Gå til innhold

Leddgikt og alternativ medisin


Gjest Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Gjest Anonym bruker

Hei! Jeg er en 46 år gammel kvinne med to barn. Jeg har begynnede leddgikt. Noen stive og vonde ledd i fingre, mest uttalt om vinteren og mest stiv om morgenen. Finnes det kosttilskudd som har dokumentert effekt som kan lette plagene, eller stagge utviklingen? Eller alternativ behandling? Tenker også på om tilskudd av oljer kan hjelpe. Har såvidt lest om selolje. Har du personlig troen på at noe spesielt har effekt, eller noe du vet er dokumentert at har effekt?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Stig Bruset - Alt. medisin

Mange (men ikke alle) med leddgikt opplever å ha effekt av kostendringer. Dette ble bekreftet blant annet ved en studie fra Tonsåsen rehabiliteringssenter som ble publisert i en av verdens mest kjente medisinske tidsskrifter \"Lancet\". Pasientene ble satt på en kort faste og deretter introduserte man næringsstoffer gradvis og registrerte om plagene ble bedre og når symptomene kom tilbake. Noen hadde effekt av å unngå f.eks. hvete, melk, kjøtt, kaffe mm. En kost med mye grønnsaker regtnes for å være gunstig mht syre-base balansen. Omega 3 fettsyrer fra fet fisk, sel og enkelte planteoljer regnes også for å være gunstig. Dosen bør være høyere enn 3 gram per dag. Det er gjort flere studier som viser effekt av nypepulver og noen få studier som viser effekt av gurkemeje, ingefær og boswelia (indisk plantemedisin). Trening er også gunstig, men ikke for hard og ensidig belastning på leddene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...