteter i båter med olje og havsalt på), salat og bernaise, stekt sopp, løk og paprika.

Chilimarinert svinekjøtt (også kjøpt på Rimi), strimlet opp og stekte, stekte sopp, løk, paprika, oppi broccoli og tømte fløte på og lot det koke litt. Ris til.

Jeg har byttet ut så og si all pasta med fullkornspasta, det metter mer syns jeg. Bruker også endel fullkornsris.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/383625-forslag-til-ukesmeny/#findComment-3388841
Del på andre sider

Annonse

Dette er ukemenyen vår forrige uke:

Mandag: Fiskekaker med poteter og salat av revne gulrøtter, revet eple, appelsin i biter og litt remulade

Tirsdag: fullkornspasta med tomatsaus og oliven

Onsdag: pannekaker med ost, skinke og sopp

Torsdag: Suppe av blomkål, potet, sellerirot, bladpersille og grønnsakskraft (og en dæsj creme fraîche). Solsikkebrød ved siden av.

Fredag: sashimi av Frøyalaks

Lørdag: entrecôte med kryddersmør, kantareller og ovnsstekte poteter

Søndag: wok med resten av lørdags-entrecôten, nudler, sukkererter, paprika, vårløk og brokkoli, og en dressing av soyasaus, sambal oelek, ingefær og sitron.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/383625-forslag-til-ukesmeny/#findComment-3388850
Del på andre sider

Denne uka:

Mandag: Hjemmelagde "fiskepinner" med steikte poteter og salat.

Tirsdag: Spaghetti med hjemmelaget kjøttsaus.

Onsdag: Fransk fiskegrateng (Findus), poteter og brokkoli.

Torsdag: Hjemmelaget kyllinggryte med ris.

Fredag: Laksewok.

Lørdag: Hjemmelaget vegetarpizza.

Søndag: Koteletter i fløtesaus, poteter og diverse grønnsaker.

Jeg kan vel ikke si at vi har noen typisk ukesmeny. Det går litt i perioder her i huset. Nå har vi vært helt tullete etter woket mat i hele sommer, og har spist wok i alle varianter. Vi spiser mye gryteretter og gratenger. Jeg pleier å lage mye når jeg først gjør det, og så fryser jeg ned det som blir igjen. Kjøttboller er anvendelig mat! De kan brukes tl mye forskjellig. Lager en haug når jeg holder på, og så er det bare å hente i fryseren når jeg trenger.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/383625-forslag-til-ukesmeny/#findComment-3388851
Del på andre sider

Først vil jeg bare si at det er kjempesmart å tenke ukemenyer, både fordi man får bedre variasjon i kosten og man får brukt opp mer av den maten man faktisk kjøper.

Å lage mat handler mye om å tørre å prøve. Er man ikke et naturtalent på kjøkkenet, bruker man oppskrifter (og det gjør mange særlig i begynnelsen, etterhvert blir man mer og mer stødig i å forstå hvordan ulike matvarer kan settes sammen for å bli gode retter).

Jeg ville begynt med et system for hva slags mat man skal ha på ulike dager, og så lett oppskrifter deretter. Vi har et system som vi har fulgt i maaaange år, og det fungerer best for oss. Systemet endrer seg litt ved skolestart på høsten, for da får vi også oversikt over hvilke aktiviteter både vi og ungene har på ulike ukedager. Det er f.eks. dumt for oss å ha fisk de dagene ungene trener, for det er ikke mat de "går på" særlig lenge.

I år er vårt system slik:

Mandag: Fiskeprodukt

Tirsdag: Hvitt kjøtt

Onsdag: Fersk fisk

Torsdag: Hvitt kjøtt

Fredag: Taco/pizza/ett-eller-annet-med-rødt-kjøtt

Lørdag: Grøt (vinteren)/rester i sommerhalvåret

Søndag: Her er vi mer ubestemte, har vi en frisøndag kan vi lage mer "komplisert" mat, men ofte blir det mat utenfor husets fire vegger.

Våre unger er 10 og 11, og de har i oppgave å finne hver sin rett vi skal prøve i løpet av uka. Den ene velger da alltid en fiskerett, den andre velger alltid fugl. :-)

I fjor planla og handlet vi på torsdager, i år er det onsdager. Rett og slett fordi det passer best i vår uke. Vi handler av og til stort når det er tilbud på noe, så når vi skal planlegge neste ukes meny går vi innom fryseren først for å se hva som ligger der.

Syns du tenker veldig klokt i forhold til barnet ditt, mat er kjempeviktig både næringsmessig og sosialt, så jeg anbefaler deg absolutt å jobbe litt med å få til gode systemer. Og når systemet først er på plass, så er mye gjort. :-)

Lykke til!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/383625-forslag-til-ukesmeny/#findComment-3388981
Del på andre sider

Gjest travel tobarnsmamma

Hei. Du har fått mange gode forslag under. Jeg har bare lyst til å forberede deg på en ting: Du KAN komme til å bli så sliten de første par årene med småbarn at du knapt orker lage ordentlig mat. Ikke vær for hard mot deg selv hvis det eneste du klarer da er ferdigmat.

Selv vekslet jeg stort sett mellom fiskepinner, fiskekaker og pølser, med ris eller ferdig potetmos til, og (ferdige frosne) ulike grønnsaksblandinger. (Jeg hadde fryseren fullt med dette). Iblant ferdigkjøpt (varm) grillet kylliing. Alle mine store planer om å spise sunn mat kunne jeg bare glemme i begynnelsen! Og baking - no way. Kjøpte ferdig. Som ei venninne sa til meg: Hvis du ikke hadde tid til å bake FØR du fikk barn, hvordan skulle du få tid til det etter du har fått dem?

Først da begge barna var blitt mer selvhjulpne (bleietørre osv) ble hverdagen mer normal og jeg begynte med en større variasjon av matretter. I dag, som begge er skolebarn, koser jeg meg med å utforske nye spennende retter!

Bare så du er forberedt altså, på at "det enkleste er godt nok" i starten!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/383625-forslag-til-ukesmeny/#findComment-3389026
Del på andre sider

Torskefileet og risotto. Moussaka (har tykk tomatspaghettisaus i fryseren som egner seg til lasagne, mousaka, pasta), helstekt kylling med mascarponekrem og ris og appelsinsalat, Stekt steinbit med smøringefærsaus og potet, quish/pai med skinke og grønsaker (som moren min lagde), spiste ute, spiste hos venner (pasta). Det var forrige ukes. Vi steker mye fersk fisk, og lager supper fra bunnen av (kan anbefale familiekokeboka, der er det mange bra middagsretter). Ellers koker vi gjerne gulerøtter, for det spiser barna uansett, de er ikke glad i salater ol. Vi bruker nesten aldri posemat/halvfabrikata, det er så utrolig salt.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/383625-forslag-til-ukesmeny/#findComment-3389054
Del på andre sider

Denne uka har vi følgende meny:

Mandag - hjemmelaga tomatsuppe (du finner oppskrifta ved å søke på dette her i forumet!)

Tirsdag - seibiff med løk. Brokkoli og kokte poteter.

Onsdag - Ungene er hos faren sin, antagelig blir det ferdigpizza på meg i kveld etter jobb...

Torsdag - Indisk kylling med nanbrød

Fredag - Hjemmelaga lapskaus

Lørdag - reker

Søndag - Jamies Olivers helstekte kylling http://www.jamieoliver.com/recipes/chicken-recipes/perfect-roast-chicken

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/383625-forslag-til-ukesmeny/#findComment-3389062
Del på andre sider

Annonse

Denne uka har vi følgende meny:

Mandag - hjemmelaga tomatsuppe (du finner oppskrifta ved å søke på dette her i forumet!)

Tirsdag - seibiff med løk. Brokkoli og kokte poteter.

Onsdag - Ungene er hos faren sin, antagelig blir det ferdigpizza på meg i kveld etter jobb...

Torsdag - Indisk kylling med nanbrød

Fredag - Hjemmelaga lapskaus

Lørdag - reker

Søndag - Jamies Olivers helstekte kylling http://www.jamieoliver.com/recipes/chicken-recipes/perfect-roast-chicken

Oppskrift på hjemmelaga lapskaus mottas med takk :)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/383625-forslag-til-ukesmeny/#findComment-3389232
Del på andre sider

Oppskrift på hjemmelaga lapskaus mottas med takk :)

Det er noe av det enkleste jeg lager og som ungene liker kjempegodt. Jeg liker den best med salt kjøtt som koker en stund, men ungene vil helst ha med pølsebiter. ;)

Skreller og kutter opp to gulrøtter i litt store biter, samme med en halv kålrot, putter dette i gryta og dekker med vann. Kokes til de begynner å bli bare litt møre, tilsetter da en persillerot (kappa i like store biter, ca 6 litt store poteter (også i biter), ei purre i strimler og hiver oppi en buljongterning eller to. Kanskje også litt mer vann hvis det ser litt tørt ut. Koker til grønnsakene er møre og har oppi pølse i biter rett før servering. Smak til med salt og pepper.

Jeg bruker sånne magre middagspølser, dermed er det et ganske sunt måltid. Veldig lett å lage og skikkelig høstmat :)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/383625-forslag-til-ukesmeny/#findComment-3389255
Del på andre sider

Det er noe av det enkleste jeg lager og som ungene liker kjempegodt. Jeg liker den best med salt kjøtt som koker en stund, men ungene vil helst ha med pølsebiter. ;)

Skreller og kutter opp to gulrøtter i litt store biter, samme med en halv kålrot, putter dette i gryta og dekker med vann. Kokes til de begynner å bli bare litt møre, tilsetter da en persillerot (kappa i like store biter, ca 6 litt store poteter (også i biter), ei purre i strimler og hiver oppi en buljongterning eller to. Kanskje også litt mer vann hvis det ser litt tørt ut. Koker til grønnsakene er møre og har oppi pølse i biter rett før servering. Smak til med salt og pepper.

Jeg bruker sånne magre middagspølser, dermed er det et ganske sunt måltid. Veldig lett å lage og skikkelig høstmat :)

Det der er ikke lapskaus, det er grønnsakssuppe med pølser. Lapskaus er det samme med med brun saus. :o)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/383625-forslag-til-ukesmeny/#findComment-3389265
Del på andre sider

Det er noe av det enkleste jeg lager og som ungene liker kjempegodt. Jeg liker den best med salt kjøtt som koker en stund, men ungene vil helst ha med pølsebiter. ;)

Skreller og kutter opp to gulrøtter i litt store biter, samme med en halv kålrot, putter dette i gryta og dekker med vann. Kokes til de begynner å bli bare litt møre, tilsetter da en persillerot (kappa i like store biter, ca 6 litt store poteter (også i biter), ei purre i strimler og hiver oppi en buljongterning eller to. Kanskje også litt mer vann hvis det ser litt tørt ut. Koker til grønnsakene er møre og har oppi pølse i biter rett før servering. Smak til med salt og pepper.

Jeg bruker sånne magre middagspølser, dermed er det et ganske sunt måltid. Veldig lett å lage og skikkelig høstmat :)

Takker!

Svigermor lager også god lappert, men hun bruker ofte mørbrad som brunes med salt og pepper på, i småbiter. Deretter har hun det i gryta og koker det med sukkerkulør og litt jevning (to sistnevnte har jeg ikke peil på). Gulrot, potet, hel ingefær og buljong. I alle dager, hel ingefær? Stakkars den som får den på tallerkenen ;-p

Jeg får prøve meg fram med din oppskrift først ;-)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/383625-forslag-til-ukesmeny/#findComment-3389266
Del på andre sider

Takker!

Svigermor lager også god lappert, men hun bruker ofte mørbrad som brunes med salt og pepper på, i småbiter. Deretter har hun det i gryta og koker det med sukkerkulør og litt jevning (to sistnevnte har jeg ikke peil på). Gulrot, potet, hel ingefær og buljong. I alle dager, hel ingefær? Stakkars den som får den på tallerkenen ;-p

Jeg får prøve meg fram med din oppskrift først ;-)

Mormor pleide å skille mellom brun og lys lapskaus. ;)

Den du beskriver høres litt ut som slik hun lagde noen ganger. Minus ingefæren ;)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/383625-forslag-til-ukesmeny/#findComment-3389268
Del på andre sider

Gjest Framtidig husmor

Først vil jeg bare si at det er kjempesmart å tenke ukemenyer, både fordi man får bedre variasjon i kosten og man får brukt opp mer av den maten man faktisk kjøper.

Å lage mat handler mye om å tørre å prøve. Er man ikke et naturtalent på kjøkkenet, bruker man oppskrifter (og det gjør mange særlig i begynnelsen, etterhvert blir man mer og mer stødig i å forstå hvordan ulike matvarer kan settes sammen for å bli gode retter).

Jeg ville begynt med et system for hva slags mat man skal ha på ulike dager, og så lett oppskrifter deretter. Vi har et system som vi har fulgt i maaaange år, og det fungerer best for oss. Systemet endrer seg litt ved skolestart på høsten, for da får vi også oversikt over hvilke aktiviteter både vi og ungene har på ulike ukedager. Det er f.eks. dumt for oss å ha fisk de dagene ungene trener, for det er ikke mat de "går på" særlig lenge.

I år er vårt system slik:

Mandag: Fiskeprodukt

Tirsdag: Hvitt kjøtt

Onsdag: Fersk fisk

Torsdag: Hvitt kjøtt

Fredag: Taco/pizza/ett-eller-annet-med-rødt-kjøtt

Lørdag: Grøt (vinteren)/rester i sommerhalvåret

Søndag: Her er vi mer ubestemte, har vi en frisøndag kan vi lage mer "komplisert" mat, men ofte blir det mat utenfor husets fire vegger.

Våre unger er 10 og 11, og de har i oppgave å finne hver sin rett vi skal prøve i løpet av uka. Den ene velger da alltid en fiskerett, den andre velger alltid fugl. :-)

I fjor planla og handlet vi på torsdager, i år er det onsdager. Rett og slett fordi det passer best i vår uke. Vi handler av og til stort når det er tilbud på noe, så når vi skal planlegge neste ukes meny går vi innom fryseren først for å se hva som ligger der.

Syns du tenker veldig klokt i forhold til barnet ditt, mat er kjempeviktig både næringsmessig og sosialt, så jeg anbefaler deg absolutt å jobbe litt med å få til gode systemer. Og når systemet først er på plass, så er mye gjort. :-)

Lykke til!

Takk for flott svar med mange gode råd! :)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/383625-forslag-til-ukesmeny/#findComment-3389272
Del på andre sider

Gjest Framtidig husmor

Torskefileet og risotto. Moussaka (har tykk tomatspaghettisaus i fryseren som egner seg til lasagne, mousaka, pasta), helstekt kylling med mascarponekrem og ris og appelsinsalat, Stekt steinbit med smøringefærsaus og potet, quish/pai med skinke og grønsaker (som moren min lagde), spiste ute, spiste hos venner (pasta). Det var forrige ukes. Vi steker mye fersk fisk, og lager supper fra bunnen av (kan anbefale familiekokeboka, der er det mange bra middagsretter). Ellers koker vi gjerne gulerøtter, for det spiser barna uansett, de er ikke glad i salater ol. Vi bruker nesten aldri posemat/halvfabrikata, det er så utrolig salt.

''kan anbefale familiekokeboka, der er det mange bra middagsretter''

Synes oppskrifter i kokebøker ofte blir litt avanserte og kke minst inneholder litt for mange (sære) ingredienser!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/383625-forslag-til-ukesmeny/#findComment-3389273
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...