Gå til innhold

Knallgod middag :-)


Anbefalte innlegg

Jeg er ganske håpløs når det gjelder middagslaging. Ikke liker jeg å lage middag, og ikke lager jeg særlig variert. Mannen min er hakket dårligere. Men heldigvis - ungene synes det er gøy.

MEN - en sjelden gang slår jeg til med en höjdare - og det gjorde jeg i går!!!! Fant tilfeldigvis denne oppskriften på vg:

http://www.vg.no/mat-og-drikke/oppskrift/oppskrift.php?id=3473

Laks i kokossaus! Det var fantastisk godt! Og det luktet thai-restaurant i hele huset - mmmmmmmmm!!!!! Og vi heiv i oss maten :-)

Jeg endret litt med at jeg brukte fersk asparges i biter i stedet for paprika (surret det litt i panna før jeg hadde i kokosmelka), hadde bare malt ingefær i stedet for fersk) - men det ble jo omtrent som på bildet. Og smaken var bare helt himmelsk!

Jeg som stort sett bruker sauseposer og glass klarte å lage en knallgod saus fra bunnen av :-)))))

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/383634-knallgod-middag/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Tusen takk for tips. Herlig med nye smaker. Her er en mangosalsa som er fantastisk til Laks.

http://trinesmatblogg.no/2010/08/18/laks-med-mangosalsa/

Kanskje flere har noen knallgode middagstips å dele?

Måtte dette bli en lang tråd til inspirasjon ;)

Mmmmmmm - det så utrolig godt ut! Sikkert frsikt og spennende med den mangosalsaen til :-)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/383634-knallgod-middag/#findComment-3388969
Del på andre sider

Hørtes kjempegodt ut!

Du må prøve deg på en sånn green curry med kylling dersom ungene dine likte "thai-smaker"! Mine liker det kjempegodt, og det er veldig lett å lage. :)

Det skal jeg jammen gjøre! Har aldri brukt kokosmelk før - men det var jammen godt i sausen :-)

Håper de har sånn green curry greier på ICA'en vår.

Jeg kjøpte en hel busk med frisk basilikum i går. Og den visner jo ganske fort, mener jeg å huske. Har du noen gode tips til å få brukt den opp?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/383634-knallgod-middag/#findComment-3389070
Del på andre sider

Annonse

Det skal jeg jammen gjøre! Har aldri brukt kokosmelk før - men det var jammen godt i sausen :-)

Håper de har sånn green curry greier på ICA'en vår.

Jeg kjøpte en hel busk med frisk basilikum i går. Og den visner jo ganske fort, mener jeg å huske. Har du noen gode tips til å få brukt den opp?

''Jeg kjøpte en hel busk med frisk basilikum i går. Og den visner jo ganske fort, mener jeg å huske.''

Sånn i potte? Hvis du vanner den, holder den jo lenge.. Så lenge jeg klarer å huske å vanne, faktisk. Ukesvis.

Ellers synes jeg frisk basilikum er godt i det meste. :-)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/383634-knallgod-middag/#findComment-3389100
Del på andre sider

''Jeg kjøpte en hel busk med frisk basilikum i går. Og den visner jo ganske fort, mener jeg å huske.''

Sånn i potte? Hvis du vanner den, holder den jo lenge.. Så lenge jeg klarer å huske å vanne, faktisk. Ukesvis.

Ellers synes jeg frisk basilikum er godt i det meste. :-)

Ja, den er i potte. OK. skal prøve å vanne den. Lenge siden jeg har hatt basilikum nå.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/383634-knallgod-middag/#findComment-3389102
Del på andre sider

Det skal jeg jammen gjøre! Har aldri brukt kokosmelk før - men det var jammen godt i sausen :-)

Håper de har sånn green curry greier på ICA'en vår.

Jeg kjøpte en hel busk med frisk basilikum i går. Og den visner jo ganske fort, mener jeg å huske. Har du noen gode tips til å få brukt den opp?

''Jeg kjøpte en hel busk med frisk basilikum i går. Og den visner jo ganske fort, mener jeg å huske. Har du noen gode tips til å få brukt den opp?''

Jeg bruker basilikum nærmest daglig, og har til enhver tid en potte på kjøkkenbenken. Passer en på å vanne den (men ikke for mye, og kun i potten), holder den en stund, særlig om den også får sol. Bladene som kommer til etterhvert smaker imidlertid ikke så kraftig og godt som de første. 1-2 ganger i måneden kjøper jeg ny.

Bruker den i salat, i pastaretter, på brødskiven (oppå ost og annet pålegg), på f.eks. tomatskiver..... listen er uendelig ;).

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/383634-knallgod-middag/#findComment-3389104
Del på andre sider

''Jeg kjøpte en hel busk med frisk basilikum i går. Og den visner jo ganske fort, mener jeg å huske. Har du noen gode tips til å få brukt den opp?''

Jeg bruker basilikum nærmest daglig, og har til enhver tid en potte på kjøkkenbenken. Passer en på å vanne den (men ikke for mye, og kun i potten), holder den en stund, særlig om den også får sol. Bladene som kommer til etterhvert smaker imidlertid ikke så kraftig og godt som de første. 1-2 ganger i måneden kjøper jeg ny.

Bruker den i salat, i pastaretter, på brødskiven (oppå ost og annet pålegg), på f.eks. tomatskiver..... listen er uendelig ;).

OK - da satser jeg på at den i alle fall varer til vi skal på høstferie.

Spaghetti og kjøttsaus i dag - med et dryss ost og basilikum på - det mnå vel passe?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/383634-knallgod-middag/#findComment-3389111
Del på andre sider

Annonse

Ser kjempegodt ut! I hvilken kjede fant du alle ingrediensene du trengte?

Handlet på ICA supermarked (nærbutikken vår). Glemte å kjøpe fersk ingefær, men det vet jeg de har. Så jeg brukte malt ingefær, osm jeg hadde fra før i stedet. Har aldri kjøpt kokosmen det hadde de :-)

Brukte bare vanlig malt karri - det finnes sikkert noe mer avansert karri og. Og så glemte jeg forresten å kjøpe hermetiske tomater - men jeg hadde Heintz ketchup, og hadde i en stor klatt av det i stedet :-)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/383634-knallgod-middag/#findComment-3389176
Del på andre sider

Det skal jeg jammen gjøre! Har aldri brukt kokosmelk før - men det var jammen godt i sausen :-)

Håper de har sånn green curry greier på ICA'en vår.

Jeg kjøpte en hel busk med frisk basilikum i går. Og den visner jo ganske fort, mener jeg å huske. Har du noen gode tips til å få brukt den opp?

Basilikumen holder seg ganske lenge hvis den får stå i en vinduskarm som har godt med dagslys, og du setter potta på ei skål og bare vanner nedenfra - en liten skvett av gangen. Tørr på toppen, våt på beina. :)

Men hvis du vil lage noe av den, er jo hjemmelagd pesto ufattelig mye bedre enn den butikkjøpte varianten, og det smaker godt både på pasta, i salat, til kylling osv.

Du kan også lage basilikumolje (olivenolje med smak), det er nydelig i salater, til bruschetta og som "dryss" på blomkålsuppe, for eksempel.

Det er også godt å fylle kyllingfileter med basilikum og parmesan, surre dem med spekeskinke og steke det.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/383634-knallgod-middag/#findComment-3389339
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...