PieLill Skrevet 7. oktober 2012 Del Skrevet 7. oktober 2012 Nøkkelhullsmerke synes jeg gir minimal hjelp til valg av gode matvarer. Må uansett lese innholdet for å vite hva man kjøper. Det jeg i stedet kunne tenke meg var et 'Rent'-merke. Rent kjøtt, ren fisk, ren kjøttdeig etc. Så vet jeg at de ikke har sprøytet varene fulle av saltvann og annet tull. En annen ting som ville hjulpet er krav til skriftstørrelse og konstrast på varedeklarasjonene. Bittesmå gule bokstaver på rød bakgrunn er det samme som å ikke fortelle hva man har sauset sammen. Tenk å hatt systematiske lister hvor det var haket av både for hva som er og ikke er i varen - i stedet for de håpløse lange remsene med ord vi får nå. Kanskje butikkene burde montere leselys og luper, så det blir mulig for alle å se hva de kjøper. mvh 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/384509-i-stedet-for-n%C3%B8kkelhullsmerke/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 7. oktober 2012 Del Skrevet 7. oktober 2012 Jeg er så enig, så enig med deg! Jeg vurderer faktisk å kjøpe meg en billig lupe og ha i veska - jeg er bare i 40-årene, men har ikke sjans til å lese mange av varedeklarasjonene som står med mikroskrift. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/384509-i-stedet-for-n%C3%B8kkelhullsmerke/#findComment-3399319 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bella Dotte Skrevet 7. oktober 2012 Del Skrevet 7. oktober 2012 Bra forslag! Jeg synes også man kunne kuttet ut det GDA- ("tilfeldig valgt porsjonsstørrelse for en fiktiv hypotetisk gjennomsnittsperson") -tullet. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/384509-i-stedet-for-n%C3%B8kkelhullsmerke/#findComment-3399342 Del på andre sider Flere delingsvalg…
PieLill Skrevet 7. oktober 2012 Forfatter Del Skrevet 7. oktober 2012 Bra forslag! Jeg synes også man kunne kuttet ut det GDA- ("tilfeldig valgt porsjonsstørrelse for en fiktiv hypotetisk gjennomsnittsperson") -tullet. Helt enig. Tar opp plass for nyttig informasjon. mvh 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/384509-i-stedet-for-n%C3%B8kkelhullsmerke/#findComment-3399343 Del på andre sider Flere delingsvalg…
XbellaX Skrevet 7. oktober 2012 Del Skrevet 7. oktober 2012 Enig. Og så vil jeg i tillegg til det Bella Dotte skriver også ha en rød varseltrekant på alt med palmeolje. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/384509-i-stedet-for-n%C3%B8kkelhullsmerke/#findComment-3399345 Del på andre sider Flere delingsvalg…
EnolaGay Skrevet 7. oktober 2012 Del Skrevet 7. oktober 2012 Enig. Og så vil jeg i tillegg til det Bella Dotte skriver også ha en rød varseltrekant på alt med palmeolje. Japp, det var en god ide! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/384509-i-stedet-for-n%C3%B8kkelhullsmerke/#findComment-3399347 Del på andre sider Flere delingsvalg…
PieLill Skrevet 7. oktober 2012 Forfatter Del Skrevet 7. oktober 2012 Enig. Og så vil jeg i tillegg til det Bella Dotte skriver også ha en rød varseltrekant på alt med palmeolje. God idé. Man kunne ha en liste over fy-fy-ingredienser. Og alle som bruker dem må sette på rød varseltrekant og liste opp sine synder - tydelig og lett lesbart. Tobakksprodusentene har i årevis vært nødt til å advare mot sitt produkt. Så hvorfor ikke matvareprodusentene? mvh 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/384509-i-stedet-for-n%C3%B8kkelhullsmerke/#findComment-3399348 Del på andre sider Flere delingsvalg…
EnolaGay Skrevet 7. oktober 2012 Del Skrevet 7. oktober 2012 God idé. Man kunne ha en liste over fy-fy-ingredienser. Og alle som bruker dem må sette på rød varseltrekant og liste opp sine synder - tydelig og lett lesbart. Tobakksprodusentene har i årevis vært nødt til å advare mot sitt produkt. Så hvorfor ikke matvareprodusentene? mvh Og kosmetikkindustrien, alle som selger diverse kjemikalier osv. Rød trekant virker garantert mye bedre enn grønt nøkkelhull. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/384509-i-stedet-for-n%C3%B8kkelhullsmerke/#findComment-3399349 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kalevaala Skrevet 7. oktober 2012 Del Skrevet 7. oktober 2012 Bra forslag! Jeg synes også man kunne kuttet ut det GDA- ("tilfeldig valgt porsjonsstørrelse for en fiktiv hypotetisk gjennomsnittsperson") -tullet. ''Jeg synes også man kunne kuttet ut det GDA- ("tilfeldig valgt porsjonsstørrelse for en fiktiv hypotetisk gjennomsnittsperson") -tullet.'' Ja, det er skikkelig fjollete. Hvem bruker egentlig den informasjonen? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/384509-i-stedet-for-n%C3%B8kkelhullsmerke/#findComment-3399351 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kalevaala Skrevet 7. oktober 2012 Del Skrevet 7. oktober 2012 Godt forslag. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/384509-i-stedet-for-n%C3%B8kkelhullsmerke/#findComment-3399352 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sør Skrevet 7. oktober 2012 Del Skrevet 7. oktober 2012 God idé. Man kunne ha en liste over fy-fy-ingredienser. Og alle som bruker dem må sette på rød varseltrekant og liste opp sine synder - tydelig og lett lesbart. Tobakksprodusentene har i årevis vært nødt til å advare mot sitt produkt. Så hvorfor ikke matvareprodusentene? mvh ''Tobakksprodusentene har i årevis vært nødt til å advare mot sitt produkt. Så hvorfor ikke matvareprodusentene? mvh – PieLill'' Dette er to helt forskjellige ting, fordi sigaretter er farlig fra første sigarett, mens "farlige matvarer" er vanligvis først farlig hvis man spiser mange av dem. I tillegg tok det årevis for å bevise at sigaretter var farlige, mens ingenting i mat er noe i nærheten like farlig. Lavkarbo-dietten viser jo også at det er mange motstridende stemmer om hva som er "sundt" - burde man merke karbohydrater? I tillegg, mange av de som faktisk kan være farlig i store kvanta er der for en god grunn - å forhindre botulisme, og lignende. Folk som lager matprodukter heller ikke i masse kjemikalier bare fordi de liker å forgifte kundene sine. Med vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/384509-i-stedet-for-n%C3%B8kkelhullsmerke/#findComment-3399353 Del på andre sider Flere delingsvalg…
XbellaX Skrevet 7. oktober 2012 Del Skrevet 7. oktober 2012 ''Tobakksprodusentene har i årevis vært nødt til å advare mot sitt produkt. Så hvorfor ikke matvareprodusentene? mvh – PieLill'' Dette er to helt forskjellige ting, fordi sigaretter er farlig fra første sigarett, mens "farlige matvarer" er vanligvis først farlig hvis man spiser mange av dem. I tillegg tok det årevis for å bevise at sigaretter var farlige, mens ingenting i mat er noe i nærheten like farlig. Lavkarbo-dietten viser jo også at det er mange motstridende stemmer om hva som er "sundt" - burde man merke karbohydrater? I tillegg, mange av de som faktisk kan være farlig i store kvanta er der for en god grunn - å forhindre botulisme, og lignende. Folk som lager matprodukter heller ikke i masse kjemikalier bare fordi de liker å forgifte kundene sine. Med vennlig hilsen ''Folk som lager matprodukter heller ikke i masse kjemikalier bare fordi de liker å forgifte kundene sine.'' Ikke nødvendigvis "liker" å forgifte men de liker å selge. Ta kyllingen som er sprayet full av saltvann, den veier mer og de kan få mer per stk, eller palmeoljen som brukes til å bevare holdbarheten til produktet. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/384509-i-stedet-for-n%C3%B8kkelhullsmerke/#findComment-3399357 Del på andre sider Flere delingsvalg…
PieLill Skrevet 7. oktober 2012 Forfatter Del Skrevet 7. oktober 2012 Og kosmetikkindustrien, alle som selger diverse kjemikalier osv. Rød trekant virker garantert mye bedre enn grønt nøkkelhull. ''Rød trekant virker garantert mye bedre enn grønt nøkkelhull.'' Enig. Ingen leverandør vil like å måtte merke produktet med en rød trekant. Man må passe på at det ikke går inflasjon i den røde trekanten. Den må være forbeholdt de absolutte verstingene. mvh 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/384509-i-stedet-for-n%C3%B8kkelhullsmerke/#findComment-3399360 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sør Skrevet 7. oktober 2012 Del Skrevet 7. oktober 2012 ''Folk som lager matprodukter heller ikke i masse kjemikalier bare fordi de liker å forgifte kundene sine.'' Ikke nødvendigvis "liker" å forgifte men de liker å selge. Ta kyllingen som er sprayet full av saltvann, den veier mer og de kan få mer per stk, eller palmeoljen som brukes til å bevare holdbarheten til produktet. Men saltvann er ikke helsefarlig. Det er ikke et helseproblem, men et bedrageriproblem. Og andre ting - som nitritt (tror jeg det er) er selvsagt ikke bra i store mengder, men man har det i maten for å forhindre ting som botulisme (den farligste giften vi kjenner til). Farge brukes også - hermetiserte erter er det ingen som vil spise hvis de er gule... Men det største problemet er jo at man skal ha noen til å avgjøre hva som er "sundt". Er det "farlig" (som er lettere å avgjøre) så er det stort sett allerede forbudt. Det er langt vanskeligere å si at "fett er usunt" eller "karbohydrater er usunt". Med vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/384509-i-stedet-for-n%C3%B8kkelhullsmerke/#findComment-3399362 Del på andre sider Flere delingsvalg…
XbellaX Skrevet 7. oktober 2012 Del Skrevet 7. oktober 2012 Men saltvann er ikke helsefarlig. Det er ikke et helseproblem, men et bedrageriproblem. Og andre ting - som nitritt (tror jeg det er) er selvsagt ikke bra i store mengder, men man har det i maten for å forhindre ting som botulisme (den farligste giften vi kjenner til). Farge brukes også - hermetiserte erter er det ingen som vil spise hvis de er gule... Men det største problemet er jo at man skal ha noen til å avgjøre hva som er "sundt". Er det "farlig" (som er lettere å avgjøre) så er det stort sett allerede forbudt. Det er langt vanskeligere å si at "fett er usunt" eller "karbohydrater er usunt". Med vennlig hilsen Derfor bør "rene" produkter i langt større grad merkes enn tidligere, slik PieLill skriver. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/384509-i-stedet-for-n%C3%B8kkelhullsmerke/#findComment-3399363 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sør Skrevet 7. oktober 2012 Del Skrevet 7. oktober 2012 Derfor bør "rene" produkter i langt større grad merkes enn tidligere, slik PieLill skriver. ''Derfor bør "rene" produkter i langt større grad merkes enn tidligere, slik PieLill skriver. – XbellaX'' Joda, jeg er ikke uenig i det, men det var nå engang ikke det jeg svarte på (hvis du leser oppover i tråden.) :-) Med vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/384509-i-stedet-for-n%C3%B8kkelhullsmerke/#findComment-3399366 Del på andre sider Flere delingsvalg…
XbellaX Skrevet 7. oktober 2012 Del Skrevet 7. oktober 2012 ''Derfor bør "rene" produkter i langt større grad merkes enn tidligere, slik PieLill skriver. – XbellaX'' Joda, jeg er ikke uenig i det, men det var nå engang ikke det jeg svarte på (hvis du leser oppover i tråden.) :-) Med vennlig hilsen Kall det en oppsummering. :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/384509-i-stedet-for-n%C3%B8kkelhullsmerke/#findComment-3399371 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sør Skrevet 7. oktober 2012 Del Skrevet 7. oktober 2012 Kall det en oppsummering. :-) *kaller det en oppsummering* ;-) Med vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/384509-i-stedet-for-n%C3%B8kkelhullsmerke/#findComment-3399373 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mrs D Skrevet 7. oktober 2012 Del Skrevet 7. oktober 2012 ''En annen ting som ville hjulpet er krav til skriftstørrelse og konstrast på varedeklarasjonene.'' Jeg er bare SÅ enig! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/384509-i-stedet-for-n%C3%B8kkelhullsmerke/#findComment-3399389 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest smupp Skrevet 7. oktober 2012 Del Skrevet 7. oktober 2012 Enig. Og så vil jeg i tillegg til det Bella Dotte skriver også ha en rød varseltrekant på alt med palmeolje. Da foreslår jeg heller dødningehode på alt som inneholder transfett. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/384509-i-stedet-for-n%C3%B8kkelhullsmerke/#findComment-3399423 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.