Gå til innhold

Knallgod middag :-)


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg er ganske håpløs når det gjelder middagslaging. Ikke liker jeg å lage middag, og ikke lager jeg særlig variert. Mannen min er hakket dårligere. Men heldigvis - ungene synes det er gøy.

MEN - en sjelden gang slår jeg til med en höjdare - og det gjorde jeg i går!!!! Fant tilfeldigvis denne oppskriften på vg:

http://www.vg.no/mat-og-drikke/oppskrift/oppskrift.php?id=3473

Laks i kokossaus! Det var fantastisk godt! Og det luktet thai-restaurant i hele huset - mmmmmmmmm!!!!! Og vi heiv i oss maten :-)

Jeg endret litt med at jeg brukte fersk asparges i biter i stedet for paprika (surret det litt i panna før jeg hadde i kokosmelka), hadde bare malt ingefær i stedet for fersk) - men det ble jo omtrent som på bildet. Og smaken var bare helt himmelsk!

Jeg som stort sett bruker sauseposer og glass klarte å lage en knallgod saus fra bunnen av :-)))))

Skrevet

Tusen takk for tips. Herlig med nye smaker. Her er en mangosalsa som er fantastisk til Laks.

http://trinesmatblogg.no/2010/08/18/laks-med-mangosalsa/

Kanskje flere har noen knallgode middagstips å dele?

Måtte dette bli en lang tråd til inspirasjon ;)

Mmmmmmm - det så utrolig godt ut! Sikkert frsikt og spennende med den mangosalsaen til :-)

Skrevet

Det høres kjempegodt ut! Den skal jeg prøve. Elsker laks. Takk for den:)

Skrevet

Hørtes kjempegodt ut!

Du må prøve deg på en sånn green curry med kylling dersom ungene dine likte "thai-smaker"! Mine liker det kjempegodt, og det er veldig lett å lage. :)

Skrevet

Hørtes kjempegodt ut!

Du må prøve deg på en sånn green curry med kylling dersom ungene dine likte "thai-smaker"! Mine liker det kjempegodt, og det er veldig lett å lage. :)

Det skal jeg jammen gjøre! Har aldri brukt kokosmelk før - men det var jammen godt i sausen :-)

Håper de har sånn green curry greier på ICA'en vår.

Jeg kjøpte en hel busk med frisk basilikum i går. Og den visner jo ganske fort, mener jeg å huske. Har du noen gode tips til å få brukt den opp?

Skrevet

Lager ofte laks i kokosmelk blandet med karripasta, wokgrønsaker og woknudler. Det er fantastisk godt. Blir vel noe lignende, kanskje?

Skrevet

Det skal jeg jammen gjøre! Har aldri brukt kokosmelk før - men det var jammen godt i sausen :-)

Håper de har sånn green curry greier på ICA'en vår.

Jeg kjøpte en hel busk med frisk basilikum i går. Og den visner jo ganske fort, mener jeg å huske. Har du noen gode tips til å få brukt den opp?

''Jeg kjøpte en hel busk med frisk basilikum i går. Og den visner jo ganske fort, mener jeg å huske.''

Sånn i potte? Hvis du vanner den, holder den jo lenge.. Så lenge jeg klarer å huske å vanne, faktisk. Ukesvis.

Ellers synes jeg frisk basilikum er godt i det meste. :-)

Skrevet

''Jeg kjøpte en hel busk med frisk basilikum i går. Og den visner jo ganske fort, mener jeg å huske.''

Sånn i potte? Hvis du vanner den, holder den jo lenge.. Så lenge jeg klarer å huske å vanne, faktisk. Ukesvis.

Ellers synes jeg frisk basilikum er godt i det meste. :-)

Ja, den er i potte. OK. skal prøve å vanne den. Lenge siden jeg har hatt basilikum nå.

Skrevet

Det skal jeg jammen gjøre! Har aldri brukt kokosmelk før - men det var jammen godt i sausen :-)

Håper de har sånn green curry greier på ICA'en vår.

Jeg kjøpte en hel busk med frisk basilikum i går. Og den visner jo ganske fort, mener jeg å huske. Har du noen gode tips til å få brukt den opp?

''Jeg kjøpte en hel busk med frisk basilikum i går. Og den visner jo ganske fort, mener jeg å huske. Har du noen gode tips til å få brukt den opp?''

Jeg bruker basilikum nærmest daglig, og har til enhver tid en potte på kjøkkenbenken. Passer en på å vanne den (men ikke for mye, og kun i potten), holder den en stund, særlig om den også får sol. Bladene som kommer til etterhvert smaker imidlertid ikke så kraftig og godt som de første. 1-2 ganger i måneden kjøper jeg ny.

Bruker den i salat, i pastaretter, på brødskiven (oppå ost og annet pålegg), på f.eks. tomatskiver..... listen er uendelig ;).

Skrevet

Ja, den er i potte. OK. skal prøve å vanne den. Lenge siden jeg har hatt basilikum nå.

Sett den i et lyst vindu og vann den veldig ofte - da varer den en god stund. :o) Men den trenger ganske mye vann altså!

Skrevet

''Jeg kjøpte en hel busk med frisk basilikum i går. Og den visner jo ganske fort, mener jeg å huske. Har du noen gode tips til å få brukt den opp?''

Jeg bruker basilikum nærmest daglig, og har til enhver tid en potte på kjøkkenbenken. Passer en på å vanne den (men ikke for mye, og kun i potten), holder den en stund, særlig om den også får sol. Bladene som kommer til etterhvert smaker imidlertid ikke så kraftig og godt som de første. 1-2 ganger i måneden kjøper jeg ny.

Bruker den i salat, i pastaretter, på brødskiven (oppå ost og annet pålegg), på f.eks. tomatskiver..... listen er uendelig ;).

OK - da satser jeg på at den i alle fall varer til vi skal på høstferie.

Spaghetti og kjøttsaus i dag - med et dryss ost og basilikum på - det mnå vel passe?

Skrevet

OK - da satser jeg på at den i alle fall varer til vi skal på høstferie.

Spaghetti og kjøttsaus i dag - med et dryss ost og basilikum på - det mnå vel passe?

''med et dryss ost og basilikum på - det mnå vel passe?''

Absolutt :-)

Skrevet

Takk for tipset. Jeg prøver å spise mer laks, men jeg er ikke flink å variere, så denne skal jeg lage. Kommer til å bruke paprika, evt søt paprika, for jeg er ikke så glad i asparges som du valgte.

Skrevet

Ser kjempegodt ut! I hvilken kjede fant du alle ingrediensene du trengte?

Skrevet

Ser kjempegodt ut! I hvilken kjede fant du alle ingrediensene du trengte?

Handlet på ICA supermarked (nærbutikken vår). Glemte å kjøpe fersk ingefær, men det vet jeg de har. Så jeg brukte malt ingefær, osm jeg hadde fra før i stedet. Har aldri kjøpt kokosmen det hadde de :-)

Brukte bare vanlig malt karri - det finnes sikkert noe mer avansert karri og. Og så glemte jeg forresten å kjøpe hermetiske tomater - men jeg hadde Heintz ketchup, og hadde i en stor klatt av det i stedet :-)

Skrevet

Det skal jeg jammen gjøre! Har aldri brukt kokosmelk før - men det var jammen godt i sausen :-)

Håper de har sånn green curry greier på ICA'en vår.

Jeg kjøpte en hel busk med frisk basilikum i går. Og den visner jo ganske fort, mener jeg å huske. Har du noen gode tips til å få brukt den opp?

Basilikumen holder seg ganske lenge hvis den får stå i en vinduskarm som har godt med dagslys, og du setter potta på ei skål og bare vanner nedenfra - en liten skvett av gangen. Tørr på toppen, våt på beina. :)

Men hvis du vil lage noe av den, er jo hjemmelagd pesto ufattelig mye bedre enn den butikkjøpte varianten, og det smaker godt både på pasta, i salat, til kylling osv.

Du kan også lage basilikumolje (olivenolje med smak), det er nydelig i salater, til bruschetta og som "dryss" på blomkålsuppe, for eksempel.

Det er også godt å fylle kyllingfileter med basilikum og parmesan, surre dem med spekeskinke og steke det.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...