Ayia Skrevet 21. august 2013 Forfatter Del Skrevet 21. august 2013 Hei! Jeg lager denne salaten selv :-) men kaller det ikkevfor noe spesielt ? Men nå vet jeg hva både det og belgisk blåskjellrett heter :-) Her til lands omtales den ofte bare som tomat og mozarellasalat også Moules frites har jeg spist mye i Frankrike, kjempegodt. Man kan få blåskjellene tilberedet på mange ulike måter, og denne gangen skal jeg lage en variant med kokosmelk, chili, litt kinesisk hvitløk, ingefær og koriander - det blir bare veldig friskt og godt. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ayia Skrevet 21. august 2013 Forfatter Del Skrevet 21. august 2013 Ingenting av kniver (bortsett fra "spisekniver") skal i oppvaskmaskina, de blir fort sløve av det. I know, men det gjør ikke mann. Eller det vil si - han vet, men "glemmer"... Det er bra han har mange andre bra sider hehe... 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Madelenemie Skrevet 21. august 2013 Del Skrevet 21. august 2013 Her til lands omtales den ofte bare som tomat og mozarellasalat også Moules frites har jeg spist mye i Frankrike, kjempegodt. Man kan få blåskjellene tilberedet på mange ulike måter, og denne gangen skal jeg lage en variant med kokosmelk, chili, litt kinesisk hvitløk, ingefær og koriander - det blir bare veldig friskt og godt. Hei! Det er hva jeg kaller den :-) Hm jeg trodde jeg var avansert i matveien :-) Men nå vet jeg hvem spørre:-) Jeg har aldri lagd blåskjell med de smaker, kan du sende meg oppskriften? :-) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ayia Skrevet 21. august 2013 Forfatter Del Skrevet 21. august 2013 (endret) Det er hva jeg kaller den :-) Hm jeg trodde jeg var avansert i matveien :-) Men nå vet jeg hvem spørre:-) Jeg har aldri lagd blåskjell med de smaker, kan du sende meg oppskriften? :-) Mange matglade her på dol, og du & jeg, flyfly og Xtra er bare noen av dem. Mange å spørre mao Jeg gjør så her: 1. Legger skjell i kaldt vann, fjerner evt skjegg og skadede/ åpne skjell. Legger pommes frites i form i stekeovnen. 2. Kutt chilien (1 rød) i to deler - fjern frø. Del den ene halvparten i skiver, den andre halvparten finhakkes sammen med en klump ingefær og en halv kinesisk hvitløk. Mange oppskrifter anbefaler også sitrongress, men det bruker ikke jeg. 3. Grovhakk fersk koriander. Legg tilside. 4. Ha chili, hvitløk og ingefær i en stor kjele sammen med olje. Fres lett i et halvt minutt (stopp før hvitløken blir brun, da blir den så skarp, nesten besk i smaken). 5. Tilsett skjell og kokosmelk (noen bruker 50/50 fløte/ kokosmelk, jeg bruker heller i en skvett tørr hvitvin). Gi dette et oppkok, og la det koke til skjellene har åpnet seg (ca 2-3 minutter). Rør rundt så alle skjell åpner seg (kast de som ikke åpner seg). 6. Rett før servering heller du over koriander og rører rundt, samt skviser 1/2- 1 lime over det hele, og rører rundt til koriander og lime er godt fordelt. Server med godt, gjerne overflatesaltet brød, pommes frites, aioli (lag selv, lett og myyyye bedre) ++. Jeg plusser gjerne på med litt tomat- og/ eller oliventapenade (tomattapenade= 1 glass solmodne tomater i olje kjørt i blender med ekstra olivenolje) for alt sånt er så godt til godt brød og sprø pommes frites! Endret 21. august 2013 av Kayia 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Xtra Skrevet 21. august 2013 Del Skrevet 21. august 2013 Mange matglade her på dol, og du & jeg, flyfly og Xtra er bare noen av dem. Mange å spørre mao Jeg gjør så her: 1. Legger skjell i kaldt vann, fjerner evt skjegg og skadede/ åpne skjell. Legger pommes frites i form i stekeovnen. 2. Kutt chilien (1 rød) i to deler - fjern frø. Del den ene halvparten i skiver, den andre halvparten finhakkes sammen med en klump ingefær og en halv kinesisk hvitløk. Mange oppskrifter anbefaler også sitrongress, men det bruker ikke jeg. 3. Grovhakk fersk koriander. Legg tilside. 4. Ha chili, hvitløk og ingefær i en stor kjele sammen med olje. Fres lett i et halvt minutt (stopp før hvitløken blir brun, da blir den så skarp, nesten besk i smaken). 5. Tilsett skjell og kokosmelk (noen bruker 50/50 fløte/ kokosmelk, jeg bruker heller i en skvett tørr hvitvin). Gi dette et oppkok, og la det koke til skjellene har åpnet seg (ca 2-3 minutter). Rør rundt så alle skjell åpner seg (kast de som ikke åpner seg). 6. Rett før servering heller du over koriander og rører rundt, samt skviser 1/2- 1 lime over det hele, og rører rundt til koriander og lime er godt fordelt. Server med godt, gjerne overflatesaltet brød, pommes frites, aioli (lag selv, lett og myyyye bedre) ++. Jeg plusser gjerne på med litt tomat- og/ eller oliventapenade (tomattapenade= 1 glass solmodne tomater i olje kjørt i blender med ekstra olivenolje) for alt sånt er så godt til godt brød og sprø pommes frites! *lagrer* 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ayia Skrevet 21. august 2013 Forfatter Del Skrevet 21. august 2013 *lagrer* Du får ta en tur, så disker jeg opp 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Madelenemie Skrevet 21. august 2013 Del Skrevet 21. august 2013 Mange matglade her på dol, og du & jeg, flyfly og Xtra er bare noen av dem. Mange å spørre mao Jeg gjør så her: 1. Legger skjell i kaldt vann, fjerner evt skjegg og skadede/ åpne skjell. Legger pommes frites i form i stekeovnen.2. Kutt chilien (1 rød) i to deler - fjern frø. Del den ene halvparten i skiver, den andre halvparten finhakkes sammen med en klump ingefær og en halv kinesisk hvitløk. Mange oppskrifter anbefaler også sitrongress, men det bruker ikke jeg.3. Grovhakk fersk koriander. Legg tilside. 4. Ha chili, hvitløk og ingefær i en stor kjele sammen med olje. Fres lett i et halvt minutt (stopp før hvitløken blir brun, da blir den så skarp, nesten besk i smaken).5. Tilsett skjell og kokosmelk (noen bruker 50/50 fløte/ kokosmelk, jeg bruker heller i en skvett tørr hvitvin). Gi dette et oppkok, og la det koke til skjellene har åpnet seg (ca 2-3 minutter). Rør rundt så alle skjell åpner seg (kast de som ikke åpner seg). 6. Rett før servering heller du over koriander og rører rundt, samt skviser 1/2- 1 lime over det hele, og rører rundt til koriander og lime er godt fordelt. Server med godt, gjerne overflatesaltet brød, pommes frites, aioli (lag selv, lett og myyyye bedre) ++. Jeg plusser gjerne på med litt tomat- og/ eller oliventapenade (tomattapenade= 1 glass solmodne tomater i olje kjørt i blender med ekstra olivenolje) for alt sånt er så godt til godt brød og sprø pommes frites! Hei! Takk :-) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Xtra Skrevet 21. august 2013 Del Skrevet 21. august 2013 Du får ta en tur, så disker jeg opp Just say when 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 21. august 2013 Del Skrevet 21. august 2013 Hun blander vel deg og flyfly - dere er jo bare SÅ Like Hi hi! 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 21. august 2013 Del Skrevet 21. august 2013 Hun blander vel deg og flyfly - dere er jo bare SÅ Like Til forveksling like, faktisk. På alle måter. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
mariaflyfly Skrevet 21. august 2013 Del Skrevet 21. august 2013 Til forveksling like, faktisk. På alle måter. *fniser* 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.