Gå til innhold

I stedet for nøkkelhullsmerke


Anbefalte innlegg

Nøkkelhullsmerke synes jeg gir minimal hjelp til valg av gode matvarer. Må uansett lese innholdet for å vite hva man kjøper.

Det jeg i stedet kunne tenke meg var et 'Rent'-merke. Rent kjøtt, ren fisk, ren kjøttdeig etc. Så vet jeg at de ikke har sprøytet varene fulle av saltvann og annet tull.

En annen ting som ville hjulpet er krav til skriftstørrelse og konstrast på varedeklarasjonene. Bittesmå gule bokstaver på rød bakgrunn er det samme som å ikke fortelle hva man har sauset sammen.

Tenk å hatt systematiske lister hvor det var haket av både for hva som er og ikke er i varen - i stedet for de håpløse lange remsene med ord vi får nå.

Kanskje butikkene burde montere leselys og luper, så det blir mulig for alle å se hva de kjøper.

mvh

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/384509-i-stedet-for-n%C3%B8kkelhullsmerke/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Annonse

Enig. Og så vil jeg i tillegg til det Bella Dotte skriver også ha en rød varseltrekant på alt med palmeolje.

God idé.

Man kunne ha en liste over fy-fy-ingredienser. Og alle som bruker dem må sette på rød varseltrekant og liste opp sine synder - tydelig og lett lesbart.

Tobakksprodusentene har i årevis vært nødt til å advare mot sitt produkt. Så hvorfor ikke matvareprodusentene?

mvh

God idé.

Man kunne ha en liste over fy-fy-ingredienser. Og alle som bruker dem må sette på rød varseltrekant og liste opp sine synder - tydelig og lett lesbart.

Tobakksprodusentene har i årevis vært nødt til å advare mot sitt produkt. Så hvorfor ikke matvareprodusentene?

mvh

Og kosmetikkindustrien, alle som selger diverse kjemikalier osv. Rød trekant virker garantert mye bedre enn grønt nøkkelhull.

Bra forslag! Jeg synes også man kunne kuttet ut det GDA- ("tilfeldig valgt porsjonsstørrelse for en fiktiv hypotetisk gjennomsnittsperson") -tullet.

''Jeg synes også man kunne kuttet ut det GDA- ("tilfeldig valgt porsjonsstørrelse for en fiktiv hypotetisk gjennomsnittsperson") -tullet.''

Ja, det er skikkelig fjollete. Hvem bruker egentlig den informasjonen?

God idé.

Man kunne ha en liste over fy-fy-ingredienser. Og alle som bruker dem må sette på rød varseltrekant og liste opp sine synder - tydelig og lett lesbart.

Tobakksprodusentene har i årevis vært nødt til å advare mot sitt produkt. Så hvorfor ikke matvareprodusentene?

mvh

''Tobakksprodusentene har i årevis vært nødt til å advare mot sitt produkt. Så hvorfor ikke matvareprodusentene?

mvh – PieLill''

Dette er to helt forskjellige ting, fordi sigaretter er farlig fra første sigarett, mens "farlige matvarer" er vanligvis først farlig hvis man spiser mange av dem.

I tillegg tok det årevis for å bevise at sigaretter var farlige, mens ingenting i mat er noe i nærheten like farlig. Lavkarbo-dietten viser jo også at det er mange motstridende stemmer om hva som er "sundt" - burde man merke karbohydrater?

I tillegg, mange av de som faktisk kan være farlig i store kvanta er der for en god grunn - å forhindre botulisme, og lignende.

Folk som lager matprodukter heller ikke i masse kjemikalier bare fordi de liker å forgifte kundene sine.

Med vennlig hilsen

''Tobakksprodusentene har i årevis vært nødt til å advare mot sitt produkt. Så hvorfor ikke matvareprodusentene?

mvh – PieLill''

Dette er to helt forskjellige ting, fordi sigaretter er farlig fra første sigarett, mens "farlige matvarer" er vanligvis først farlig hvis man spiser mange av dem.

I tillegg tok det årevis for å bevise at sigaretter var farlige, mens ingenting i mat er noe i nærheten like farlig. Lavkarbo-dietten viser jo også at det er mange motstridende stemmer om hva som er "sundt" - burde man merke karbohydrater?

I tillegg, mange av de som faktisk kan være farlig i store kvanta er der for en god grunn - å forhindre botulisme, og lignende.

Folk som lager matprodukter heller ikke i masse kjemikalier bare fordi de liker å forgifte kundene sine.

Med vennlig hilsen

''Folk som lager matprodukter heller ikke i masse kjemikalier bare fordi de liker å forgifte kundene sine.''

Ikke nødvendigvis "liker" å forgifte men de liker å selge. Ta kyllingen som er sprayet full av saltvann, den veier mer og de kan få mer per stk, eller palmeoljen som brukes til å bevare holdbarheten til produktet.

Og kosmetikkindustrien, alle som selger diverse kjemikalier osv. Rød trekant virker garantert mye bedre enn grønt nøkkelhull.

''Rød trekant virker garantert mye bedre enn grønt nøkkelhull.''

Enig. Ingen leverandør vil like å måtte merke produktet med en rød trekant. Man må passe på at det ikke går inflasjon i den røde trekanten. Den må være forbeholdt de absolutte verstingene.

mvh

Annonse

''Folk som lager matprodukter heller ikke i masse kjemikalier bare fordi de liker å forgifte kundene sine.''

Ikke nødvendigvis "liker" å forgifte men de liker å selge. Ta kyllingen som er sprayet full av saltvann, den veier mer og de kan få mer per stk, eller palmeoljen som brukes til å bevare holdbarheten til produktet.

Men saltvann er ikke helsefarlig. Det er ikke et helseproblem, men et bedrageriproblem.

Og andre ting - som nitritt (tror jeg det er) er selvsagt ikke bra i store mengder, men man har det i maten for å forhindre ting som botulisme (den farligste giften vi kjenner til).

Farge brukes også - hermetiserte erter er det ingen som vil spise hvis de er gule...

Men det største problemet er jo at man skal ha noen til å avgjøre hva som er "sundt". Er det "farlig" (som er lettere å avgjøre) så er det stort sett allerede forbudt. Det er langt vanskeligere å si at "fett er usunt" eller "karbohydrater er usunt".

Med vennlig hilsen

Men saltvann er ikke helsefarlig. Det er ikke et helseproblem, men et bedrageriproblem.

Og andre ting - som nitritt (tror jeg det er) er selvsagt ikke bra i store mengder, men man har det i maten for å forhindre ting som botulisme (den farligste giften vi kjenner til).

Farge brukes også - hermetiserte erter er det ingen som vil spise hvis de er gule...

Men det største problemet er jo at man skal ha noen til å avgjøre hva som er "sundt". Er det "farlig" (som er lettere å avgjøre) så er det stort sett allerede forbudt. Det er langt vanskeligere å si at "fett er usunt" eller "karbohydrater er usunt".

Med vennlig hilsen

Derfor bør "rene" produkter i langt større grad merkes enn tidligere, slik PieLill skriver.

Derfor bør "rene" produkter i langt større grad merkes enn tidligere, slik PieLill skriver.

''Derfor bør "rene" produkter i langt større grad merkes enn tidligere, slik PieLill skriver. – XbellaX''

Joda, jeg er ikke uenig i det, men det var nå engang ikke det jeg svarte på (hvis du leser oppover i tråden.)

:-)

Med vennlig hilsen

''Derfor bør "rene" produkter i langt større grad merkes enn tidligere, slik PieLill skriver. – XbellaX''

Joda, jeg er ikke uenig i det, men det var nå engang ikke det jeg svarte på (hvis du leser oppover i tråden.)

:-)

Med vennlig hilsen

Kall det en oppsummering. :-)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...