Gjest lurer jeg på i dag Skrevet 12. november 2012 Del Skrevet 12. november 2012 Jeg baker litt brød innimellom, jeg tror liksom hjemmebakt er sunnere enn kjøpebrød, men det er kanskje helt feil? Når jeg baker så bruker jeg 200 gram grov hvete, 200 gram grov rug, 300 gram hvetemel og ca 300 gram havregryn. Til dette bruker jeg ca 7,5 dl melk og 100 gram smør Synes brødet er godt på smak, men er dette grovt nok til hverdags for oss, barnefamile. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/385673-grovt-nok-br%C3%B8d/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Madelenemie Skrevet 12. november 2012 Del Skrevet 12. november 2012 Hei! Hjembakt er sunnest, mest fordi bakerne bruker store mengder gluten, dette tror jeg fører til en økning i gluteinntoleranse. Mine barn har ikke gluten allergi, for de tåler fint hjemmebakt, men ikke kjøpesbrød, da får de megaesmerter m.m Jeg tåler ikke hjemmebakt heller, dessverre. Tror jeg har glutenallergi. Det er mer enn grovft nok, jeg syns det er vanskelig å få de grove brødene til å henge nok sammen og bruker nok litt mer hvetemel, men det varierer. Bygg er et veldig næringsrikt korn som man også bør bruke mer av, men som rug kleber det, men men litt mindre enn rug, derfor bør man tenke på litt mer hvetemel. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/385673-grovt-nok-br%C3%B8d/#findComment-3412785 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest lurer jeg på i dag Skrevet 12. november 2012 Del Skrevet 12. november 2012 Hei! Hjembakt er sunnest, mest fordi bakerne bruker store mengder gluten, dette tror jeg fører til en økning i gluteinntoleranse. Mine barn har ikke gluten allergi, for de tåler fint hjemmebakt, men ikke kjøpesbrød, da får de megaesmerter m.m Jeg tåler ikke hjemmebakt heller, dessverre. Tror jeg har glutenallergi. Det er mer enn grovft nok, jeg syns det er vanskelig å få de grove brødene til å henge nok sammen og bruker nok litt mer hvetemel, men det varierer. Bygg er et veldig næringsrikt korn som man også bør bruke mer av, men som rug kleber det, men men litt mindre enn rug, derfor bør man tenke på litt mer hvetemel. Takk for svar Bygg har jeg nok aldri brukt når jeg baker. men det hender jeg putter i litt solsikkefrø, linfrø, havrekli/kluskakli. Men med havrekli/kluskakli må jeg spise brødene alene hjemm 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/385673-grovt-nok-br%C3%B8d/#findComment-3412787 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest grovt og sunt Skrevet 12. november 2012 Del Skrevet 12. november 2012 Hjemmebakt er helt klart sunnere enn kjøpebrød. Mange tåler ikke hvete så godt, så prøv deg fram om du kan skifte ut det med noe annet. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/385673-grovt-nok-br%C3%B8d/#findComment-3412797 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest lurer jeg på i dag Skrevet 12. november 2012 Del Skrevet 12. november 2012 Hjemmebakt er helt klart sunnere enn kjøpebrød. Mange tåler ikke hvete så godt, så prøv deg fram om du kan skifte ut det med noe annet. Takk for svar Nå tåler alle hvete hos oss, så det er ikke noe problem 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/385673-grovt-nok-br%C3%B8d/#findComment-3412801 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sofline Skrevet 12. november 2012 Del Skrevet 12. november 2012 Det er mer enn grovt nok. Det er også mange grove nok kjøpebrød å finne nå, men det største problemet med kjøpebrød er visst at det er mye salt i. Jeg leter etter en god brødoppskrift. Er dette brødet lett å skjære skiver av? Jeg synes nemlig alle oppskrifter jeg prøve på hjemmebakt brød smuler veldig, og deler seg i minimun to når jeg skjærer skiver av det. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/385673-grovt-nok-br%C3%B8d/#findComment-3412819 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest lurer jeg på i dag Skrevet 12. november 2012 Del Skrevet 12. november 2012 Det er mer enn grovt nok. Det er også mange grove nok kjøpebrød å finne nå, men det største problemet med kjøpebrød er visst at det er mye salt i. Jeg leter etter en god brødoppskrift. Er dette brødet lett å skjære skiver av? Jeg synes nemlig alle oppskrifter jeg prøve på hjemmebakt brød smuler veldig, og deler seg i minimun to når jeg skjærer skiver av det. Jeg har ikke problemer med å skjære skiver av dette brødet. Men jeg venter med å skjære i det til det har blitt avkjølt altså Da kan jeg fortsette å bake dette med god samvittighet Takk for svar 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/385673-grovt-nok-br%C3%B8d/#findComment-3412823 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sofline Skrevet 12. november 2012 Del Skrevet 12. november 2012 Jeg har ikke problemer med å skjære skiver av dette brødet. Men jeg venter med å skjære i det til det har blitt avkjølt altså Da kan jeg fortsette å bake dette med god samvittighet Takk for svar Selv takk for svar! :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/385673-grovt-nok-br%C3%B8d/#findComment-3412836 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.